Z ciekawości - jaki błąd/błędy popełniłeś? bo to w sumie można się sporo nauczyć na czyichś błędachmiko pisze:Sam popełniałem błędy - jak pierwszy raz położyłem Glasura na HDC, to mi spłynął po pierwszym myciu, po tygodniu!
Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Paviarotti
- Lord GTI

- miko
- black point

- Kontakt:
Paviarotti, tak do końca sam nie wiem w czym tkwił błąd. Podejrzewam, że zbyt duży pośpiech. Pick, pre, piana, pędzelki, mycie, glinka, mycie, HDC i Glasur. Niby wszystko OK ale... No właśnie było jakieś ale
Może HDC za szybko, może za dużo, może niedotarte... hmmm a może wosk za szybko położyłem, może za grubo, może za szybko spolerowałem... hmmm na koniec może piana nie taka przy myciu, może szampon do doopy, może ehhh Jak zobaczyłem to a piać wszystko od nowa i pomimo, iż robiłem wszystko tak samo, po kolejnym myciu banan od ucha do ucha
W tym roku Glasura kładłem na Prima Amigo, praca z tym cleanerem dużo lepsza look taki sam jak HDC wosk leżał jak należy - no to w doopie mam tą czekoladkę Prima rules
Szału ni ma foto słabe ale taki ciorny mi się podoba

Może HDC za szybko, może za dużo, może niedotarte... hmmm a może wosk za szybko położyłem, może za grubo, może za szybko spolerowałem... hmmm na koniec może piana nie taka przy myciu, może szampon do doopy, może ehhh Jak zobaczyłem to a piać wszystko od nowa i pomimo, iż robiłem wszystko tak samo, po kolejnym myciu banan od ucha do ucha
Szału ni ma foto słabe ale taki ciorny mi się podoba

- Paviarotti
- Lord GTI

miko, to chyba każdy tak ma. Jak pierwszy raz kładłem wosk to też zwaliłem sprawę i trzymał się krótko. Tylko, że ja popełniłem pełno grubych błędów. 
Re: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Witam
Czy Duragloss #601 + Duragloss #111 to dobry wybor?
Czy Duragloss #601 + Duragloss #111 to dobry wybor?
Tak tak tak tak....
Kilka postów temu wyraźnie napisane...
Kilka postów temu wyraźnie napisane...
miko pisze:Nakładasz #601 na całe auto później na to #111 czekasz 40 min, polerujesz.
Nakładasz drugą warstwę #111 już BEZ #601, czekasz 40 min, polerujesz i gotowe.![]()
Ja tak robię od dwóch lat na zimę i spokojnie 3,5 miesiąca trzyma.
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
Czy piana Autobrite Magifoam domyje zaschniety brod tzn bylo jezdzone w deszczu, sniegu? Wiadomo ze nie zrobi tego co recznie ale efekt bedzie lepszy od mikroproszku na bezdotyku?
Jak zrobisz dobrą pianę, to powinna dać radę. Generalnie piana ma za zadanie zmiękczyć bród i ściągnąć piach, kurz. Dokładne mycie następuje na 2 wiadra
.
Panowie, dramatic gloss sealant jako druga warstwa na Colli nakladany maszyna da rade? Jaki pad dobrać pod sealant lub cleaner?
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Ale to w płynie jest bez sensu jechać padem na maszynie, ręcznie aplikatorem będzie i szybciej i oszczędniej.sliwa404 pisze:Jaki pad dobrać pod sealant lub cleaner?
Pod cleaner pad wykańczający miętki, to w zależności od producenta u jednego będzie czarny u drugiego czerwony, są też mikrofibry wykańczające.
-
flatron1984
- Użytkownik

Co sadzicie o pianie Shiny Garage Fruit Snow Foam Neutral pH?
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
-
flatron1984
- Użytkownik

Ale szalu nie ma? 
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
- Paviarotti
- Lord GTI

flatron1984, bdb piana w tej cenie
ładny zapach, bezpieczna dla wosku i domywa na średnim poziomie.