Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- sebekgolf
- Forum Master
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Re: Kącik posiadaczy MK4
Nie liczyłbym na to. Tym bardziej że musieliby wtedy w fabryce montować na robota najprawdopodobniej drugi typ chwytaka aby mógł pobrać i odłożyć na drzwiach do skręcenia zawias. Za duży koszt wdrożenia takiego rozwiązania wg mnie, żeby się w to bawili.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Drugi argument za tym że są takie same...zwykle to w 3D są drzwi obwieszome. Na szybko można w Etce sprawdzić. Polift na pewno miał inne zawiasy niż przedlift...może poprawili problemy z opadaniem furtek.
- Qto
- _
- Kontakt:
było ostatnio trochę o wygłuszaniu...a że wyskoczyło mi coś i na środę rano muszę mieć poskładane auto, to dzisiaj zabrałem się za wygłuszanie nadkoli z tyłu. Jeździłem z rozebranym tyłem chyba z miesiąc...bo w jednym czasie roleta się zepsuła, zabrałem się za wygłuszanie, wymianę hebli razem z malowaniem zacisków, jarzm i osłon...jeszcze przyciemnianie szyb ze zdzieraniem starej folii także się nazbierało i zeszło z czasem jako że tylko po nocach robię.
I tak...jak zwykle zamiast zastanowić się co robię, to zacząłem wyklejać nadkole w bagażniku. Jak przeszedłem do przodu gdzie nadkole łączy się z progiem...to zobaczyłem wielką, pustą japę niczym nie wygłuszoną fabrycznie - mniej więcej zaznaczone na czerwono na pierwszym foto. W głębi wepchnięta gąbka o czym właśnie była ostatnio mowa. No kuźwa ta jaskinia jest akurat za uchem jak się siedzi z tyłu.Z materiałów i pomysłów jakie miałem na już...i korzystając z okazji, że żona akurat wyszła z domu...napchałem tam ręczników
Macie jakieś pomysły na wygłuszenie tego? Ręczniki coś pomogą?

I tak...jak zwykle zamiast zastanowić się co robię, to zacząłem wyklejać nadkole w bagażniku. Jak przeszedłem do przodu gdzie nadkole łączy się z progiem...to zobaczyłem wielką, pustą japę niczym nie wygłuszoną fabrycznie - mniej więcej zaznaczone na czerwono na pierwszym foto. W głębi wepchnięta gąbka o czym właśnie była ostatnio mowa. No kuźwa ta jaskinia jest akurat za uchem jak się siedzi z tyłu.Z materiałów i pomysłów jakie miałem na już...i korzystając z okazji, że żona akurat wyszła z domu...napchałem tam ręczników

- sebekgolf
- Forum Master
Kup porządną piankę zamknięto-komórkową taką jak się stosuje do ociepleń ( da się kupić w puszce jak pianka montażowa) i lecisz. Pianka zamknięto-komórkowa nie chłonie tak wilgoci. Ewentualnie możesz wepchać do środka jakiś porządny worek z grubej folii ( ale nie tej eko co to torebki na zakupy są) i pianka do środka. Zobaczysz jakie cuda zdziała taka pianka jeśli chodzi o wygłuszenie. Na koniec możesz zamknąć pianką typowo do wygłuszeń jak chcesz. Właśnie trafiłeś na jedno z tych miejsc na które niemieccy konstruktorzy mieli wywalone, zakładając że autem będzie jeździł 70 letni dziadek do kościoła
Ale szukaj dalej, jeszcze nie jedno takie miejsce znajdziesz
Zaglądnij sobie pod pasy w słupkach B, w słupki A przy nogach i na wysokości belki pod deską najprawdopodobniej. Zwróć uwagę na takie jamy przechodzące z bagażnika przez słupki tylne do progów czy pałąka lecącego nad drzwiami 

Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
- Qto
- _
- Kontakt:
Przetestowane dzisiaj. Siedziałem z tyłu przy około 130-140km/h i słyszałem jednolity szum z bagażnika, słupków tylnych czy szyb...a wcześniej te dziury ze zdjęć wcześniej waliły prosto w ucho. Różnica kolosalna. Pianki PUR nie będę tam walił bo idą tamtędy wiązki, które możliwe że będę kiedyś przerabiał
Zrobię to co VW w innych miejscach...napcham gruby worek piankami/gąbkami tapicerskimi i upcham szczelnie te japy 

