Witam, 
 Silnik   TDI   ASV 110KM 
  Borykam się z problemem    mianowicie zauważyłem, że po nocy w  zbiorniku jest pusto kiedy natomiast  odkręcę  korek  jest syk i płyn podnosi się do  poziomu między  min-max.  Kiedy natomiast nie odkrece go i wlacze silnik nie piszczy kontrolka od plynu a po jezdzie znow sie pojawia plyn.
  Inna sprawa to wywalanie płynu przez  zbiornik  duzo nie ale zawsze po jezdzie  gdzie przykrece go  do 3,5 tys obr to  jak przyjade i postawie  to kapie.  Pozyczylem i zmieniłem korek  na  korek od Passata tez 110KM  z oznaczeniem 1J0121321 B  pojezdzilem niby ok  pojechałem do serwisu VW kupic w org  i sprzedał mi 1J0121321  twierdzac, ze to zamiennik i musi byc ok a na nim znow  wywala plyn.  Kontrolka  braku  plynu by uzupelnic nie zapala sie.  
Ciezko tu ogarnac mi to, mial ktos cos podobnego ?

Zbiornik wyrównawcz plynu - wahania poziomu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Niestety wygląda to na uszkodzenie uszczelki pod głowicą. Zrób test na obecność spalin w płynie.

100% problemem jest przechodzenie spalin w uklad wodny. Albo uszczelka albo glowica peknieta.

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
						Re: Zbiornik wyrównawcz plynu - wahania poziomu
Test zamowiony, czekam jak przyjdzie.   To wszystko zrobilo sie po wymianie chlodnicy jak oddalem do zrobienia bo sam czasu na dlubanie nie mialem  tak popatrzylem w zbiornik brat przegazowal  pecherzy powietrza nie ma  ale ciekawe zjawisko bo naplywa wiecej plynu do zbiornila niz z niego dolem odplywa przez co poziom sie podnosi.  Mysle,ze on moze gdzie zapowietrzony jest skoro wolno schodzi na obrotach plyn zbiorniczka?

Toudi