Abs - miga kontrolka - Golf 3 1.9 tdi AHU
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Auto: Leon 1M 1.4 16V
- Silnik: AXP
Dobra komp jest pod calym blokiem hydraulicznym absu, po odpięciu kostki i włączeniu zapłonu kontrolka absu i hamulca ręcznego świeci ciągle. Podpiołem kostke asbu spowrotem i migają nadal obie. Wyciągnołem bezpiecznik absu ze skrzynki bezp migają nadal, bezpiecznik 20A koło AQ zwykły płytkowy wyciągnięty migaja nadal, został tam jeszcze 30A ale blaszka przykręcana na śrubki, tego nie ruszałem. Dziwne objawy, kto się zna na sprawie pomóżcie.
Myślcie ludzie to nie boli!!!
Chcesz się podpiąć pod VAGa? Daj znać!
-
- Ma gadane
Wyłącznik działa, w bloku 003 absu jest jego stan podany. Normalnie ma 0 jak wcisnę pedal to zmienia sie na 1. Przy diagnostyce silnika w bloku 6 kanale 2 tez jest ten test i zmiana następuje. Czyli działa. Zostaje mi schemat w łapę i kabalek po kabelu iść. Zastanawia mnie związek pomiędzy kontrolką absu i kontrolką hamula ręczego.
-
- Ma gadane
Ciężko żeby masy nie było skoro jest kręcony do całego korpusu absu a potem do pompy hamulcowej i dalej do nadwozia. Do tego we wtyczce powinna być masa, wtyczka od kompa absu ładna i czyściutka. No własnie sam nie wiem o co chodzi. I do tego żadnych błędów nie ma na sterowniku. Cuda jednym słowem. Jak do piątku nie dojde końca to daje auto do elektryka bo we wtrorek jade do lubilna i spowrotem a to 450km, a nóż coś się walnie do końca i heble mi zniknął. Nie chce ryzykować. I do tego denerwuje to miganie kontrolek. Jutro jeszcze zaczne kopać schemat elektryczny, choć już mi się nie chce.U brata w omedze 2 dni siedziałem jak odciąć immo, ale doszedłem.
u mnie jest coś takiego z przodu przy pomie tak jak na zdjęciu poniżejajni pisze:eidos, no dokładniej chyba pod siedzeniem pasażera z tyłu, u mnie nie ma nic takiego, już przekopałem całe forum i są 2 rodzaje jeden komp z tyłu a drugi jest na samej pompie. Rok golfa to październik 96 z klimą.
(moja druga pompa ale chcę tanio sprzedać - jak coś to możesz kupić tanio ode mnie)

a drugi mam pod siedzeniem z tyłu ...
są jeszcze jakieś przekaźniczki z bezpiecznikami 30A ale chyba od samej pompy pod deską rozdzielczą z lewej strony,ajni pisze:Wyciągnołem bezpiecznik absu ze skrzynki bezp migają nadal, bezpiecznik 20A koło AQ zwykły płytkowy wyciągnięty migaja nadal, został tam jeszcze 30A ale blaszka przykręcana na śrubki, tego nie ruszałem.
dostęp do nich jest po wyciągnięciu skrzyneczki z bezpiecznikami i sa na górze jak się spojrzysz od dołu do góry pod sama deską ...
może tam jeszcze pomacaj ...
[ Dodano: Sro Wrz 20, 2006 19:28 ]
ja też nie mam ale już go nie mam pierdo..łem nim o glebę bo już miałem dosyć ego złoma to był HP i nigdy nie kupuj cyfrowych HP-ków , to mój drugi w ciągu 3,5 roku i drugi lipnyajni pisze:Szkoda że nie mam cyfraka- będzie za tydzień.

-
- Ma gadane
O przekaźniku pompy słyszałem, kiedyś wyciągałem całą skrzynkę ale jakoś nie rzuciłomi się w oczy, ale mogłem przeoczyć. Może jutro wydrę całą skrzynkę i "pomacam" co i jak. Z tego co czytałem to przekaźnik pompy około 100zł. Nigdzie nie znalazłem rozpiski skrzynki bezpieczników np. który przekaźnik do czego, może wiecie gdzie to jest?
PS HP nie biore, będę miał olympusa mju 600.
PS HP nie biore, będę miał olympusa mju 600.
jest wysoko i jest przymocowany na górze deski jakoś od spodu trzeba nieźle zaglądać żeby go dojrzećajni pisze:O przekaźniku pompy słyszałem, kiedyś wyciągałem całą skrzynkę ale jakoś nie rzuciłomi się w oczy, ale mogłem przeoczyć. Może jutro wydrę całą skrzynkę i "pomacam" co i jak.
ja u siebie zdjąłem plastiki wszystkie spod deski wraz ze skrzynką bezpieczników i dopadłem je,
będą Ci powiem że nawet dwa czarne przekaźniczki obok siebie i dwa bezpieczniki 30A
(ale te bezpieczniki sa ciut inne kształtem niż te co w skrzynce).
Ps.
To dobry zakup zrobisz

