Golf IV 1200-14000 Obrotów jakis stukot
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Mam Golfa IV 1999r. 1.9 TDI -Diesel
Wszystko ładnie działało aż do dzisaj.
Oddałem samochód na warsztat w celu zmiany rozrządu. Kiedy wyjechałem z warsztatu po zmianie rozrządu zauważyłem mały problem gdyż na 2-3 biegu na obrotach od 1200-1400 w samochodzie słychać jakieś stukot/trzeszczenie. Niewiem czym to może być spowodowane. Wróciłem do fachowca który zmieniał rozrząd i powiedział że nie wie od czego to może być. Dodam jescze że przed zmianą rozrządu wszystko było ok. Jeżeli ktoś z Was może wiedziałby co to by mogło być to z góry dzięki za pomoc
poniżej 1200 obrotów nic nie słychać i po wyżej 14000 obrotów również nic nie słychać, ten stukot/trzaski występują TYLKO w przedziale od 1200 do 1400 Obrotów.
Mam Golfa IV 1999r. 1.9 TDI -Diesel
Wszystko ładnie działało aż do dzisaj.
Oddałem samochód na warsztat w celu zmiany rozrządu. Kiedy wyjechałem z warsztatu po zmianie rozrządu zauważyłem mały problem gdyż na 2-3 biegu na obrotach od 1200-1400 w samochodzie słychać jakieś stukot/trzeszczenie. Niewiem czym to może być spowodowane. Wróciłem do fachowca który zmieniał rozrząd i powiedział że nie wie od czego to może być. Dodam jescze że przed zmianą rozrządu wszystko było ok. Jeżeli ktoś z Was może wiedziałby co to by mogło być to z góry dzięki za pomoc
poniżej 1200 obrotów nic nie słychać i po wyżej 14000 obrotów również nic nie słychać, ten stukot/trzaski występują TYLKO w przedziale od 1200 do 1400 Obrotów.
VW Golf IV 1.9 TDI 110KM
Kupię TUNEL ŚRODKOWY DWA Elementy w kolorze szarym do Golfa IV.
Wszystkie Propozycję proszę składać na PW lub GG: 8228398.

najprościej jest chyba sprawdzić to w 2 osoby .... jedna 3ma nogę na gazie w tym przedziale obr co mówisz ... a 2 *#cenzura#* pod maską co tam dudni
Napisz jeszcze co wymieniałeś ( cały komplet z pompą wody ) czy tylko sam pasek ... itp ... często się różne akcje dzieją bo ludzie chcą zaoszczędzić 200 zł i rezygnują ato z rolki , ato z pompy ...

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Wymieniłem cały rozrząd z paskiem, pompa wody i rolkami(całość kosztowała 600 zł, wszystkie części pochodziły od tego samego producenta) + napinacz 170zl paska od alternatora(zamiennik)
Właśnie sprawdzaliśmy w dwie osoby i powiem Ci że w środku słychać ale jak patrzy się pod maską to cieżko to usłyszeć. Z kolei jak się siedzi w środku to słychać tak jak by ten stukot dochodzil z prawej strony auta z pod maski czyli tam gdzie wymieniał rozrząd. Niewiem co to może byc ale wygląda na wine mechanika.
Właśnie sprawdzaliśmy w dwie osoby i powiem Ci że w środku słychać ale jak patrzy się pod maską to cieżko to usłyszeć. Z kolei jak się siedzi w środku to słychać tak jak by ten stukot dochodzil z prawej strony auta z pod maski czyli tam gdzie wymieniał rozrząd. Niewiem co to może byc ale wygląda na wine mechanika.
VW Golf IV 1.9 TDI 110KM
Zobacz ten napinacz paska .... możesz też zdemontować osłonę rozrządu i posłuchać ... może coś wtedy wyjdzie i znajdziecie przyczynę ... a może to i sama osłona gdzieś przyciera ... różne są możliwości
Powodzonka
Powodzonka
ok dzieki za pomoc jutro się temu przyjże dokładniej i dam znać 

VW Golf IV 1.9 TDI 110KM
nom ja też bym mu się na twoim miejscu przyjrzał - najprościej założyć stary i zobaczyć czy problem zniknął. Druga sprawa - czy dobrze przykręcone koło na wale korbowym bo może jest bicie powodujące ruch paska = ruch napinacza = dźwięktomcio-91 pisze: + napinacz 170zl paska od alternatora(zamiennik)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

noo a ja na koniec zapytam tylko co to za TDI , który kręci się do Golf IV 1200-14000 Obrotów jakis stukot obrotów ... 

- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Haki pisze:ja na koniec zapytam tylko co to za TDI , który kręci się do Golf IV 1200-14000 Obrotów jakis stukot obrotów

tomcio-91, zapytaj mechanika,czy wie co to jest początek tłoczenia paliwa,czyli tzw. kąt wtrysku i czy ustawił go po wymianie rozrządu.
jeżeli nic nie skopał z ustawieniem samego rozrządu (znaki i blokady),to obstawiam,że to właśnie kąt wtrysku.