Czujniki parkowania porada jak przeprowadzic kable?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujniki parkowania porada jak przeprowadzic kable?
Witam Serdecznie
Będę montował czujniki parkowania, nie będę zdejmował zderzaka ze względu, że mam instalację gazową itp. Mam pytanie którędy najlepiej pociągnąć ze zderzaka kable? Podkreślę, że w bagażniku posiadam butlę gazową w miejscu koła zapasowego. Są jakieś dobre i dogodne miejsca proszę Was o poradę:) czekam na odpowiedź:)
Będę montował czujniki parkowania, nie będę zdejmował zderzaka ze względu, że mam instalację gazową itp. Mam pytanie którędy najlepiej pociągnąć ze zderzaka kable? Podkreślę, że w bagażniku posiadam butlę gazową w miejscu koła zapasowego. Są jakieś dobre i dogodne miejsca proszę Was o poradę:) czekam na odpowiedź:)
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
jak masz butle gazową w zapasie to masz na środku dziurę którędy wychodzą kable z elektryką i przewody gazowe to od zderzaka wciągniesz je do środka auta aby je dobrze obizoluj i i w środku puścisz jak ci pasuje albo środkiem albo bokiem którymś
Ps; jak zakręcisz reduktor w butli to możesz odkręcić wlew gazu w zderzaku albo na spokojnie bez dłubania nigdzie odkręcisz dwa wkręty w zaworze tankowania i plastik od mocowania zostanie w środku a zawór trochę wyciągniesz i będziesz mieć pole manewru tylko uważaj bo miedz lubi się zaginać poza tym to nie będziesz mieć problemów
Ps; jak zakręcisz reduktor w butli to możesz odkręcić wlew gazu w zderzaku albo na spokojnie bez dłubania nigdzie odkręcisz dwa wkręty w zaworze tankowania i plastik od mocowania zostanie w środku a zawór trochę wyciągniesz i będziesz mieć pole manewru tylko uważaj bo miedz lubi się zaginać poza tym to nie będziesz mieć problemów
Ostatnio zmieniony śr sty 28, 2009 22:58 przez LoLs, łącznie zmieniany 1 raz.
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
masz na butli taką kopułkę na dwie śrubki odkręcisz rękami i zdejmujesz kopułke ( nie polecam odkręcać całej butli ) albo jak chcesz możesz wywiercić przykładowo wiertłem 6-7 otwór w bagażniku koło zderzaka i tamtędy przeprowadzić kable tylko potem otwór zalej silikonem albo lepiej klejem od szyb
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
jesli lubisz sie gimnastykowac pod samochodem to mozesz poprowadzic kable "otworem technologicznym"(czy jak to sie zwie). wystarczy zdjac plastik na tylnej sciance bagaznika, a z gimnastykowaniem mi chodzi oto ze tam w zderzaku moze przeszkadzac jedna część jego...ja nie mialem problemow bo zdjelem zderzak i trafilem w te otwory.jak cos to moge zdjecia podeslac jak chcesz....
Wiesz ja boje się zdejmować zderzak bo mam zawór od gazu itp. Temu szukam jakiegoś dogodnego miejsca, którędy elegancko mogę poprowadzić kabelki:) Chcę zrobić to sam bo mam obszerną instrukcję instalacji tych czujników
Spodobały mi się te czujniki w Nowym Jorku dzięki nim parkowanie było przyjemnością w Polsce nie mamy takiego natłoku, ale czemu nie korzystać z wygody jaką daje technika:)

musisz najpierw zdjac ten plastik:
a tu masz dziury o ktorych mowilem:

niestety zderzaka nie zdejmowalem bo troche zimno mi juz bylo...ale pewnie jesli bedziesz w kanale to nie powinno byc problemu trafic w te dziury od dolu.
Powodzenia
P.S. patrzac na zdjecie 2 to po lewej od zamka masz dziure gdzie kable uciekaja i zapewne nastepna dziura ktora jest widoczna to jest ta wyprowadzajaca juz na zewnatrz samochodu.

a tu masz dziury o ktorych mowilem:

niestety zderzaka nie zdejmowalem bo troche zimno mi juz bylo...ale pewnie jesli bedziesz w kanale to nie powinno byc problemu trafic w te dziury od dolu.
Powodzenia
P.S. patrzac na zdjecie 2 to po lewej od zamka masz dziure gdzie kable uciekaja i zapewne nastepna dziura ktora jest widoczna to jest ta wyprowadzajaca juz na zewnatrz samochodu.
Ostatnio zmieniony czw sty 29, 2009 14:48 przez mivhal_f, łącznie zmieniany 1 raz.