Co sie dzieje z moim wspomaganiem????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
też myślę, że to nie pompa.gniochu pisze:Mam nadzieje ze to nie bedzie pompa
Jeśli pompa jest padnięta to:
1. Słychać ją od bardzo dawna
2. Słychać bardzo wyrażnie (kumpel ma w B4 TDI padniętą i słychać ją bardziej niż silnik czasami)
3. Byłyby wszechobecne wycieki (opiłki metalu wycierają przewody- tak jest u kumpla)
Thx za pkt

Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Mimo to, najpierw wymień płyn. Fakt, że bzyczenie pochodzi od pompy, ale nie można jednoznacznie stwierdzić, że jak od kilku dni zgrzyta to już jest padnięta (a tydzień temu nie była?). Najłatwiej powiedzieć klientowi że pompa i kazać kupić nową. Mnie też niejedna osoba mówiła że pompa a po wymianie płynu jest układ bezszelestny. Zanim wywalisz 2 stówy za pompę, to wydaje mi się, że lepiej sprawdzić czy rzeczywiście potrzeba. 3 dychy to nie majątek. W 2 przypadkach bzyczącej pompy jakie znam to pomogło
Szczerze mówiąc byłem zaskoczony że aż taka będzie różnica. 10 lat na plyn to trochę dużo..
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no wlasnie ciezko mi ten jego kolor ocenic bo ani to zielone ani czerwone, podobne do oleju silinikowego wiec stawiam na czerwony:]
[ Dodano: Pią Lut 02, 2007 22:56 ]
a niebylo jakies zasady ze do takiej przekladni wlewano czerony a do innej zielony?
[ Dodano: Pią Lut 02, 2007 22:56 ]
a niebylo jakies zasady ze do takiej przekladni wlewano czerony a do innej zielony?
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/176151.html][img]http://images.spritmonitor.de/176151.png[/img][/url]