kontrolka od swiec zarowych nie zapala...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam jestem tu nawy na forum,mam pewien problem ze swoim golfikiem  4 1.9 tdi 130km..Problem polega na tym -gdy przekrecam kluczykiem na zaplon to mi ta spiralka od swiec zarowych nie zaswieca  i nie moge odpalic autka..Autko bylo 2 razy u mechanika zmienili mi swiece przekaznik ,pod vaga podpiety i nic..mysle ze to moze byc sterownik walniety od kompa , jak daje na zaplon to mi komputer slabo sie wyswietla...Moze ktos zna przyczyne i jest mi w stanie pomoc?:(((( ...Dodam ze dzieje sie to raz za czas..np dzis pojechalem na zakupy , wrocilem do domu zgasilem go po 20 min chce odpalic a tu kapa godzine walczylem by odpalil i potem juz normalnie odpala boje sie gdzies dalej nim jechac bo moge go juz w ogole nie odpalic...

Przekaźnik 109 jest wirusem w twoim aucie   Warto do niego zajrzeć ma zimne luty na forum jest tego mnóstwo na temat przekaźnika 109
 Warto do niego zajrzeć ma zimne luty na forum jest tego mnóstwo na temat przekaźnika 109

Warto do niego zajrzeć ma zimne luty na forum jest tego mnóstwo na temat przekaźnika 109
 Warto do niego zajrzeć ma zimne luty na forum jest tego mnóstwo na temat przekaźnika 109Re: kontrolka od swiec zarowych nie zapala...
Z tego co wiem to mechanik wymienial mi jakis przekaznik od swiec i placilem za niego 15 zl wiec to chyba nie ten 109....A wiesz ile nowka stoi w sklepie?

Szczerze to nie wiem rozbierz go i na pewno zobaczysz w nim zimne luty to polutuj je i będzie ok