Dławi się po odpaleniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
lukaszz1789
- Mały gagatek

- Kontakt:
-
arwam
-
arwam
najpierw sprawdzasz normalnie ciśnienie sprężania, a jak masz niskie to wtedy do każdego cylindra pojedynczo przed dokonaniem pomiaru nalewasz około 15-20cm3 olju i wtedy zakręcasz manometr i kręcisz. jak ciśnienie jest wyższe niż przed pomiarem to wtedy siedzi dół silnika czyli zepół tłok-pierścienie-cylinder.
najczęściej wystarcza tylko zmiana pierścieni
najczęściej wystarcza tylko zmiana pierścieni
-
lukaszz1789
- Mały gagatek

- Kontakt:
-
arwam
lukaszz1789,
jeśli masz dawcę na części i woja działa jak należy o nie ma problemu.
a jak jesteś zinteresowany to wal na PW
[ Dodano: 21 Paź 2009 21:19 ]
lukaszz1789, i proponuję za jakąś większą turbiną się rozejrzeć bo K14 do AAZ'a już w serii jest trochę za mała a jak założysz pompę 10mm to silnik będzie sie własnymi spalinami dusił
jeśli masz dawcę na części i woja działa jak należy o nie ma problemu.
a jak jesteś zinteresowany to wal na PW
[ Dodano: 21 Paź 2009 21:19 ]
lukaszz1789, i proponuję za jakąś większą turbiną się rozejrzeć bo K14 do AAZ'a już w serii jest trochę za mała a jak założysz pompę 10mm to silnik będzie sie własnymi spalinami dusił
-
lukaszz1789
- Mały gagatek

- Kontakt:
u mnie w aaz było podobnie jak zaczęły się zimniejsze dni nie chciał palić bez przyspieszacza
(wcześniej palił bez problemu) pchnąłem pompke troszkę na silnik i problem znikł troszkę bardziej klekoce na zimnym ale pali na dotyk i ma większą moc
(wcześniej palił bez problemu) pchnąłem pompke troszkę na silnik i problem znikł troszkę bardziej klekoce na zimnym ale pali na dotyk i ma większą moc
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
-
arwam
-
lukaszz1789
- Mały gagatek

- Kontakt:
Te koncówki sa w zasadzie nowe tyle ze to nie ja zmieniałem wiec nie mam pojacia ile wtedy było.arwam pisze: na nowych ustawia się 165 ponieważ po krótkim czasie ciśnienie spada o około 5-10barów
Ale mie interesuje czy to cos zmieni w rozruchu? bo sa opinie ze troszke lepiej jedzie samochod na wiekszym cisnieniu ale głosniej pracuje....
-
arwam