Air Ride - INFO Ogólne
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: Air Ride - INFO Ogólne
Przepraszam koledzy że się wchodzęw buciorach, ale czy jesteście w stanie powiedziec coś o firmie StageUp z Łodzi? Słyszeliście może o niej jakieś opinie? Chciałbym zbudować zawieszenie do T3 swojego, i poznaje rynek:) Kolega chyba AdamGTD się kilka stron wcześniej reklamował... pozdrawiam

Air Ride - INFO Ogólne
Panowie, jaką mniej więcej wysokość poduszki rubeny dwubałwankowej przyjmuje się dla pozycji "do jazdy".
Chodzi mi o to, ile ma mm wysokości dla optymalnego ciśnienia, które daje dobre właściwości sprężynujące. Żeby nie było ani za miękko, ani za twardo. Rozumiem, że może to zależeć także i od masy, ale chodzi mi o orientacyjne dane.

Chodzi mi o to, ile ma mm wysokości dla optymalnego ciśnienia, które daje dobre właściwości sprężynujące. Żeby nie było ani za miękko, ani za twardo. Rozumiem, że może to zależeć także i od masy, ale chodzi mi o orientacyjne dane.
- lukas.g60
- Forum Master 
- Kontakt:
marcys_99 pisze:Przepraszam koledzy że się wchodzęw buciorach, ale czy jesteście w stanie powiedziec coś o firmie StageUp z Łodzi? Słyszeliście może o niej jakieś opinie? Chciałbym zbudować zawieszenie do T3 swojego, i poznaje rynek:) Kolega chyba AdamGTD się kilka stron wcześniej reklamował... pozdrawiam
daruj sobie tego jegomoscia,mi robil rok sam przod do paska,zaplacone mial z gory,a jak juz przyszlo to musialem oddac dalej bo okucia gorne z oringami chodzily jak qrwie majtki,ja robilem pare zawieszen u kilku gosci i tylko jednego moge ci polecic kolege sebka,fachowo tanio 1000zl przod i tyl ale to musisz sie dogadac
Air Ride - INFO Ogólne
A to  nie miałeś możliwości ze odda Ci pieniądze? Nie chciałeś zrezygnować z jego usług?

Air Ride - INFO Ogólne
Macie jakąś tańszą alternatywę dla typowych zaworów do air ride? 
Niestety nie stać mnie na 4sztuki zaworów po ponad 200zł 

Ogólnie udało mi się ogarnąć już podawanie danych o ciśnieniach w poduszkach Jak już pisałem wcześniej nie chcę mieć żadnej rewolucji w środku w postaci dodatkowych przycisków w dziwnych miejscach i manometrów. Dane o ciśnieniach w poduszkach będę miał wyświetlane graficznie na ekranie fabrycznej navi
  Jak już pisałem wcześniej nie chcę mieć żadnej rewolucji w środku w postaci dodatkowych przycisków w dziwnych miejscach i manometrów. Dane o ciśnieniach w poduszkach będę miał wyświetlane graficznie na ekranie fabrycznej navi   

Kombinuje jeszcze nad sterowaniem zaworami z kierownicy multifunkcyjnej, ale na razie robię przyciski na konsoli środkowej 

Ogólnie udało mi się ogarnąć już podawanie danych o ciśnieniach w poduszkach
 Jak już pisałem wcześniej nie chcę mieć żadnej rewolucji w środku w postaci dodatkowych przycisków w dziwnych miejscach i manometrów. Dane o ciśnieniach w poduszkach będę miał wyświetlane graficznie na ekranie fabrycznej navi

Kombinuje jeszcze nad sterowaniem zaworami z kierownicy multifunkcyjnej, ale na razie robię przyciski na konsoli środkowej

2 szt ci stykną , sam posiadam i jest ok ,pisz pw do kolesia jak jestes zainteresowany http://allegro.pl/show_item.php?item=2293917329" onclick="window.open(this.href);return false;MaxsteRR pisze:Macie jakąś tańszą alternatywę dla typowych zaworów do air ride?
Ogólnie udało mi się ogarnąć już podawanie danych o ciśnieniach w poduszkachJak już pisałem wcześniej nie chcę mieć żadnej rewolucji w środku w postaci dodatkowych przycisków w dziwnych miejscach i manometrów. Dane o ciśnieniach w poduszkach będę miał wyświetlane graficznie na ekranie fabrycznej navi

Air Ride - INFO Ogólne
Ja mam od kilku lat na zaworach gazowych instalacje, cena około 60zł za sztukę. Do dziś dnia chodzą ok 
Napisz coś więcej o tym sterowaniu w navi, bo mi się to strasznie widzi

Napisz coś więcej o tym sterowaniu w navi, bo mi się to strasznie widzi

Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio  81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
- Zaba91
- Użytkownik 
- Kontakt:
Air Ride - INFO Ogólne
ta sama firma (pneu-tec) ma też inne zawory w dobrych cenach  ja brałem od nich 1/4" i jestem zadowolony i śmiga szybciej niż na lpg
 ja brałem od nich 1/4" i jestem zadowolony i śmiga szybciej niż na lpg  

Jadźka:
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=497693
VW it's not a hobby, this is passion...

