Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 piteks
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Na szczęście szybko się topi ale przez jedną noc trochę nasypało
. A wiosna u mnie była do wczoraj
. Krokusy już mi zaczęły z ziemi wychodzić, a u sąsiada są przebiśniegi
. Tyle, że teraz wszystko pod śniegiem 
Re: Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 pite
Mam podobne odczucia. W polozeniu D bardzo szybko zmienia biegi na wyzsze. Efekt?...ano taki ze 6 bieg juz powyzej 60km/hMegster pisze:Wracając do DSG, to powiem wam, że mnie trochę denerwuje. Przez to zamulenie. Czasem chciałbym przyspieszyć, a el nie w trybie "opór decha", ale przez to, że zawsze skrzynka trzyma na niskich obrotach, to efektem jest... brak efektu. Dużo lepiej jeździło mi się z tiptronic'em w A4, aczkolwiek zmiana biegw trwała tam dłużej.
W rezultacie zmianiam biegi manetkami przy kierownicy. Po kilku m-cach jazdy automatem stwiedzam ze przy nastepnym aucie manual mile widziany
Widzę, że nie jestem jakimś jedynym odszczepieńcem, któremu nie do końca podszedł automat 
nopepiteks pisze:Widzę, że nie jestem jakimś jedynym odszczepieńcem, któremu nie do końca podszedł automat
-
marcinmaciek
- Ma gadane

ja z początku też nie mogłem zrozumieć się z DSG ale po 15tys już mniej więcej wiem jak mocno wciskać gaz aby była redukcja o 1 bieg i nie było niepotrzebnej zwłoki.
Zdecydowanie najgorzej DSG sobie radzi z sytuacją gdy najpierw lekko hamujesz a potem od razu wciskasz gaz stosunkowo mocno - u mnie skrzynka głupieje i albo kończy się redukcją do 2 i wyciem albo zmuleniem auta.
Zdecydowanie najgorzej DSG sobie radzi z sytuacją gdy najpierw lekko hamujesz a potem od razu wciskasz gaz stosunkowo mocno - u mnie skrzynka głupieje i albo kończy się redukcją do 2 i wyciem albo zmuleniem auta.
Sprzedam cat-back z mojego GTI - prawie nówka.
Czy po odpaleniu auta też jeździcie bardziej ostrożnie i uważacie na turbinę, czy od razu kickdown?
Ja zawsze czekam aż się silnik zagrzeje
.
Mam tak samo nigdy na zimnym go nie dociskam,tak samo po dluzszej trasie daje chwile wytchnienia turbinie.
Był: VW Polo 6N2, VW Golf 4, VW Golf 5,VW Passat B6, VW Golf 7, jest VW Jetta i VW GTI Performance 2018
Czym docierasz wosk na piano? Jaka fibra? To się od patrzenia rysuje. Zymol Detail będzie do testowania, tylko nie wiem co kupić do docierania. Aha, nakładanie palcem 
Nakładanie palcami, to sama przyjemność
. Do wosków rewelacyjny jest Aladin od WWL lub fibra od SV
. Zawsze też możesz użyć puszystej i miękkiej fibry jak Elite od CG, Ultra Finish od LE czy WaxPro Silesia Supersoft 
Te rysy na grillu serio aż tak bardzo widać i rzuca się to w oczy ?? 
Czarne piano ma tendencję do rysowania się od samego patrzenia. Grill, to jeden z najbardziej narażonych na czynniki środowiskowe elementów. Wygląda czadersko ale totalnie niepraktyczne
.
Nie ma za comaluch69 pisze:piteks, dziękuję.
WWL juz w koszyku.
Będziesz zadowolony