Skrzypi hamulec ręczny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzypi hamulec ręczny
Witam od pewnego czasu borykam się z przypadłością gdy zaciągnę ręczny i wysiadam z samochodu strasznie skrzypi, nie ważne od temperatury otoczenia co morze być spowodowane tą przypadłością.
Skrzypi hamulec ręczny
Skrzypi na zewnątrz czy wewnątrz auta ... jak zaciągasz ręczny
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Skrzypi hamulec ręczny
zaciągnij ręczny na maksa i zobacz czy też zaskrzypi. Jak nie to psiknij WD40 w gniazda tylnych sprężyn przy belce i badaj jak będzie - moim zdaniem to właśnie sprężyny skrzeczą
rafalpg pisze:morze
Skrzypi hamulec ręczny
Właśnie to jak ręczny zaciągnę to wtedy skrzypi bo tak na dołkach nie tylko jak mam zaciągnięty ręczny.
Skrzypi hamulec ręczny
Popsikałem wd i pomogło tylko widzę że to przez to, że sprężyny siedzą na metalu i one powoduje skrzypienie. Po pewnym czasie pewnie wd się zmyje i problem znowu się zacznie.
- Qto
- _
- Kontakt:
Skrzypi hamulec ręczny
Czyli miałem rację, to sprężyny piszczą a nie ręczny
Jak pozbyć się tego dźwięku niestety nie wiem...ale chociaż wiesz że nie trzeba hamulców rozbierać
Jak pozbyć się tego dźwięku niestety nie wiem...ale chociaż wiesz że nie trzeba hamulców rozbierać
Skrzypi hamulec ręczny
Ok dzięki za pomoc a pytanko jeśli to były hamulce to co mogło jeszcze być bo napisałeś "ale chociaż wiesz że nie trzeba hamulców rozbierać" ? A propo myślałem jakiś czas temu podłożyć pod sprężyny gumę bo tył mam delikatnie niżej z 1 cm od przodu(być morze spowodowane butlę z LPG). Gumy są 3cm i daje się miedzy sprężyny a belkę?
- Qto
- _
- Kontakt:
Skrzypi hamulec ręczny
Napisałem tak bo się upierałeś że hamulec piszczy...a ja twierdziłem że sprężyny. Gdybyś dalej się przy tym upierał to byś wszystko rozebrał...a przyczyny byś nie znalazł.rafalpg pisze:a pytanko jeśli to były hamulce to co mogło jeszcze być bo napisałeś "ale chociaż wiesz że nie trzeba hamulców rozbierać" ?
Re: Skrzypi hamulec ręczny
Witam... Mam ten sam problem. CO może być przyczyną jeśli to nie sprężyny??? Skrzypi rzeczywiście najbardziej przy zaciągniętym ręcznym lub po jego "spuszczeniu"
Proszę o sugestie i z góry dzięki
Proszę o sugestie i z góry dzięki
Rakun1
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Skrzypi hamulec ręczny
u mnie trzeszczało przy zaciągniętym ręcznym aż w koncu tylne kolo się zablokowało, powodem był klocek hamulcowy
- Qto
- _
- Kontakt:
Skrzypi hamulec ręczny
skoro ten sam problem - to sprężyny są winnerakun1 pisze:Mam ten sam problem. CO może być przyczyną jeśli to nie sprężyny?
jeżeli problem faktycznie inny to obadaj linki ręcznego a później rozbieraj zaciski. Jeżeli skrzypi kiedy jest zaciągnięty ręczny i wysiadamy/wsiadamy z/do auta...w momencie kiedy auto się zatrzyma...lub podczas kręcenia kierownicą na parkingu kiedy trzymamy nogę na hamulcu... to najprawdopodobniej skrzeczą sprężyny na dole w gniazdach