ojciec szuka, koniecznie z grupy VAG, wieksze od Golfa i w dieslu, benzyna nie wchodzi w gre. Poki co ma na celowniku ww Passata i Audi...
 ojciec szuka, koniecznie z grupy VAG, wieksze od Golfa i w dieslu, benzyna nie wchodzi w gre. Poki co ma na celowniku ww Passata i Audi...***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- 
				flatron1984
- Użytkownik 
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Gdyby to bylo auto dla mnie to ani Passat ani Audi  ojciec szuka, koniecznie z grupy VAG, wieksze od Golfa i w dieslu, benzyna nie wchodzi w gre. Poki co ma na celowniku ww Passata i Audi...
 ojciec szuka, koniecznie z grupy VAG, wieksze od Golfa i w dieslu, benzyna nie wchodzi w gre. Poki co ma na celowniku ww Passata i Audi...

ojciec szuka, koniecznie z grupy VAG, wieksze od Golfa i w dieslu, benzyna nie wchodzi w gre. Poki co ma na celowniku ww Passata i Audi...ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
						- herbu
- Forumowy spamer :) 
- Kontakt:
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
I to akurat duża przewaga Passatakw pisze:Passat b5fl to technologicznie audi b5, czyli rocznik modelowy 1994.
Audi b6 to zupełnie nowa konstrukcja
 Nie wszystko co nowe jest lepsze, a już na pewno nie auta. Zresztą teoria, że B5FL to konstrukcja z 1994 roku jest dość mocno naciągana, choć oczywiście nie można się całkowicie nie zgodzić
 Nie wszystko co nowe jest lepsze, a już na pewno nie auta. Zresztą teoria, że B5FL to konstrukcja z 1994 roku jest dość mocno naciągana, choć oczywiście nie można się całkowicie nie zgodzić  
Ta 6 biegowa skrzynia sprawdza się jedynie podczas jazdy na trasach i to tych szybszych. Próbowałem takiej skrzyni i jak dla mnie, na co dzień lepiej sprawdza się 5-biegowa. Co do bezwypadkowości - zgadzam się, ale to będzie ciężkie.kw pisze:Ja bym szukał jakiejś 131 ps z manualną szóstką, koniecznie bezwypadkowa
Ot co... i to jest największy problem tych aut.kw pisze:Generalnie największą wadą tych aut jest to że to najczęściej trafiają na rynek albo egzemplarze z przebiegami 500+ albo co gorsza po dużych dzwonach - wstawiane ćwiartki, podłużnice, generalnie śmierć w oczach
Jeśli ma być to większe od Golfa, to szukaj Passata. A4, też jest nieco większe od Golfa, ale i tak jest ciasne.flatron1984 pisze:wieksze od Golfa i w dieslu, benzyna nie wchodzi w gre. Poki co ma na celowniku ww Passata i Audi...
Co do A4 to niestety prawda: ludzie się napalają, przepłacają a tam ciasno jak w Golfie.

https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
						- VW_seller
- VWGolf.pl Killer 
e tam ciasno , jak dla mnie to jest duzo miejsca i wiecej jak w golfie 4 .

naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
						- 
				daniel23584
- Użytkownik 
A ja zastanawiam sie nad Alfa 159 bo podoba mi sie. Silnik raczej diesel. Moze mi ktos rozjasnic jak jest z zasieszeniem, silnikami w tych autach i ogolnie z awaryjnoscia? Bo wiadomo jakie Alfy mialy/maja opinie..

ALH -> 205 -> soft
Bardzo fajne auto niesłusznie niedoceniane przez jakieś krążące mity z lat `80tych...
To samo tylko w drugą stronę ma VAG: nadal krążą legendy o wiekowej trwałości i bezawaryjności a przecież co wypuszczą nowego to jeszcze gorsze niż poprzednik.
Podobnie silniki Alfy (Fiata) JTD - bardzo udane konstrukcje.