...a ile kosztuje?Zaba91 pisze:ta sama firma (pneu-tec) ma też inne zawory w dobrych cenachja brałem od nich 1/4" i jestem zadowolony i śmiga szybciej niż na lpg
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio  81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Air Ride - INFO Ogólne
azizi na pewno taniej niż niektórzy się oferują... warto tam zajrzeć duuużo osób od nich ma zawory
  warto tam zajrzeć duuużo osób od nich ma zawory 

Edit 1- OEM+
 -->> viewtopic.php?t=222953" onclick="window.open(this.href);return false;
 -->> viewtopic.php?t=222953" onclick="window.open(this.href);return false;Edit2 -->>viewtopic.php?f=88&t=538921
- 
				...:::BRYLANT:::...
- Mały gagatek 
Air Ride - INFO Ogólne
1/4" u nich to coś koło 120 lub 140zł nie chcę teraz skłamać ale coś koło tego

- 
				Decybel :)
- Nowicjusz 
- Kontakt:
Air Ride - INFO Ogólne
Witam 
Na wstępie powiem że przewertowałem wszystkie 126 stron dokładnie i żadnej strony nie opuściłem
Zosało poruszone to wcześniej ale nikt nie odpowiedzał jednożnacznie:
musze zrobić zestaw na oryginalnych amortyzatorach i teraz moje pytanie
Jakie amory kupić olejowe czy gazowe i które bedzą twardsze i na których to bedzioe chodziło szybciej
niestety nie ma do felici zawieszenia gwintowanego w przystępnej cenie dlatego jestem zmuszony zbudować air na ori amorkach
prosze o odpowiedz bo wiem ze niektórzy na forum mają na seryjnych amorkach więc prosze o to by się wypowiedzieli właściciele zawieszeń.
Z góry dziękuje za odpowiedz
A jeśli chodzi o płynną regulacje wysokości to polecam zastosowanie zaworu proporcjonalnego
Obecnie na allegro są bardzo drogie te zawory i mają jedną wade mianowicie zasilanie ale był jeden taki na allegro za 159 zł rexroth a dział to na zasadzie takiej :
mamy potencjometr w kabinie i podajemy sygnał na zawór np. 2 Volty i zawór daje 2 Bary , krecimy potencjometrem i dajemy 5 Volt i mamy na wyściu zaworu 5 Bar
tylko że trzebabyło by dorobić układ który z 12V będziemy mieli płynną regulacje napięciową wzakresie 0-10 Volt i ten zawór potrzebuje napięcie zasilania 24V ale to jest najmniejszy problem ponieważ można zastosować przetwornice a allegro.
Pozdrawiam

Na wstępie powiem że przewertowałem wszystkie 126 stron dokładnie i żadnej strony nie opuściłem
Zosało poruszone to wcześniej ale nikt nie odpowiedzał jednożnacznie:
musze zrobić zestaw na oryginalnych amortyzatorach i teraz moje pytanie
Jakie amory kupić olejowe czy gazowe i które bedzą twardsze i na których to bedzioe chodziło szybciej

niestety nie ma do felici zawieszenia gwintowanego w przystępnej cenie dlatego jestem zmuszony zbudować air na ori amorkach
prosze o odpowiedz bo wiem ze niektórzy na forum mają na seryjnych amorkach więc prosze o to by się wypowiedzieli właściciele zawieszeń.
Z góry dziękuje za odpowiedz
A jeśli chodzi o płynną regulacje wysokości to polecam zastosowanie zaworu proporcjonalnego
Obecnie na allegro są bardzo drogie te zawory i mają jedną wade mianowicie zasilanie ale był jeden taki na allegro za 159 zł rexroth a dział to na zasadzie takiej :
mamy potencjometr w kabinie i podajemy sygnał na zawór np. 2 Volty i zawór daje 2 Bary , krecimy potencjometrem i dajemy 5 Volt i mamy na wyściu zaworu 5 Bar
tylko że trzebabyło by dorobić układ który z 12V będziemy mieli płynną regulacje napięciową wzakresie 0-10 Volt i ten zawór potrzebuje napięcie zasilania 24V ale to jest najmniejszy problem ponieważ można zastosować przetwornice a allegro.
Pozdrawiam
- Zaba91
- Użytkownik 
- Kontakt:
Air Ride - INFO Ogólne
jest dokładnie jak ...:::BRYLANT:::..., mówi  1/4" kosztowała 120zł.. aktualnie nie mają niestety zaworów bo czekają na dostawę
 1/4" kosztowała 120zł.. aktualnie nie mają niestety zaworów bo czekają na dostawę  140zł kosztowały 3/8"
 140zł kosztowały 3/8"

1/4" kosztowała 120zł.. aktualnie nie mają niestety zaworów bo czekają na dostawę
 1/4" kosztowała 120zł.. aktualnie nie mają niestety zaworów bo czekają na dostawę  140zł kosztowały 3/8"
 140zł kosztowały 3/8"Jadźka:

- patryk_stg
- Nowicjusz 
Air Ride - INFO Ogólne
Mi udało się kupić zawory pneu-tec 1/2 za 145zł  za tydzień zaczynam składać wszystko , zobaczymy jak szybko będzie działać air
 za tydzień zaczynam składać wszystko , zobaczymy jak szybko będzie działać air