Kontrolka zapięcia pasów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

M4niac
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 80
Rejestracja: czw wrz 04, 2008 16:01
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Kontrolka zapięcia pasów

Post autor: M4niac » śr wrz 30, 2009 20:54

Jak to jest z kontrolką zapiętych pasów bo u mnie czy mam zapięte pasy czy nie nic się nie pali



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18688
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr wrz 30, 2009 20:55

M4niac pisze:Jak to jest z kontrolką zapiętych pasów bo u mnie czy mam zapięte pasy czy nie nic się nie pali
No to pewnie nie masz takiej kontrolki, nie wszystkie Golfy taką miały, ja też nie mam


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

M4niac
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 80
Rejestracja: czw wrz 04, 2008 16:01
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: M4niac » śr wrz 30, 2009 20:56

mam bo po wlączeniu zaplonu zapala sie i potem gasnie



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18688
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr wrz 30, 2009 21:02

M4niac pisze:mam bo po wlączeniu zaplonu zapala sie i potem gasnie
u mnie też :) U ojca w Fabii tak samo...zobacz pod fotelem czy do tego gdzie wpinasz pasy dochodzą przewody, ale ja uważam że ich tam nie znajdziesz


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Awatar użytkownika
Oli
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 722
Rejestracja: pt wrz 09, 2005 22:02
Lokalizacja: Hajnówka
Kontakt:

Post autor: Oli » śr wrz 30, 2009 21:08

tak jak mówi Qto,
po pierwsze primo - musisz mieć zapięcie pasów ze czujnikiem
po drugie primo - musisz mieć zakodowane zegary (włączoną kontrolkę od pasów)
po trzecie primo, ultimo - droga sprawa jak za taki bajer, w aso dużo krzyczą za zapięcie z czujnikiem


[b]148KM/326Nm[/b]

M4niac
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 80
Rejestracja: czw wrz 04, 2008 16:01
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: M4niac » śr wrz 30, 2009 21:16

oki ale nie kumam dlaczego wypuszczją auto z tą kontrolką i to nie działa u mnie w robocie w najtanszej wersji renault kangoo kontrolka zapięcia pasów jest i działa a tu nie :|



Awatar użytkownika
Oli
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 722
Rejestracja: pt wrz 09, 2005 22:02
Lokalizacja: Hajnówka
Kontakt:

Post autor: Oli » śr wrz 30, 2009 21:20

pomyśl ile wersji zegarów musiałoby vw wypuściś w zależności od wyposażenia :bigok:


[b]148KM/326Nm[/b]

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3551
Rejestracja: wt paź 17, 2006 08:53
Lokalizacja: USA

Re: Kontrolka zapięcia pasów

Post autor: PinkFloyd » śr wrz 30, 2009 23:57

M4niac pisze:Jak to jest z kontrolką zapiętych pasów bo u mnie czy mam zapięte pasy czy nie nic się nie pali
To uruchom sobie tą opcje vagiem

Wchodzisz w 17 instrumental i spisujesz Soft.coding i sobie sprawdzasz co masz
czyli XXXXX cyferek a odpowiadaja one za
KODOWANIE ZEGARA 17 ->07

??xxx: Wyposarzenie dodatkowe
+00 - keine extra Optionen
+01 - Bremsbelagverschleißanzeige aktiv
+02 - Sicherheitsgurtwarnanzeige aktiv
+04 - Wischwasserstandswarnanzeige aktiv
+16 - Navigation aktiv
xx?xx: Kraj
1 - Europa (EU)
2 - USA (US)
3 - Kanada (CDN)
4 - Großbritannien (GB)
5 - Japan (JP)
6 - Saudi Arabien (SA)
7 - Australien (AUS)
xxx?x: Typ silnika(od 09/2000)
4 - 4-Cylinder
5 - 5-Cylinder
6 - 6-Cylinder
xxx?x: Wskazania serwisowe (ab 09/2000)
0 - Stały termin bez czujnika poziomu oleju (QG0)
1 - LONG LIFE (QG1)
2 - Stałe z czujnikiem poziomu oleju (QG2)
3 - (USA,Kanada)
xxxx?: Typ silnika (bis 07/1999)
0 - Diesel (TDI)
2 - Benziner
xxxx?: Liczba "k" prędkość (ab 08/1999)
3 - 4134 - 6 Cylinder
5 - 4182 - Wszystkie inne
6 - 4128 - 8-Cylinder W8

i sobie porównaj. Pierwsze dwie cyfry w kodzie zmien na 03 i masz kontrolkę :bigok:



Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 8720
Rejestracja: pt lis 23, 2007 00:13
Auto: e84
Silnik: N47

Post autor: doggie » czw paź 01, 2009 00:07

PinkFloyd, tylko jak ją sobie aktywuje a nie ma czyjnika to będzie go cały czaś "oślepiać", podobnie jak z kontrolką i brakiem czujnika płynu spryskiwaczy



Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3551
Rejestracja: wt paź 17, 2006 08:53
Lokalizacja: USA

Post autor: PinkFloyd » czw paź 01, 2009 00:09

mettenos pisze:PinkFloyd, tylko jak ją sobie aktywuje a nie ma czyjnika to będzie go cały czaś "oślepiać", podobnie jak z kontrolką i brakiem czujnika płynu spryskiwaczy
Bez czujnika zapali sie na 4 sekundy i zgasnie ( tylko takie przypomnienie ) z zamontowanym czujnikiem na 4 sekundy bedzie sygnał pikał a jak nie zapniesz to i tak przestanie
Ostatnio zmieniony czw paź 01, 2009 00:09 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 8720
Rejestracja: pt lis 23, 2007 00:13
Auto: e84
Silnik: N47

Post autor: doggie » czw paź 01, 2009 00:10

PinkFloyd pisze:
Bez czujnika zapali sie na 4 sekundy i zgasnie ( tylko takie przypomnienie ) z zamontowanym czujnikiem na 4 sekundy bedzie sygnał pikał a jak nie zapniesz to i tak przestanie
pewnie masz rację, tylko z drugiej strony nie widzę sensu aktywowania nie mając czujnika, ja to właśnie zrobiłem wręcz odwrotnie, czyli dezaktywowałem żeby mnie nie .....



Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3551
Rejestracja: wt paź 17, 2006 08:53
Lokalizacja: USA

Post autor: PinkFloyd » czw paź 01, 2009 00:21

mettenos pisze:
PinkFloyd pisze:
Bez czujnika zapali sie na 4 sekundy i zgasnie ( tylko takie przypomnienie ) z zamontowanym czujnikiem na 4 sekundy bedzie sygnał pikał a jak nie zapniesz to i tak przestanie
pewnie masz rację, tylko z drugiej strony nie widzę sensu aktywowania nie mając czujnika, ja to właśnie zrobiłem wręcz odwrotnie, czyli dezaktywowałem żeby mnie nie .....
No pewnie, tylko chciał miec kontrolke i sie pytał wiec jak chce może mieć :bigok:



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości