dzwonilem do gościa co ma do sprzedania ,muwił ze ma jakis problem z ABS i jakims czujnikiem nie paietam jakim sps dps czy jakoś tak ,,jak sie swieca to auto jedzie na jednym biegu ,miał to zrobicdreyfus pisze: ↑śr kwie 03, 2019 09:23Co do dsg oczywiście sprawdzić jak działa ale po rozgrzanie nie zrobieniu 5 km... Wtedy potestować na postoju jak zmienia biegi jak się je wrzuca, czy rusza pod górkę czy nie jak puścisz hamulec, no i dynamiczna jazda jak wtedy reaguje. Co do eksploatacji czy był olej zmieniany.
Co kupić - manual czy automat?
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
Re: Co kupić - manual czy automat?
Mówił więc że ma problem, dziwne to nie jest że się coś sprzedaje bo się sypie... Nie miałem tak by auto mi jechało na 1 biegu więc nie pomogę.
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
Zawsze uważałam, że tylko i wyłącznie skrzynia manualna, ale odkąd mam automata, zmieniłam zdanie. W VW męża jest manualna skrzynia biegów, ja natomiast chwalę sobie V60 z automatyczną skrzynią biegów.
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Laguna II Turboherbu pisze:Witam. Zrobiłem się leniwy i coraz mniej mam ochotę machać biegami, w związku z tym, zastanawiam się nad przesiadka na automat. I tu mam pytanie - czy w jakiś autach po 2000 roku montowali trwałe automaty, na modłę tych z lat 90? Nie musi to być skrzynia szybka, nie musi mieć 6, 7 czy 8 przełożeń - wystarczą nawet 4. Ważnie, żeby była wytrzymała i nie generowała problemów.
Co możecie polecić, jakie modele, które spełniają ten warunek oraz:
- cena do 20 tys. zł
- nadwozie kombi, van, suv
- silnik benzynowy, który dobrze dogaduje się z LPG
- bagażnik nie mniejszy niż 450 litrów
Czy jest możliwość znalezienia auta spełniającego te warunki, czy to raczej mission impossible?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Cytryna C5, Peugeot 407, 508 i 5008 (tu brak Pb pod LPG) mają klasyczny automat
Nie ma to jak zacząć się rozwodzić nad postem z kwietnia w połowie sierpnia
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
święta racja, pisałem z telefonu i coś mi nie zabanglało z datami
Sranie w banie czyli jedzenie też kupujesz tańsze a nie smaczniejsze bo to zawsze taniej?
Napewno eksploatacja tańsza manuala. Raz że oleju mniej i nawet wymieniać tak nie trzeba to raz że może założyć sobie jednomas to nawet z dwumasa taniej będzie bo do automatów jest drożej. Sama skrzynia też z używki raczej sporo tansza w manualu. Nawet jako że sam sobie naprawiam auta to zrzut i włożenie skrzyni łatwiejsze w manualu.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Napewno? Mogę wkleić tematy z manualami jak się ludzie z nimi bujają i jakie koszty ponoszą... Ty se naprawisz sam a ile jest takich ludzi? Ale nie ma co do kosztów się spierać bo jedni kupę kasy w pakują w swoje cuda czy to manual czy automat a inny będzie jeździć i chwalić.