To samo tylko w drugą stronę ma VAG: nadal krążą legendy o wiekowej trwałości i bezawaryjności a przecież co wypuszczą nowego to jeszcze gorsze niż poprzednik.
Podobnie silniki Alfy (Fiata) JTD - bardzo udane konstrukcje.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
						- 
				daniel23584
- Użytkownik 
Wlasnie myslalem nad 1.9JTDM 150KM. Jak jest z miejscem wewnatrz? Bo zalezy mi zeby miejsca bylo wiecej jak w Golfie, bo wiecie za jakis czas bedzie bobas i te sprawy.

ALH -> 205 -> soft
Miejsca wydaje się więcej ale tak na prawdę to niewiele więcej (jeżeli chodzi o przód do tyłu się nie mierzyłem). Siedziałem w 159 samochodzik przyjemny miałem okazję się przejechać w komisiedaniel23584 pisze:Wlasnie myslalem nad 1.9JTDM 150KM. Jak jest z miejscem wewnatrz? Bo zalezy mi zeby miejsca bylo wiecej jak w Golfie, bo wiecie za jakis czas bedzie bobas i te sprawy.
 też mi się podoba
 też mi się podoba  tylko nie mam przekonania
 tylko nie mam przekonania  fakt faktem piszą, że 1.9JTD super silnik itp ale nie mam kogoś kto by to miał to autko i dla mnie najważniejsze jak z tuningiem mechanicznym do tego
 fakt faktem piszą, że 1.9JTD super silnik itp ale nie mam kogoś kto by to miał to autko i dla mnie najważniejsze jak z tuningiem mechanicznym do tego  samochodu
 samochodu  to już ciekawe
 to już ciekawe  optyczny niepotrzebny bo samochód sam w sobie jest ładny
 optyczny niepotrzebny bo samochód sam w sobie jest ładny 
- 
				daniel23584
- Użytkownik 
No wlasnie autko ladnie wyglada,  chipa pewnie bez problemu da rade zrobic. Musze podjechac gdzies do komisu i zrobic rundke  A jak z blacha w tym modelu?
 A jak z blacha w tym modelu?

A jak z blacha w tym modelu?
 A jak z blacha w tym modelu?ALH -> 205 -> soft
Nie wgłębiałem się aż tak w temat 159daniel23584 pisze:No wlasnie autko ladnie wyglada, chipa pewnie bez problemu da rade zrobic. Musze podjechac gdzies do komisu i zrobic rundkeA jak z blacha w tym modelu?
 ale ponoć lakiery są dość twarde i trwałe nie to co np w Hondzie miękkie i podatne na rysy.
 ale ponoć lakiery są dość twarde i trwałe nie to co np w Hondzie miękkie i podatne na rysy.Chip chipem to na pewno ale bardzie mnie interesuje sprawa mechaniki i jak to tam wytrzymuje.
- 
				Lukaszek2230
- Nowicjusz 
Może mi ktoś poradzić na temat vw golf 5 1,9 tdi 105 koni czy jednak 2,0 tdi 140 koni?? Który silnik będzie lepszy do jazdy I mniej awaryjny. Wiem że w golfach 4 ten 1,9 tdi było lepszy ale to było 90 kone 115 kone I 131 koni ale na temat silników 2,0 tdi nie mam żadnego pojęcia z tego co słyszałem to że są bardziej awaryjne I że lecą na głowice czy to prawda pytam tych którzy mieli lub mają nadal.

- herbu
- Forumowy spamer :) 
- Kontakt:
1.9Lukaszek2230 pisze:Może mi ktoś poradzić na temat vw golf 5 1,9 tdi 105 koni czy jednak 2,0 tdi 140 koni??
- kw
- Forum Master 
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Najmniej prolemów 1.9. W 2.0 masz o wiele lepszą frajdę plus skrzynia 6. Kompromis - 2.0 TDI ośmiozaworowy. Prawie tak bezawaryjny jak 1.9 a ma wszystkie zalety 2.0Lukaszek2230 pisze:Może mi ktoś poradzić na temat vw golf 5 1,9 tdi 105 koni czy jednak 2,0 tdi 140 koni?
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG 
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
						Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Koledzy jakies opinie na temat silnika 2.5TDI w Passacie b5 FL?

ALH + 205 + chip