Volkswagen Golf MK2 Match - taka śnieżynka;)
Moderator: G0 Karcio
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Re: Volkswagen Golf MK2 Match - taka śnieżynka;)
Takie mi się zdjęcia gdzieś zawieruszyłu
Łowy na szrocie
Mój tylny pas jest jakiś trafiony więc kupiłem drugi
Kupiona skrzynka bezpieczników ma nadtopiony jeden bezpiecznik, moja oryginalna ma problemy z łączeniem więc kupiłem kolejną...
Braki w plasticzkach i sricznach uzupełnione
Zbiorniczek zamiast mojego zzółkniętego
Muszę jeszcze doszorować w środku bo jest okazuje się po potwornym wycieku oleju z diesla do układu chłodzenia.
Generalnie gnój jest w środku.
Lampa po sesji w zmywarce do naczyć
Słupki czyszczenie i zamontowanie
akumulator
No i teraz fotel kierowcy...
Uszkodzony nieco stelarz
Drugie druty w miejsce uszkodzonych
Podmalowane i złożone gąbki
Pomalowałem też dolny stelaż ale nie robiłem zdjęć.
Tylko kijka przed i po.
Linki
No i złożony. Pracy 3 razy. Ekstrakcyjnie i dwa razy w pralce. Lepiej raczej nie będzie. Musi się jeszcze materiał ułożyć.
Robiłem od razu fotel z Cabrio - małe przed i po...
Oprócz syfu oparcie praktycznie nie miało gąbki. Totalnie się utleniło wszystko.
Łowy na szrocie
Mój tylny pas jest jakiś trafiony więc kupiłem drugi
Kupiona skrzynka bezpieczników ma nadtopiony jeden bezpiecznik, moja oryginalna ma problemy z łączeniem więc kupiłem kolejną...
Braki w plasticzkach i sricznach uzupełnione
Zbiorniczek zamiast mojego zzółkniętego
Muszę jeszcze doszorować w środku bo jest okazuje się po potwornym wycieku oleju z diesla do układu chłodzenia.
Generalnie gnój jest w środku.
Lampa po sesji w zmywarce do naczyć
Słupki czyszczenie i zamontowanie
akumulator
No i teraz fotel kierowcy...
Uszkodzony nieco stelarz
Drugie druty w miejsce uszkodzonych
Podmalowane i złożone gąbki
Pomalowałem też dolny stelaż ale nie robiłem zdjęć.
Tylko kijka przed i po.
Linki
No i złożony. Pracy 3 razy. Ekstrakcyjnie i dwa razy w pralce. Lepiej raczej nie będzie. Musi się jeszcze materiał ułożyć.
Robiłem od razu fotel z Cabrio - małe przed i po...
Oprócz syfu oparcie praktycznie nie miało gąbki. Totalnie się utleniło wszystko.
- kret077744
- Forum Master
z tym zbiorniczkiem i tak CI powiedzą żeby kupić nowy bialy lśniacy xD
a ori wymyłem, płyn elegancko widać, ale jak to biały plastik po 20latach - zółty.
do tych nowych nie mam przekonania, fajny biały, ale to już nie ta jakość - chyba, że sie myle - poprawcie mnie
a ori wymyłem, płyn elegancko widać, ale jak to biały plastik po 20latach - zółty.
do tych nowych nie mam przekonania, fajny biały, ale to już nie ta jakość - chyba, że sie myle - poprawcie mnie
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
ja mam bialy z Toprana i jest solidny
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=606252"
Golf MK2 1.6 GTD
Golf MK2 1.6 GTD
Ten zbiorniczek jest oryginalny. Kupiłem go bo miał czujnik i nie był zżółknięty.
Ale przez syf z zewnątrz nie zauważyłem syfu w środku. Jest upaprany olejem z klekota i mocno przyschnięty. Poszedł już Dimer, benzyna ekstrakcyjna i znowu dimer. Część odpuściło ale nie wszystko.
Wolałbym aby był idealnie czysty przed montażem co bym się zastanawiać nie musiał czy to z mojego silnika czy pozostałości ze zbiorniczka latają mi w układzie.
Ale przez syf z zewnątrz nie zauważyłem syfu w środku. Jest upaprany olejem z klekota i mocno przyschnięty. Poszedł już Dimer, benzyna ekstrakcyjna i znowu dimer. Część odpuściło ale nie wszystko.
