mk3 1.9d akumulator
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 1.9d akumulator
Witam ma ktos moz akumulator o pojemnosci 70Ah w 1.9d bez turbo bo zastanawiam sie czy mi taki wystarczy i jak bedzie sie sprawowal w obecnej chwili mam 74Ah nie ma duzej roznicy ale chcialbym poznac opinie kogos kto uzywa 70 od jakiegos czasu. Dzieki

Bardzo ważnym parametrem jest prąd rozruchu zobacz http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... akumulator

witam, ja mam 65 i dobrze jest  to jest tylko pojemność aku, ważne by alternator mógł go doładowawywać zawsze do pełna, rozruch silnika szczególnie w mrozy zależy od prądu rozruchu, no więc tutaj pasowałoby by tak jak dla naszego furacza było co najmniej 640A, jeśli ma tyle albo więcej (jak będzie 600 to też ujdzie
 to jest tylko pojemność aku, ważne by alternator mógł go doładowawywać zawsze do pełna, rozruch silnika szczególnie w mrozy zależy od prądu rozruchu, no więc tutaj pasowałoby by tak jak dla naszego furacza było co najmniej 640A, jeśli ma tyle albo więcej (jak będzie 600 to też ujdzie  ) to wszystko gra. pozdro
 ) to wszystko gra. pozdro

to jest tylko pojemność aku, ważne by alternator mógł go doładowawywać zawsze do pełna, rozruch silnika szczególnie w mrozy zależy od prądu rozruchu, no więc tutaj pasowałoby by tak jak dla naszego furacza było co najmniej 640A, jeśli ma tyle albo więcej (jak będzie 600 to też ujdzie
 to jest tylko pojemność aku, ważne by alternator mógł go doładowawywać zawsze do pełna, rozruch silnika szczególnie w mrozy zależy od prądu rozruchu, no więc tutaj pasowałoby by tak jak dla naszego furacza było co najmniej 640A, jeśli ma tyle albo więcej (jak będzie 600 to też ujdzie  ) to wszystko gra. pozdro
 ) to wszystko gra. pozdrono nie wiem czy zakup na allegro to dobra myśl bo niby ceny na niektóre modele są okazyjne ale dochodzi jeszcze koszt przesyłki a przy dość znacznej wadze akumulatora każdy sobie liczy trochę, ja polecam przejść się do sklepu w którym mają większy wybór i tam kupićTomiVW pisze:Wlasnie chce kupic z allegro

A ja mam 60Ah, 280A prądu rozruchowego i kręci!!! Ale jeśli tylko jest teperaturka bliżej zera to zaczyna strajkować. To o wiele za mało do mojego motoru. Niemiec podmienił przed sprzedażą - oryginał VW ale pewnie do motorku 1,4 - 1,6. Jak przyjdą mrozy liczę się z tym, że nie odpalę auta. W portwelu utworzyłem subkonto na nową baterię...