[mk4] Problemy z R 1 i 2 - na wlaczonym silniku maj opory

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Nitomen
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 14
Rejestracja: ndz maja 27, 2018 09:23
Auto: Volkswagen Golf

[mk4] Problemy z R 1 i 2 - na wlaczonym silniku maj opory

Post autor: Nitomen » śr cze 26, 2019 10:56

witam

ostatnio zauwazylem pogorszenie pracy biegow , szczeglnie R wchodzi ze zgrzytem , 1 i 2 wchodza opornie . Na wylaczonym silniku , kazdy bieg wchodzi lekko i precyzyjnie, jak jest zimna to zdecydowanie lepiej pracuje . Pedal lapie od polowy i plynnie , nie slizga sie , silownik odpowietrzalem i nic nie dalo . Mechnicy twierdza ze sprzeglo sie konczy..ktos tak mial ?
skrzynia ERT 5b z 1.6 16V AZD



Awatar użytkownika
sebastian1901
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 693
Rejestracja: czw sty 10, 2008 19:30
Lokalizacja: CzęstochoVWa
Auto: Octavia I 1.8T RS
Silnik: AUQ
Kontakt:

[mk4] Re: Problemy z R 1 i 2 - na wlaczonym silniku maj opory

Post autor: sebastian1901 » ndz lip 07, 2019 18:49

Ja tam miałem w TDI. Jak silnik był nierozgrzany to było ok. Jak zrobiłem 20 KM to ani wsteczny ani 1 nie wchodziły. Musiałem gasić silnik żeby wrzucić bieg. Wymieniłem olej w skrzyni. Nic nie dało.
Jak wyjąłem skrzynię i tarczę to się okazało że grubość tarczy dochodziła już do nitów. Także raczej sprzęgło do roboty.


Sebastian

ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość