[MK4] Aktywacja domykania szyb z pilota
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
koledzy mam pytanko, a wlasciwie problem. po przekladce modulu komfortu na 1c0 959 799b dokupilem pilot 2przyciskowy-kwadratowe przyciski- czestotliwosc 434. dokodowalem domykanie szyb czeskim programem i dzialalo. nastepnie kupilem pilot 3 przyciskowy z funkcja klapy. zaprogramowalem pilot vcds-em i centralny dziala. zamyka otwiera, potwierdzenie otw/zamk kierunkowskaami, ale nie dziala domykanie szyb z pilota. z kluczyka trybi a zpilota juz nie... gdzie moge szukac rozwiazania ?? komfort pokazuje bledy zwiazane z kontrola wnetrza, ktora czeka na montaz. poza tym nie ma innych bledow
U mnie zadział cześki programik bez żadnego problemu za pierwszym razem.
Dla zainteresowanych moduł 1C0 959 799 B, program odpaliłem na win 7 profesional ( wersja ENG). Program współpracuje z interface'm ODBII USB Viaken. W ustawieniach programu trzeba wybrać tylko odpowidni com, pod którym zasinstalował się interface. Oczywiście program musi być zarejestrowany.
Podziękowania dla Klimass, bardzo dobra instrukcja.
Dla zainteresowanych moduł 1C0 959 799 B, program odpaliłem na win 7 profesional ( wersja ENG). Program współpracuje z interface'm ODBII USB Viaken. W ustawieniach programu trzeba wybrać tylko odpowidni com, pod którym zasinstalował się interface. Oczywiście program musi być zarejestrowany.
Podziękowania dla Klimass, bardzo dobra instrukcja.
Wcześniej codziennie niezawodne MK3 1.8 AAM teraz Mk4 TDI AZS z plecakiem, na codzień zaś Octavia kombi 1.8 TSI, czas pokaże co się lepiej sprawuje...:)
Witam mam pytanko panownie odnośnie opcji domykania szybw FABI 2. Oryginalne kodowanie jest +00019 zmieniam w sterowniku na +00067 zgodnie z podpowiedziami VCDS i brak żadanego efektu czy ten sterownik 5J0959433A wogóle obsłuży domykanie szyb z pilota w skodzie. Z góry wielkie dzięki za info pozdro
-
- Nowicjusz
Panowie, mam dodany modul komfortu 1J0 959 799 AH. Dodalem go i dodalem pilota i dziala mi teraz zamykanie drzwi z pilota
Chcialbym teraz dodac domykanie szyb gdy klikam na zamykanie auta z pilota. Probowalem przekodowac sterownik, ale nie przyjmuje nowej wartosci.
Poza tym czy jesli ten modul sam dolozylem do auta, to bede musial kabelki gdzies pociagnac? Z tego co pamietam tylko 1 wtyczke podpialem do niego (gniazda mial dwa).
Chcialbym teraz dodac domykanie szyb gdy klikam na zamykanie auta z pilota. Probowalem przekodowac sterownik, ale nie przyjmuje nowej wartosci.
Poza tym czy jesli ten modul sam dolozylem do auta, to bede musial kabelki gdzies pociagnac? Z tego co pamietam tylko 1 wtyczke podpialem do niego (gniazda mial dwa).
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Boliwijski_Snajper, domykanie szyb - przejrzyj cały temat
podłączenie modułu - w innym temacie w FAQ masz wszystko opisane
podłączenie modułu - w innym temacie w FAQ masz wszystko opisane
-
- Nowicjusz
sterownik
1j0 959 799 AH
Program wypluwa takie info po probie aktywacji domykania szyb.
Dodam, ze domykanie szyb z kluczyka nie dziala.
1j0 959 799 AH
Program wypluwa takie info po probie aktywacji domykania szyb.
tak to jest jak się nie czyta całego wątku - program nie obsługuj modułów 1J0 tylko 1C0Boliwijski_Snajper pisze:Program wypluwa takie info po probie aktywacji domykania szyb.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
też mam sterownik 1j0 959 799 AH i szukałem w necie trochę informacji i trafiłem na coś takiego https://www.sgaf.de/content/vds-pro-win ... ter-323757 pytanie jak bardzo jest to ryzykowane? Nie chciałbym uwalić komfortu. Może znawcy się wypowiedzą, to by obaliło VDS tylko dla dos i tylko kabelka com.
możesz sprawdzić, autor porady napisał, że używał kabla na rs232 a nie usb, nie mniej jest szansa że zadziała.
spróbuj uruchomić taką wirtualną maszynę, jedyna różnica może wystąpić w podaniu portu com (tego emulowanego) w wirtualnej, jeśli uruchomisz i vds nawiąże połączenie, odczyta błędy itp to moim zdaniem można spróbować edycji epromu.
spróbuj uruchomić taką wirtualną maszynę, jedyna różnica może wystąpić w podaniu portu com (tego emulowanego) w wirtualnej, jeśli uruchomisz i vds nawiąże połączenie, odczyta błędy itp to moim zdaniem można spróbować edycji epromu.
Grzana multifunkcja, FIS, Delta 6 + USB w łokciu, Fotochrom z kompasem, Pikowana deska, PDC
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
zrobię odkop ale w sumie delikatny. Czy moduł komfortu w jakiś sposób jest programowany pod wersję nadwozia? Mam kombi i podejrzewam, że wyłączone jest odblokowywanie klapy z pilota, więc chciałbym przełączyć komfort w tryb sedana (dla paska b5fl z 2k3 podobno to zadziałało). Przy czym nie mam dostępu do VCDSa po rs232 i chciałbym zwykłym kablem przestawić komfort na sedana a następnie tym czeskim programem odblokować szyby itp. (szyby już mam ale pewnie się wartości zmienią itp). Da radę w ten sposób?
da sie zwyklym vag comem -wchodzisz w komfort i adaptacje i tam zmieniasz kod ktory cie interesuje -a zy szyby ci zrobi czeki program zalezy czy masz moduł zaczynajacy sie od C0 .
Witam, uda się aktywować te funkcje na Labels: 1J0-959-799.LBL
Controller: 1J0 959 799 Q ?
Controller: 1J0 959 799 Q ?
Do usunięcia.
z koncowka nie masz pilota. centralny z kluczyka ewentualnie.
Re: [MK4] Aktywacja domykania szyb z pilota
Dzięki, mam dorabiany pilot. Działa otwieranie i zamykanie drzwi.eFIeLiPeO pisze:z koncowka nie masz pilota. centralny z kluczyka ewentualnie.
Czyli można by było aktywować tą funkcję, tak?
Do usunięcia.