[mkII] Sprzegło
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- levi
- Mały gagatek 
- Kontakt:
to nie wiem co Ty tam wymieniałeśmi5iek84 pisze:ja za wymiane calego sprzegla zaplacilem 150 zl + 450zl za czesci
 ja chyba bede wyminiał sama tarcze ok.60zł ?! bo docisk jest ok. bo nie szarpie
 ja chyba bede wyminiał sama tarcze ok.60zł ?! bo docisk jest ok. bo nie szarpie P.S ja widziałem w sklepie www to całe sprzegło do golfa mk2 było za ok. 286zł i to nie byle jakie ,wiec nie wiem co Ty tam kupiłeś napewno extra zestaw

U mnie sprzęgło sie slizga ale dopiero po nagrzaniu. Wystarczy trochę się poslizgać na śniegu i juz ciągnie jak cholera. jak sie jedzie spokojnie bez mocnego wciskania pedału to jest spoko, czekam do wiosny żeby wymienić sprzegło, tylko nie wiem czy samą tarczę wymienić czy razem z dociskiem - jak zdiagnozowac co trzeba wymienić??

Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD
						Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD
- 
				Paweł83
Ja w swoim wymienilem wczoraj cale sprzeglo. Też mi sie juz strasznie ślizgało. Niedawno zmieniałem linkę ( z samoregulatorem) i majster powiedział,że przez to też mogła się troche szybciej zedrzeć. Była już zdarta do samych nitów. Teraz to zupełnie inna jazda  

A jeśli chodzi o ceny to zwariować można. Za kompletne sprzęgło "LUK" dalem 280zł, a widziałem nawet po 500 tej zamej firmy

A jeśli chodzi o ceny to zwariować można. Za kompletne sprzęgło "LUK" dalem 280zł, a widziałem nawet po 500 tej zamej firmy