Gdzie szukać przewodów halogenów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Golf_Ekipa
- GOLF BANDA
GOLF IV 1,4 16V, mam kostki do lamp z 10 przewodami, ale do głównych kostek zasilających idzie tylko 9... Gdzie mogą znajdowac się kable halogenów ? Czy należy je ucinać, czy są one luźno ? Na instalacje mam schematy, więc chodzi mi raczej o to gdzie szukać kabli. Niestety nie było tematu jescze rzadnego z nurtującymi mnie pytaniami.
VW GOLF MK IV
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=39366" onclick="window.open(this.href);return false;
Kolego może coś z tego tematu Ci się przyda
Kolego może coś z tego tematu Ci się przyda
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
czyli gdzie masz 9 kabli a gdzie 10 ??Golf_Ekipa pisze:mam kostki do lamp z 10 przewodami, ale do głównych kostek zasilających idzie tylko 9
w temacie podanym przez wojtas46 jest podane gdzie się kończy ów 10 kabelek...o ile masz go we wtyczce dochodzącej do lampy
- Golf_Ekipa
- GOLF BANDA
Powiem tak, 10 mam w kostkach idących bezpośrednio do lamp, natomiast nie mam instalacji.
Przejrzałem wszystkie te tematy i dalej jestem w d.... nie wiem gdzie odnaleść przewody, żeby wykonac instalacje.
Porozkręcam zaraz wszystko porobie zdjęcia i wrzucę, wtedy napewno będzie Cie wiedzieć gdzie mam szukać
Jeszcze jedno pytanie. Jak świeci mi się symbol przeciwmgielnych na przełączniku na zielono - to oznacza że pod przełącznik mam pociągniętę przewody ?
Przejrzałem wszystkie te tematy i dalej jestem w d.... nie wiem gdzie odnaleść przewody, żeby wykonac instalacje.
Porozkręcam zaraz wszystko porobie zdjęcia i wrzucę, wtedy napewno będzie Cie wiedzieć gdzie mam szukać
Jeszcze jedno pytanie. Jak świeci mi się symbol przeciwmgielnych na przełączniku na zielono - to oznacza że pod przełącznik mam pociągniętę przewody ?
VW GOLF MK IV
nieGolf_Ekipa pisze:Jak świeci mi się symbol przeciwmgielnych na przełączniku na zielono - to oznacza że pod przełącznik mam pociągniętę przewody ?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
kolego kabelek/ki znajdziesz w wiązce która idzie z komory silnika do szoferki , wiązka znajduje się w rogu za skrzynką przekaźników , musisz tam mocno pogmerać i znajdziesz
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
może mi powiecie która to jest kostka co idą kable od halogenów do szoferki jaki kolor tej kostki?
Kable od halogenów idą bezpośrednio do kabiny czyli nie przechodzą przez kostki. AJGOR76 jeśli masz kabelek przy lampie do halogenów to drugi koniec znajdziesz w wiązce koło wzmocnienia pod kierownicą (taką dużą rurą). Aby się tam dostać trzeba odkręcić przekaźniki i jak kolega martinezz123 napisał trzeba mocno się napocić aby znaleźć te kabelki. Jak już je znajdziesz to możesz je złapać i ciągnąć to wyjdą z wiązki. Jak będziesz dokładał kabelek do przełącznika to do wtyczki pasuje konektor żeński z wtyczki ISO. Natomiast w lampie też uda się zamontować męski konektor z ISO tylko trzeba go troszkę zmodyfikować i przykleić bo nie zaskakują zapadki.
to dobrze że juz mi napisałeś że te kabelki nie wychodzą w tych kostkach .POMOGŁEŚ MI BARDZO.