Faktycznie nie ma tam mowy o N przy pochyłościachdreyfus pisze:Jeżeli wrzucisz na d i tak dojeżdżasz do celu podpisuje się pod tym obiema rękami. Ale jednocześnie piszesz że auto pracuje a trzymasz je na N, wiesz kiedy automat jest smarowany a kiedy nie? Przecież napisałem Ci dokładnie to samo co w instrukcji pisze i tam nie ma nic o wrzucaniu na N przy parkowaniu. Nie ma ludzi nieomylnych pewnie ale akurat w kwestii używania N ma rację...
VW Golf IV 1.9 tdi Automat
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Garrison
 - Forum Master

- Auto: Leon 5F Xperience
 - Silnik: CZCA

Re: VW Golf IV 1.9 tdi Automat
To w tym dobrego że rozłączasz na chwilę skrzynie, auto się stabilizuje, po czym blokujesz ją na P.dreyfus pisze:A co w tym dobrego? Stajesz, trzymasz nogę na hamulcu, zaciągasz ręczny, wrzucasz na P i auto ani drgnie żadnego problemu przy ponownym włączeniu innego biegu..hubi_pl pisze:Co do zostawiania auta na wzniesieniach, to dobrze robisz z Nką plus ręczny i dopiero P.
Dziewczyna wam ładnie napisała kiedy się N używa bo takiej informacji udzielił jej pan naprawiający skrzynie a wy jesteście mądrzejsi
Jak masz automat to zatrzymaj się na pochyłym terenie, tylko takim żebyś czuł
Mr Haldex 
Podjeżdżam na wzniesienie, wciskam hamulec nożny, załącza mi się autohold, daje na p i nigdy nie było żadnego problemu po ponownym uruchomieniu by przełączyć z p na d...Tak mam w dsg jak jest w innych automatach nie wiem  

No widzisz, Ty masz autohold, ale mówimy ogólnie o automacie. 
Autohold powoduje że po odpaleniu, przełączasz bez problemu na D i ruszasz a AH zwalnia hamulec awaryjny. Bez tego, po przełączeniu na P i puszczeniu hamulca nożnego auto przesunie się do momentu "oparcia" o tryby w skrzyni, co jest szkodliwe.

Autohold powoduje że po odpaleniu, przełączasz bez problemu na D i ruszasz a AH zwalnia hamulec awaryjny. Bez tego, po przełączeniu na P i puszczeniu hamulca nożnego auto przesunie się do momentu "oparcia" o tryby w skrzyni, co jest szkodliwe.
Mr Haldex 
Panowie, Szukam skrzyni do Golfa IV 1.9  tdi Automat 66KW 200rok, Vin: WVWZZZ1JZ1W217441
Pomocy

Pomocy