Witam wszystkich po dłuugiej przerwie
słuchajcie zna ktoś tego Golfa z Mławy? Link: https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-volk ... 21a5bace19
Ogólnie chodzi o to, że gość mnie oszukał, zapłaciłem mu za koła - Japan Racingi JR16 (które z resztą miał Granul w swojej zielonej Borze) i kontakt się urwał, zostałem bez kasy. Szukam każdej możliwej pomocy. Swego czasu sprzedawał też fotele Recaro i dekory z R'ki więc może ktoś miał z nim jakiś kontakt.

Ogólnie chodzi o to, że gość mnie oszukał, zapłaciłem mu za koła - Japan Racingi JR16 (które z resztą miał Granul w swojej zielonej Borze) i kontakt się urwał, zostałem bez kasy. Szukam każdej możliwej pomocy. Swego czasu sprzedawał też fotele Recaro i dekory z R'ki więc może ktoś miał z nim jakiś kontakt.
-
- Forum Master
zgłaszaj niebieskim. kwota za felgi jest już 4-cyfrowa więc nie będzie niskiej szkodliwości a jak dostanie wezwanie w celu złożenia zeznań to Ci w zębach przyniesie kase.
MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm

R32 TURBO in progress

R32 TURBO in progress
Problem w tym, że on mi je niby wysłał, niby bo miało być 3k z wysyłka, a paczki doszły do mnie jeszcze za dodatkową kasę tj 500 zł i w dodatku felgi w stanie złomu, a nie "jak nowe" i wróciły do niego i teraz niebiescy odwracają kota ogonem i kierują do sądu... no i ch... ,że wygrałem sprawę w sądzie i zgłosiłem nakaz zapłaty do komornika jak gość to jedna patologia i nie pracuje, ani nic nie ma na siebie.
Cześć.
W swoim TDIku wymieniłam wszystkie filtry oprócz paliwowego. Dzisiaj sprawdziłam i przejechałam na nim 41tys kilometrów więc chyba już czas na zmianę? Niby wszystko jest ok, w książce pisze że wymiana co 60tys ale nie wiem czy przy naszej jakości paliwa to nie przesada. Zdarza mi się tankować na stacjach przy marketach, a tam paliwo może być chyba gorsze.
W swoim TDIku wymieniłam wszystkie filtry oprócz paliwowego. Dzisiaj sprawdziłam i przejechałam na nim 41tys kilometrów więc chyba już czas na zmianę? Niby wszystko jest ok, w książce pisze że wymiana co 60tys ale nie wiem czy przy naszej jakości paliwa to nie przesada. Zdarza mi się tankować na stacjach przy marketach, a tam paliwo może być chyba gorsze.

- sebekgolf
- Forum Master
Czy to aż taki wielki wydatek dać te 60zł za porządny filtr paliwa raz na 3-4 lata ?
Wymień, za ok 40 zeta kupisz Filtrona i będzieCrazyGirl pisze:Cześć.

ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm 

Czy filtr kabinowy Filtron K1006 będzie pasował do Golfa IV? W jednym sklepie piszą że pasuje, w innym nie wymieniają Golfa IV

- mat06
- Storm Beige
- Auto: Golf IV
- Silnik: AZD
Nie będzie pasował, dane z katalogu producenta:

Jeśli chcesz koniecznie Filtrona, to do czwórki musisz szukać K 1047A, ale jeśli chodzi o filtry kabinowe, to nie polecam tej marki. Na Filtronie miałem problemy z nadmiernym parowaniem szyb, po wymianie na Boscha/Manna problem zniknął.

Jeśli chcesz koniecznie Filtrona, to do czwórki musisz szukać K 1047A, ale jeśli chodzi o filtry kabinowe, to nie polecam tej marki. Na Filtronie miałem problemy z nadmiernym parowaniem szyb, po wymianie na Boscha/Manna problem zniknął.

A mi się wydaje, że kiedyś właśnie z takim nr kupowałem i pasował, ale czy na 100% to ręki obciąć nie dam

ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm