Nowe auto, nowe możliwości
 Golf zostaje w rodzinie a Audi służy bardziej jako auto "weekendowe"
 Golf zostaje w rodzinie a Audi służy bardziej jako auto "weekendowe"   
 - Marka: Audi
- Model: A4 B6 Quattro
- Rok produkcji: 2004
- Przebieg 204400
- Kolor: LZ5J
- Pojemność: 1781ccm
- Moc: 163 KM
- Silnik: BFB
- Wyposażenie: S-line Interior + Zawieszenie 1BV
+skrzynia 6B
+tempomat
+ESP
+pakiet oświetlenia (burdelówki w suficie i klamkach, po otwarciu drzwi podświetlenie nóg, podłoża pod drzwiami + lampki ostrzegawcze)
+półskórzana tapicerka ze środkiem w materiale "speed", regulowane elektrycznie lędźwie, manualnie wysokość, kąty pochylenia siedziska i oparcia, wysuwane podudzie)
+Full FIS
+ciemna podsufitka
+dekory szczotkowane aluminium
+podłokietnik przód, tył
+climatronic dwustrefowy
Wymieniłem chyba to co najlepsze, jak się coś przypomni to dopisze

-Plany początkowe
>Ogarnąć front (auto po przygodzie z sarną, połamane sporo plastików w pasie przednim i przy lampach, zderzak do malowania/wymiany, maska do spasowania)
>Lewy przedni błotnik do wymiany (obydwie przygody poprzedniego właściciela)
>nowe żarówki na przód, żółte w długie, mają pasować do halogenów, które okleję na żółto, postojówki i mijania białe

>zamówiona kratka zderzaka lewa, zdjęta środkowa z chromem do czyszczenia, montaż tablicy przedniej bez ramki

>przednie lampy a'la USA folią pomarańczową + boczne kierunki (się poskłada i zobaczy czy nie wyjdzie choinka)
>pranie środka
-Plany dalsze
>downpipe 2,75" > przelot 2,5"
>S-line zewnętrzny
>gwint
>korekta lakieru
>program + LC,
>FMIC
>RNS-D (E jest za drogie a mi do szczęścia nie potrzebne)
Foty zaraz po zakupie

-Eksploatacja

+kompletny rozrząd z pompą wody z metalowym wirnikiem(Ruville, INA, Conti)
+poduszki silnika L+P
+pasek wielorowkowy + napinacz
+płyn chłodniczy G12+
+olej Valvoline VR1 5W50+komplet filtrów Knecht
+odgrzybiona klima
+drążki + końcówki MOOG + geometria, zbieżność
+bagnet pomiarowy oleju (stary połamany)
+wyważone zimówki, zniknęło bicie przy 160kmh, zakupione letnie kapcie
+wymienione wahacze LT na używki w dobrym stanie+geometria
+serwis hamulców P+T, malowanie zacisków, przód nowe klocki i gumki prowadnic, przetoczone tarcze
+tylne błotniki i nadkola zabezpieczone bitexem
-Modyfikacje:
+ciemne wszystkie szyby (po poprzednim właścicielu)
+Mały detailing - Prickbort, Shiny Garrage Iron Off, glinka Vallet Pro Yellow, Cleaner Dodo Juice Lime Prime, Poorboy's AIO, Wosk Collinite 476s

Lakier ma sporo odprysków i holosów ale chociaż jest w pełni doczyszczony, korekta przyjdzie z czasem
+usunięty hak, wyczyszczona klapa z nalepki, naprawione oświetlenie tablicy i wymienione na ledowe

+felgi 18" 8,5j ET 35 (nie znam modelu, wyglądają jak z Mercedesa, od środka wpis Made in Germany) + opony 205/45 Dunlop Sport Maxx co zostały z golfa, naciąg w miarę, mi odpowiada póki co

Kilka pozostałych zdjęć prezentujących stan obecny

Na razie zrobione rzeczy podstawowe i można śmigać, prawie 100KM więcej niż w golfie cieszy ogromnie
 Plany to na razie ogarnianie po poprzednim właścicielu oraz jakieś mniejsze modyfikacje oraz uzupełnianie brakujących elementów
 Plany to na razie ogarnianie po poprzednim właścicielu oraz jakieś mniejsze modyfikacje oraz uzupełnianie brakujących elementów   
 Pozdro!

Plany początkowe dobre najważniejsze to zacząć od podstaw.. Sam czasem żałuję że od razu leciałem z tematem ale kto mógł wiedzieć co wyjdzie.
 Plany początkowe dobre najważniejsze to zacząć od podstaw.. Sam czasem żałuję że od razu leciałem z tematem ale kto mógł wiedzieć co wyjdzie.   

... Ale chyba już się pozbyli tego problemu
 ... Ale chyba już się pozbyli tego problemu

a co pod machą itp?
 a co pod machą itp?