[ Dodano: Sro Wrz 20, 2006 21:23 ]
gdzies tu było na Forum sciągnąłem sobie i wwydrukowałem nawet pasuje w moim pasku AAZajni pisze:Nigdzie nie znalazłem rozpiski skrzynki bezpieczników np. który przekaźnik do czego, może wiecie gdzie to jest?.
-
- Ma gadane
Przekaźnik niestety działa. Podpiołem vaga i zczołem kopać po sterowniku absu więcej i tak nie skopie. dałem test wyjść i pierwszy test to pompa absu, pstryk przekaźnik i byczy pompa pod maską więc działa. Na forum elektroda.pl coś mają na uwadze że cały sterownik umarł. Mam nadzieje że się mylą. Na dnaich jade do aso vw. ciekawe co powiedzą jak padł komp to 100zł w plecy +robota. Aha mam taki asb jak na fotkach.
[ Dodano: 22 Wrz 2006 00:31 ]
Dowiedziałem się coś nowego z forum o diagnostyce. To nie jest wina sprzętowa ale programowa. Ktoś tam opisywał problem że podłączył się do absu celem skasowania błędów i zaczeły mu migac kontrolki identycnie jak u mnie tylko auto miał skode ale zasada ta sama. Co zauważył zmienił się kod "software code" u niego z o7 cos tam na 00000, u mnie z (nie wiem co było) na 0000. Czyli tak jakby zablokowało sterownik. Czemu to ja nie mam pojęcia. Pytanie skąd wziąć ten numer i jak go tam wgrać spowrotem?
[ Dodano: 22 Wrz 2006 01:42 ]
Dobra zrobiłem- naprawiłem to co skopałem. Wszedłem w sterownik absu z opcjach zaawansowanych jest kodowanie zapisałem 03604, kontrolka od absu zaświeciła na stałe i pojawił się błąd (jakieś krzaki) wszedłem w kodowanie jeszcze raz i wpisałem 03704 kontrolka zgasła błędów brak. Jutro sprawdze czy rzeczywiście działa ten asb bo gasnąca kontrolka nie musi o tym świadczyć. Ale myśle że będzie działać. Dzięki za wsparcie duchowe. Na drugi raz robie screeny za pierwszym podpęciam wszędzie gdzie są numery, nie chce mieć drugi raz takiej przygody. A to że numer spasował to chyba tylko szczęście i fuks. Dzięki za wszystko jak narazie problem rozwiązany.
Co do wartości wpisów to info dostałem z forum diagnostyki. Dzięki im za to bo uratowali mnie i mój portfel. Mam nadzieje że ostatni raz byłem z inteface i laptopem o 1.30 w garażu, ale opłacało się.
[ Dodano: 22 Wrz 2006 00:31 ]
Dowiedziałem się coś nowego z forum o diagnostyce. To nie jest wina sprzętowa ale programowa. Ktoś tam opisywał problem że podłączył się do absu celem skasowania błędów i zaczeły mu migac kontrolki identycnie jak u mnie tylko auto miał skode ale zasada ta sama. Co zauważył zmienił się kod "software code" u niego z o7 cos tam na 00000, u mnie z (nie wiem co było) na 0000. Czyli tak jakby zablokowało sterownik. Czemu to ja nie mam pojęcia. Pytanie skąd wziąć ten numer i jak go tam wgrać spowrotem?
[ Dodano: 22 Wrz 2006 01:42 ]
Dobra zrobiłem- naprawiłem to co skopałem. Wszedłem w sterownik absu z opcjach zaawansowanych jest kodowanie zapisałem 03604, kontrolka od absu zaświeciła na stałe i pojawił się błąd (jakieś krzaki) wszedłem w kodowanie jeszcze raz i wpisałem 03704 kontrolka zgasła błędów brak. Jutro sprawdze czy rzeczywiście działa ten asb bo gasnąca kontrolka nie musi o tym świadczyć. Ale myśle że będzie działać. Dzięki za wsparcie duchowe. Na drugi raz robie screeny za pierwszym podpęciam wszędzie gdzie są numery, nie chce mieć drugi raz takiej przygody. A to że numer spasował to chyba tylko szczęście i fuks. Dzięki za wszystko jak narazie problem rozwiązany.
Co do wartości wpisów to info dostałem z forum diagnostyki. Dzięki im za to bo uratowali mnie i mój portfel. Mam nadzieje że ostatni raz byłem z inteface i laptopem o 1.30 w garażu, ale opłacało się.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.