MK 3 silnik 1.8 adz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marek2907
- VWGolf.pl Killer 
- Kontakt:
u mnie identycznieJa mam kola 195/50/15
i jak mam 3000obr/min to jade 120km/h
(jak wiekszosc)
140km/h 4000obr/min
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
						:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
Witam
moim zdaniem opony nic nie maja do tego bo zliczana predkosc jest ze skrzyni. opony maja wplyw na predkosc rzeczywista a predkosc na liczniku. sprawdz sobie czy czasem nie przeklamuja ci liczniki bo u mnie zauważyłem ze maja opuznienia w pokazywaniu tak samo obrotościomiez jak i licznik jak ostro np. zahamuje to licznik nie zdazy tak szybko spasc.
 jak ostro np. zahamuje to licznik nie zdazy tak szybko spasc. 
ja mam ADZ i przy 140 mam ok 4tys. Przelozenia moga byc inne moze inna skrzynia.
a wlasnie nie orientujecie sie czy kombiki mialy inne skrzynie??
Pozdrowienia!!!

moim zdaniem opony nic nie maja do tego bo zliczana predkosc jest ze skrzyni. opony maja wplyw na predkosc rzeczywista a predkosc na liczniku. sprawdz sobie czy czasem nie przeklamuja ci liczniki bo u mnie zauważyłem ze maja opuznienia w pokazywaniu tak samo obrotościomiez jak i licznik
 jak ostro np. zahamuje to licznik nie zdazy tak szybko spasc.
 jak ostro np. zahamuje to licznik nie zdazy tak szybko spasc. ja mam ADZ i przy 140 mam ok 4tys. Przelozenia moga byc inne moze inna skrzynia.
a wlasnie nie orientujecie sie czy kombiki mialy inne skrzynie??
Pozdrowienia!!!
;o)
						ja mam 1.8 (90 km) przy 3 tys mam okolo 110km, ale zastanawia mnie jedna rzecz .... 
na drugim biegu przy 3 tysiącach ile macie na blacie ?? bo ja mam wrazenie ze u mnie cos jest nie tak :/ bo jak np. przycisne mu na jedynce do 4 tys. wrzuce drugi bieg to on startuje na nm od 1500 obrotow nie wiem czy winno byc wiecej ??
  nie wiem czy winno byc wiecej ??
bo po tym wrzuceniu na dwugi bieg auto zchowuje sie jakbym ruszał z dwójki

na drugim biegu przy 3 tysiącach ile macie na blacie ?? bo ja mam wrazenie ze u mnie cos jest nie tak :/ bo jak np. przycisne mu na jedynce do 4 tys. wrzuce drugi bieg to on startuje na nm od 1500 obrotow
 nie wiem czy winno byc wiecej ??
  nie wiem czy winno byc wiecej ??bo po tym wrzuceniu na dwugi bieg auto zchowuje sie jakbym ruszał z dwójki

witam, mam golfa 3       1,8 kombi GL z silnikiem  ADZ  mój golf przy 3000 tyś obrotów ma prędkość 103-107km/h  na oponkach 195/50/15R a na oponkach 185/75/14R mam 110-115 km/h w tym ze w 1 przypadku gdy lecę  100 to na GPS mam prędkość 93-94 km/h a w 2  przypadku  gdy mam 100 na blacie to GPS wskazuje 101-103km/h
mam małe pytanko ile na 2 biegu przy 6000 obr min jaką macie prędkość mi wskazuje 88-92km/h

mam małe pytanko ile na 2 biegu przy 6000 obr min jaką macie prędkość mi wskazuje 88-92km/h
:)
						- Paweł Marek
- V.I.P. 
14-ki masz za duże, a na 15-kach które mają dobry rozmiar wskazania licznika są zaniżone jak prawie prawie we wszystkich autach - tak fabryka robi. 
Natomiast pytanie o konkretną prędkość przy konkretnych obrotach niema wielkiego sensu bo vw wkładał skrzynie o róznych przełożeniach do tych samych silników zależnie od rynku preznaczenia pojazdu

Natomiast pytanie o konkretną prędkość przy konkretnych obrotach niema wielkiego sensu bo vw wkładał skrzynie o róznych przełożeniach do tych samych silników zależnie od rynku preznaczenia pojazdu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.