Wolałbym aby był idealnie czysty przed montażem co bym się zastanawiać nie musiał czy to z mojego silnika czy pozostałości ze zbiorniczka latają mi w układzie.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Ja zbiorniczek moczyłem kiedyś we wszystkim na raz,co tylko moja żona zgromadziła w łazience i w kuchni. Dymiąca mikstura wyszła,ale zbiorniczek zbielał
Składania ciąg dalszy
Boczki założone
Fotel kierowcy w aucie
Zbiorniczek doczyściłem
Zanabyłem papiery zgodne rocznikowo
Tak to na razie wygląda
Boczki założone
Fotel kierowcy w aucie
Zbiorniczek doczyściłem
Zanabyłem papiery zgodne rocznikowo
Tak to na razie wygląda
- kret077744
- Forum Master
wpisy w książce serwisowej uzupełnione ?? zderzaki i lusterka w plastik albo chociaż zderzaki. Te białe kompletnie nie pasują.
Muszą być białe. tak to wyszło z fabryki.kret077744 pisze: ↑ndz sie 26, 2018 18:25wpisy w książce serwisowej uzupełnione ?? zderzaki i lusterka w plastik albo chociaż zderzaki. Te białe kompletnie nie pasują.
- kret077744
- Forum Master
toś wzbogacił moją wiedzę a ja zawsze myślałem że ktoś z grubej rury z lakierem poleciał xD
Podobne malowanie miał bistro ale miał czarny pasek na środku. Tutaj tylko z grillem ktoś zaszalał. Ja go też pomalowałem bo nie znalazłem innego na wąskim żebrze a z resztą tak mi się już w oczy przypasował. Z resztą posiadany grill jest raczej średni więc i tak nic nie traciłem.kret077744 pisze: ↑ndz sie 26, 2018 18:54toś wzbogacił moją wiedzę a ja zawsze myślałem że ktoś z grubej rury z lakierem poleciał xD
http://www.doppel-wobber.de/community/i ... 5-08-2013/
Na dodatek na 99% jest to jedyny Match na forumkret077744 pisze: ↑ndz sie 26, 2018 18:54toś wzbogacił moją wiedzę a ja zawsze myślałem że ktoś z grubej rury z lakierem poleciał
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Istnieje takie ryzyko.Stalu pisze: ↑pn sie 27, 2018 07:53Na dodatek na 99% jest to jedyny Match na forumkret077744 pisze: ↑ndz sie 26, 2018 18:54toś wzbogacił moją wiedzę a ja zawsze myślałem że ktoś z grubej rury z lakierem poleciał
Jakoś pojechałem pogrzebać w aucie ale słabo mi szło więc postęp jest taki sobie...
Skończyłem kałaudio
Zrobiłem matkę do wnęki koła z tej dziwnej maty gąbkowej
Kupiłem rurę papierową i zamontowałem
hokej chciałem zamontować ale okazało się, że trochę brudny jest
to go wyczyściłem
Nawet zamontowałem ale przecież zdjęcia nie zrobiłem bo i po co...
Bagażnik w miarę ogarnięty ale nie odkurzony
Zbiorniczek wymieniłem
Lampkę wymieniłem z przerobieniem wiązki
Wyczyszczona maskownica ręcznego.
W ramach postępu w pracach zdjąłem pompę wspomagania bo wyła. Myślałem że łożysko ale jednak sama pompa...
Długo zastanawiałem się nad pompą wspomagania - kupić nową China Motorsport czy używkę.
Trafiła się przyzwoita używka w dobrych pieniądzach więc ją zakupiłem.
Trochę ją odpicowałem co by wstydu nie było..
To i okazja była założyć osłonę paska
Zdjąłem miskę, wymieniłem uszczelkę, zalałem nowy olej z uprzednią płukaną.
Niestety jeden z hydropopychaczy coś tam momentami popukuje sobie więc pewnie trzeba będzie skłonić się do wymiany. Ale na razie nie biorę do głowy.
Trafiła się przyzwoita używka w dobrych pieniądzach więc ją zakupiłem.
Trochę ją odpicowałem co by wstydu nie było..
To i okazja była założyć osłonę paska
Zdjąłem miskę, wymieniłem uszczelkę, zalałem nowy olej z uprzednią płukaną.
Niestety jeden z hydropopychaczy coś tam momentami popukuje sobie więc pewnie trzeba będzie skłonić się do wymiany. Ale na razie nie biorę do głowy.