wymiana poduszek silnika i skrzyni
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana poduszek silnika i skrzyni
witam, mam golfika z 86r. problemem w nim są stuki jest do dokladnie stuk w momencie gwaltownego ruszania do przodu jak i przy spuszczeniu nogi z gazu np na 2 biegu, stuk ten czuc w nogach wiec dlatego wywnioskowalem ze to poduszka skrzyni biegów.....a moze co innego na co glownie zwrocic uwage.? czyli krok po kroku jak zlokalizowac usterke. oraz jak to napawić.
mowiac o tulejach mowisz o silentblockach tak? i opisz mi dokladnie gdzie szukac poduszek glownie ta o skrzynie mi chodzi
Ostatnio zmieniony pt gru 12, 2008 19:43 przez mario1987, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tak polska nazwa to tuleje metalowo-gumowe, potocznie tuleje wahaczy
[ Dodano: Pią Gru 12, 2008 18:49 ]
kurcze no leń Ci sie włączył chyba i poszukać sie nie chce
ale niehc będzie 
Poduszka skrzyni jak otworysz maskę i stoisz twarzą do auta jest po prawej stronie za skrzynią. Generalnie silnik i skrzynia są zawieszeone w 3ech miejscach. To mocowanie ktore wychodzi ze skrzyni jest naszym podjerzanym
[ Dodano: Pią Gru 12, 2008 18:49 ]
kurcze no leń Ci sie włączył chyba i poszukać sie nie chce

Poduszka skrzyni jak otworysz maskę i stoisz twarzą do auta jest po prawej stronie za skrzynią. Generalnie silnik i skrzynia są zawieszeone w 3ech miejscach. To mocowanie ktore wychodzi ze skrzyni jest naszym podjerzanym
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dzięki
ja miałem ostanio taki przypadek że odkręcona poduszka nie wydawała żadnego dzwięku podczas bujania silnikiem chocby nie wiem jak mocno nim ruszał, ale po gwałtownym dodaniu gazu było słuchać łapę jak uderzała o mocowanie (przy delikatnym przyspieszaniu nie było stuknięcia)
wiec zeby sprawdzic czu jest dokrecona to nalepiej wsadzic tam klucz i spróbować pokręcić. Tam jest chyba imbus 8mm
ja miałem ostanio taki przypadek że odkręcona poduszka nie wydawała żadnego dzwięku podczas bujania silnikiem chocby nie wiem jak mocno nim ruszał, ale po gwałtownym dodaniu gazu było słuchać łapę jak uderzała o mocowanie (przy delikatnym przyspieszaniu nie było stuknięcia)
wiec zeby sprawdzic czu jest dokrecona to nalepiej wsadzic tam klucz i spróbować pokręcić. Tam jest chyba imbus 8mm
Ostatnio zmieniony sob gru 13, 2008 02:05 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.