dokładnie -producent robi badania na rolkach i zakres predkosci odpowiedni zeby uzyskac najmniejsze spalanie - nie pamietam dokladnie jakie ale kiedys o tym czytałem i jest to pic na wode te wyniki - bo w warunkach drogowych sa nie osiagalne - ale widzisz sa tacy co im nawet mniej pala auta z silnikami diesla ,italiano_83 pisze:Ciekawe jaki zakres prędkości założyli do testu
Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ile wam pali diesel?

Re: Ile wam pali diesel?
odzim pisze:dokładnie -producent robi badania na rolkach i zakres predkosci odpowiedni zeby uzyskac najmniejsze spalanie - nie pamietam dokladnie jakie ale kiedys o tym czytałem i jest to pic na wode te wyniki - bo w warunkach drogowych sa nie osiagalne - ale widzisz sa tacy co im nawet mniej pala auta z silnikami diesla ,italiano_83 pisze:Ciekawe jaki zakres prędkości założyli do testu
Trasa 120km/h pytałem kiedyś o to właśnie jednego z mechaników z VW jak byłem w rzeszy ,,,
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Ile wam pali diesel?
ja ostatnio mierzyłem 2x od korka do korka to na 70% trasa i 30% miasto spalanie mam 5,1 a drugim razem 5,4 prędkości autostradowe 120-135km\h czasami równe 3000 obrotów i 145km\h spalanie bajka 
1.9 TD boost pin,KW,1,2bar,smoked front
viewtopic.php?f=88&t=217777" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny KwiatkoVWóz
1.9 TDI 1Z+ 216,BBS RS,FMIC,FK,Raid HP
viewtopic.php?f=88&t=378323" onclick="window.open(this.href);return false;
Vagowanie,odczyt,kasowanie błędów
obecny KwiatkoVWóz
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Ile wam pali diesel?
To "sterylna" jazda w jednym skoku bez potrzeby dogrzewania silnika na wąskim laczku z cegłą pod gazem i lekką nogą - uważam za "prawie realne"Haki pisze:Trasa 120km/h pytałem kiedyś o to właśnie jednego z mechaników z VW jak byłem w rzeszy ,,,
Ja jak mierzyłem spalanie, to na trasie która codziennie jeżdżę i która stanowi pewnie z 80-% ogółu przebiegu mojego auta
Jak bym chciał mieć spalanie na poziomie 4l/100 to bym kupił lupo 1.2 TDI albo forda fieste 1.4 TDCI, buda mała lekka, laczek wąski można bić rekordy
Ile wam pali diesel?
italiano_83 Przyznaję rację 
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
Ile wam pali diesel?
To czy mi wierzysz czy też nie że mi Seat w mieście spala ok. 6 litrów to mnie to lekko mówiąc zgrzewaodzim pisze:a ze ktos pisze ze tak ma to nie znaczy ze tak ma tylko moze nie umie liczyc albo inne albo
Kolego ja zrobiłem średnią 4,17L/100km na dystansie 1150 kmitaliano_83 pisze:Niech ktoś zaleje cały bak i walnie średnią 4.5l/100km nawet jednym susłem w trasie, to rękę z przyjemnością uścisnę
I z serii rekordów - moje NAJWIĘKSZE spalanie, jakie uzysałem Ibizą to było w zimie jazda generalnie po mieście 6,9L/100km.
I to nie są jakieś fantazje, tylko wszystko dane liczone z dystrybutora (nie z BC) i rzetelnie notowane każde tankowanie.
TDiesel pisze:To czy mi wierzysz czy też nie że mi Seat w mieście spala ok. 6 litrów to mnie to lekko mówiąc zgrzewaodzim pisze:a ze ktos pisze ze tak ma to nie znaczy ze tak ma tylko moze nie umie liczyc albo inne alboI akurat tak jak ja liczę to rzadko kto liczy, bo zawsze wyjeżdżam do ostatniej kropli i leję pod samiutki korek z odpowietrznikiem. Liczę wg licznika nie co do km tylko co do 100m włącznie i litraż z dystrybutora co do 0,001. Także moje wyliczenia są nad wyrost dokładne. Tak jak pisałem, jeżdżę delikatnie, nie butuję (prawie nie używam turba po mieście) i jeżdżę płynnie, hamując silnikiem itd. co się przekłada na takie spalanie.
Kolego ja zrobiłem średnią 4,17L/100km na dystansie 1150 kmitaliano_83 pisze:Niech ktoś zaleje cały bak i walnie średnią 4.5l/100km nawet jednym susłem w trasie, to rękę z przyjemnością uścisnę
I z serii rekordów - moje NAJWIĘKSZE spalanie, jakie uzysałem Ibizą to było w zimie jazda generalnie po mieście 6,9L/100km.
I to nie są jakieś fantazje, tylko wszystko dane liczone z dystrybutora (nie z BC) i rzetelnie notowane każde tankowanie.
Jeszcze bardziej Wam podniosę ciśnienie.
Kiedyś zawziąłem się i postanowiłem też bić rekord. Tylko trasa 2x po 300km i 2x po 150km łącznie 898km, zatankowałem pod koreczek (jak zwykle) 34,50litra. Warunki takiego spalania - lato, nie przekroczyłem 90km/h, poza miastem 90km/h, przed zabudowanym luz i wjeżdżając w zabudowany 70km/h.
Średnia 3,84l/100km.
Strasznie to było męczące ale da się.
Seryjny AFN + 216-ki + lekki program by g-lab= 312 Nm i 145 KM
Nowy właściciel golfa GT TDI memberlist.php?mode=viewprofile&u=89406
Nowy właściciel golfa GT TDI memberlist.php?mode=viewprofile&u=89406
Ile wam pali diesel?
i ja jestem w stanie w to uwierzyćGrześko pisze:Jeszcze bardziej Wam podniosę ciśnienie.
Kiedyś zawziąłem się i postanowiłem też bić rekord. Tylko trasa 2x po 300km i 2x po 150km łącznie 898km, zatankowałem pod koreczek (jak zwykle) 34,50litra. Warunki takiego spalania - lato, nie przekroczyłem 90km/h, poza miastem 90km/h, przed zabudowanym luz i wjeżdżając w zabudowany 70km/h.
Średnia 3,84l/100km.
Strasznie to było męczące ale da się.
1.9 TD boost pin,KW,1,2bar,smoked front
obecny KwiatkoVWóz
obecny KwiatkoVWóz
Ile wam pali diesel?
Zgadza się, ja AHU też zrobiłem kiedyś 3,7l/100km, ale to były skrajne warunki, po prostu musiałem zabić czas więc się czołgałem.
pzdr
zyggy
zyggy
-
grzego2409
- Mały gagatek

- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
skoro tak piszesz to przestajesz byc wiarygodny calkowicie , jak mozesz nie uzywac turba skoro ona dziala od uruchomienia silnika a w twoim alh jest dodatkowo zmienna geometriaTDiesel pisze:prawie nie używam turba po mieście

zaoszczedzi sie 12 zl miesiecznie na rope a potem wyda 350 za czyszczenie turbiny + jeszcze 100 za dolot i EGRodzim pisze:skoro tak piszesz to przestajesz byc wiarygodny calkowicie , jak mozesz nie uzywac turba skoro ona dziala od uruchomienia silnika a w twoim alh jest dodatkowo zmienna geometriaTDiesel pisze:prawie nie używam turba po mieście