Witam.
Chciałbym zrobić w vw Bora tak, żeby światła mijania włączyły się po naciśnieciu przycisku otwierania. Jest jakkiś prosty sposób, żeby to zrobić? Mam moduł komfortu i chciałbym też ustawić, żeby szyby się otwierały po dłuższym przytrzymaniu przycisku. Próbowałem programem motordiag ale nie dało rady...mam kabel vag-usb
automatyczne zapalanie świateł
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
specjalny moduł z leaving home trzebaczesik7 pisze:Jest jakkiś prosty sposób, żeby to zrobić?
a moduł ma numer ......czesik7 pisze:Mam moduł komfortu i chciałbym też ustawić, żeby szyby się otwierały po dłuższym przytrzymaniu przycisku.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
czesik7 pisze:Chciałbym zrobić w vw Bora tak, żeby światła mijania włączyły się po naciśnieciu przycisku otwierania
grg474 pisze: czesik7 napisał(a):Jest jakkiś prosty sposób, żeby to zrobić?
specjalny moduł z leaving home trzeba
czesik
Bez modulu tez sie da. Wystarczy tylko przekazniczek nieduzy, kondensator i dioda prostownicza. Podpinasz ten uklad pod sygnał od centralnego zamka ( tam gdzie dostaje plus przy otwieraniu) bo masa moze byc z karoserii. Wjscia duzego produ z przekaznika dajesz na swiatla mijania i tyle na tym (mozna podpinac sie pod kable przy wlaczniku swiateł). Wielkosc kondka (pojemnosc) reguluje czasem swiecenia swiateł chyba ze dodasz jeszcze jakies potencjometr to bedzeisz sobie regulowal płynnie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to