Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Lepiej kup QD z dodatkiem carnauby. Wtedy po myciu i wysuszeniu auta, przelatujesz całe fibrą i QD.
Wosk na mokro wcale nie jest złym pomysłem. Jest łatwy w pracy i daje dużą trwałość w stosunku do QD. QD wystarczy do następnego mycia, a wosk na mokro nawet na klika. Generalnie, psikasz na mokre auto i lecisz ręcznikiem z mikrofibry np. DG 651.
Jaki wosk na zimę żeby wystarczył przez dłuższy czas?
Collinite No. 476s?
Collinite No. 476s?
GTB... 
Może być Coli. Jak dasz na jałowy lakier, to i do wiosny dotrwa. Chyba, że przyjdzie strasznie długa zima
.
- Paviarotti
- Lord GTI

Wystarczy na luzie.-michau- pisze:Collinite No. 476s?
Na cleaner dasz i będzie najlepiej. Ja dawałem na UP Megsa i R222 i wytrzymałościowo było tak samo. Wytrzymał do wiosny i jeszcze kropelkował wystarczająco.piteks pisze:Jak dasz na jałowy lakier, to i do wiosny dotrwa.
Dzięki wielkie Panowie, właśnie mam zamiar tak zrobić, dać jakiś cleaner przed woskiem.
GTB... 
Cleaner (ściągnie stare woski), potem IPA (odtłuści) i na koniec Coli, FK 1000 czy coś poobnego. Sealanty lubią jałowe podłoże
.
piteks, dzięki, że mi wytłumaczyłeś, myślałem, że po clenaerze od razu wosk,
w takim razie dokupię jeszcze jakieś ipa
zrobię tak jak wszyscy radzą, a wosku położę 2 warstwy w odstępie 24h
GTB... 
Re: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Oczywiście zabawa z IPA ma sens tylko w przypadku wosków syntetycznych, a takie wielu z nas nakłada na zimę, bo dłużej się trzymają na aucie. W taki przypadku IPA dodatkowo zwiększa trwałość np. FK 1000, Coli.-michau- pisze:piteks, dzięki, że mi wytłumaczyłeś, myślałem, że po clenaerze od razu wosk,
Na lato, czy gdy mamy możliwość częściej nakładać wosk i jego trwałość na lakierze nie ma znaczenia, to oczywiście nie dajemy IPA, tylko po cleanerze wosk lub politura i dopiero wosk jak ma być maksymalny efekt WOW
ok dzięki, rozumiem czyli celaner, ipa i wosk na zimę,
AUTOBRITE glaze, jakaś ipa i na koniec dwa razy nałożyć coli 476
AUTOBRITE glaze, jakaś ipa i na koniec dwa razy nałożyć coli 476
GTB... 
Autobrite Cherry Glaze to AIO (all in one) czyli cleaner, politura i wosk w jednym. Lepiej użyć typowego cleanera np.Dodo Juice Lime Prime, Prima Amigo, Duragloss Squeaky (ten ostatni dobry pod syntetyki).
dzięki wielkie, jak widać dłuuuuuga droga przede mną w tym temacie 
pozdro
pozdro
GTB...