jak ustawie na lampie 18stopni to teoretycznie znak na zamachowym powinien byc na strzalce?
Ustawienie zapłonu i ciśnienie w cylindrach silnik EW
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, grg474, marcin7x5, VIP
-
michallodz
- Ma gadane

A jeszcze cos bo ja to nie kumam chyba 
jak ustawie na lampie 18stopni to teoretycznie znak na zamachowym powinien byc na strzalce?
- Paweł Marek
- V.I.P.

Teoretycznie, niestety osobiście nie jestem pewien z powodu jak napisałem wyżej, różne serwisówki róznie zalecają ustawiać zapłon, jedna na 6 bez węzyka inne na 18 z weżykiem, a nie wiem jak vw robił ten znak na 6 czy na 18. Nie sprawdziłem, miałem nawet GU czyli podobny sinik 1,8 ale zawsze na pasowym sobie ustawiałem - takie przyzwyczajenie. W tych mk3 co widziałem ostry znak na zamachowym jest tam gdzie mam być,czyli zgrywa się go ze strzałką w obudowie świecąc lampą bez regulacji kąta
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.