Czujniki parkowania porada jak przeprowadzic kable?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

raelber
Nowicjusz
Nowicjusz

Czujniki parkowania porada jak przeprowadzic kable?

Post autor: raelber » śr sty 28, 2009 22:27

Witam Serdecznie
Będę montował czujniki parkowania, nie będę zdejmował zderzaka ze względu, że mam instalację gazową itp. Mam pytanie którędy najlepiej pociągnąć ze zderzaka kable? Podkreślę, że w bagażniku posiadam butlę gazową w miejscu koła zapasowego. Są jakieś dobre i dogodne miejsca proszę Was o poradę:) czekam na odpowiedź:)

Awatar użytkownika
LoLs
Forum Master
Forum Master
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: LoLs » śr sty 28, 2009 22:54

jak masz butle gazową w zapasie to masz na środku dziurę którędy wychodzą kable z elektryką i przewody gazowe to od zderzaka wciągniesz je do środka auta aby je dobrze obizoluj i i w środku puścisz jak ci pasuje albo środkiem albo bokiem którymś

Ps; jak zakręcisz reduktor w butli to możesz odkręcić wlew gazu w zderzaku albo na spokojnie bez dłubania nigdzie odkręcisz dwa wkręty w zaworze tankowania i plastik od mocowania zostanie w środku a zawór trochę wyciągniesz i będziesz mieć pole manewru tylko uważaj bo miedz lubi się zaginać poza tym to nie będziesz mieć problemów
Ostatnio zmieniony śr sty 28, 2009 22:58 przez LoLs, łącznie zmieniany 1 raz.

[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]

raelber
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: raelber » śr sty 28, 2009 22:59

ale butli nie muszę odkręcać czy muszę sorry, za takie durne pytania ale dopiero się zapoznaje z pewnymi kwestiami:)

Awatar użytkownika
LoLs
Forum Master
Forum Master
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: LoLs » śr sty 28, 2009 23:13

masz na butli taką kopułkę na dwie śrubki odkręcisz rękami i zdejmujesz kopułke ( nie polecam odkręcać całej butli ) albo jak chcesz możesz wywiercić przykładowo wiertłem 6-7 otwór w bagażniku koło zderzaka i tamtędy przeprowadzić kable tylko potem otwór zalej silikonem albo lepiej klejem od szyb

[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]

Awatar użytkownika
mivhal_f
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mivhal_f » czw sty 29, 2009 02:32

jesli lubisz sie gimnastykowac pod samochodem to mozesz poprowadzic kable "otworem technologicznym"(czy jak to sie zwie). wystarczy zdjac plastik na tylnej sciance bagaznika, a z gimnastykowaniem mi chodzi oto ze tam w zderzaku moze przeszkadzac jedna część jego...ja nie mialem problemow bo zdjelem zderzak i trafilem w te otwory.jak cos to moge zdjecia podeslac jak chcesz....

raelber
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: raelber » czw sty 29, 2009 11:07

ja to będę robił najprawdopodobniej na kanale. Wdzięczny bym był, żebyś podesłał zdjęcia i wskazał mi te miejsce;) na pewno też przyda się to innym na przyszłość:)

Awatar użytkownika
mivhal_f
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mivhal_f » czw sty 29, 2009 11:40

ok wieczorkiem podesle zdjecia z wewnetrznej czesci bagaznika i sprobuje zderzak zdjac to zdjecia tych dziur tez zapodam...pozdrawiam

raelber
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: raelber » czw sty 29, 2009 12:10

Wiesz ja boje się zdejmować zderzak bo mam zawór od gazu itp. Temu szukam jakiegoś dogodnego miejsca, którędy elegancko mogę poprowadzić kabelki:) Chcę zrobić to sam bo mam obszerną instrukcję instalacji tych czujników :D Spodobały mi się te czujniki w Nowym Jorku dzięki nim parkowanie było przyjemnością w Polsce nie mamy takiego natłoku, ale czemu nie korzystać z wygody jaką daje technika:)

Awatar użytkownika
mivhal_f
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mivhal_f » czw sty 29, 2009 14:46

musisz najpierw zdjac ten plastik:

Obrazek
a tu masz dziury o ktorych mowilem:
Obrazek

niestety zderzaka nie zdejmowalem bo troche zimno mi juz bylo...ale pewnie jesli bedziesz w kanale to nie powinno byc problemu trafic w te dziury od dolu.
Powodzenia

P.S. patrzac na zdjecie 2 to po lewej od zamka masz dziure gdzie kable uciekaja i zapewne nastepna dziura ktora jest widoczna to jest ta wyprowadzajaca juz na zewnatrz samochodu.
Ostatnio zmieniony czw sty 29, 2009 14:48 przez mivhal_f, łącznie zmieniany 1 raz.

raelber
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: raelber » czw sty 29, 2009 14:54

Dzięki wielkie mistrzowsko pokazane wiem o które dziury już chodzi i będę działał czekam tylko na znak kiedy mogę zająć stanowisko z kanałem:)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”