UWAGA NA PALIWO Z ORLENU !!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pelton1985, a co powiesz na sprowadzane do Polski paliwo ( OO ) z Rosji na granicy stawał się cudownie przemieniony w ( ON ) ?

MóJ GoLFiK
ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;
						ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;
Potwierdzam, że na Orlenie lipa jest z Vervą
własnie tydzien temu zalałem do pełna ON Verva i zamarzło przy -18st, znajomy na tej samej stacji kupił ON zwykły i nie miał takich problemów

hmm nie wiem czy to OO ale już kupe czasu tak jeżdże i nie narzekam:-) zrobiłem 100 tys kilosków moim AAZ na ukraińskim paliwie ze stacji Lukoil, a wszystko jak narazie jest ok (odpukać). Próbowałem jeździć na Polskim oleju i kompletnie żadnej różnicy nie widze. Znajomi tankują tam do dużo nowszych aut z pompowtryskami i jeżdżą. Przeciez w końcu na ukrainie tez sa dobre auta
  hmm nie wiem czy to OO ale już kupe czasu tak jeżdże i nie narzekam:-) zrobiłem 100 tys kilosków moim AAZ na ukraińskim paliwie ze stacji Lukoil, a wszystko jak narazie jest ok (odpukać). Próbowałem jeździć na Polskim oleju i kompletnie żadnej różnicy nie widze. Znajomi tankują tam do dużo nowszych aut z pompowtryskami i jeżdżą. Przeciez w końcu na ukrainie tez sa dobre auta  
 [ Dodano: 25 Sty 2010 23:47 ]
A co do paliwa z orlenu to wygląda to tak, że przywiozą na niektóre stacje 20 000 litrów powiedzmy jak sa małe mrozy i myślą, że to paliwo zejdzie zanim pojawią się wieksze mrozy. Niestety czasem im się to nie udaje i w efekcie verva jet do -25 a ekodiesel do -35. Ludzie myślą że verva jest lepsza na zime, tankują ją a ona zamarza
 wiem bo pracuje na orlenie. Po przywiezieniu i zlaniu paliwa z cysterny nic juz nie jest kombinowane (przynajmniej tam gdzie pracuje) a co się dzieje z paliwem zanim przyjedzie na stacje to już nieliczni wiedza...
  wiem bo pracuje na orlenie. Po przywiezieniu i zlaniu paliwa z cysterny nic juz nie jest kombinowane (przynajmniej tam gdzie pracuje) a co się dzieje z paliwem zanim przyjedzie na stacje to już nieliczni wiedza... Także na każdej stacji czy to orlen BP czy Statoil może sie zdarzyć nie zimowe paliwo w zimie
 No chyba że tak jak kolego wyzej pisał są stacje gdzie dziennie przelewa sie bardzo duzo paliwa więc często są dostawy a co za tym idzie paliwo jest dostosowane do temperatury( jeżeli oczywiście kierowcy nic nie wykombinuja) takę jak widać temat rzeka
  No chyba że tak jak kolego wyzej pisał są stacje gdzie dziennie przelewa sie bardzo duzo paliwa więc często są dostawy a co za tym idzie paliwo jest dostosowane do temperatury( jeżeli oczywiście kierowcy nic nie wykombinuja) takę jak widać temat rzeka  
- BENITO
- Forum Master 
- Kontakt:
3 razy tankowałem vervę dla porównania, i nawet jak nie było mrozów to na shellu lepiej odpalał i mniej nim telepało, jak może co niektórzy zauważyli gtl jest nieco rzadszy niż normalny ON przez co wtryski powinny go lepiej rozpylać w cylindrze.
Ale jak mówisz i v-power nabierze wilgoci z powietrza jak długo postoi w zbiorniku i nie ma na to siły.Ja osobiście tankuję tylko na 1 stacji shella, która nie jest duża więc i zbiorników dużych nie ma.

Ale jak mówisz i v-power nabierze wilgoci z powietrza jak długo postoi w zbiorniku i nie ma na to siły.Ja osobiście tankuję tylko na 1 stacji shella, która nie jest duża więc i zbiorników dużych nie ma.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
						- 
				oldstaszek
- Forum Master 
- Kontakt:
10 dni temu zalałem w świdnickim (ok. Lublina) Orlenie do baku verve po czym Pan przy kasie łaskawie mnie poinformował,  że źle zrobiłem, mogłem zwykłego nalać, bo verva jeszcze przejściowa. Od soboty auto stoi i nie pali.
Swoją drogą, czy podobne sprawy nadają się do zastosowania Ochrony Praw Konsumenta?

Swoją drogą, czy podobne sprawy nadają się do zastosowania Ochrony Praw Konsumenta?
- robertsobol1983
- Forum Master 
Nie wiem jak tam u ciebie w okolicy skąd mają te paliwo ale podejrzewam że jest podobnie jak we Wrocku. Stań sobie kiedyś na swojszycach we Wrocławiu koło rafineriii Orlena i się zdziwisz jakie tam cysterny podjeżdżają - na pewno zobaczysz tam LUKOIL - od razu zmienisz zdanie że to nie Ukraińskie paliwoJuzeks pisze:zrobiłem 100 tys kilosków moim AAZ na ukraińskim paliwie ze stacji Lukoil
[ Dodano: 26 Sty 2010 19:49 ]
No właśnie - powinieneś sam wysnuć z tego wnioski że to te same paliwoJuzeks pisze:Próbowałem jeździć na Polskim oleju i kompletnie żadnej różnicy nie widze
Ani Mazda, ani Merca gwiazda nie da Ci tyle, co VW JAZDA :)  
NIE UDZIELAM PORAD I NIE ANALIZUJE LOGÓW NA PW
- robertsobol1983
- Forum Master 
Z tym to się zgodzę w 99% ale raczej takie stacje jak Shell czy BP (nie prywatne) to dbają o te paliwo i lepiej dostosowują do temp. otoczeniaJuzeks pisze:A co do paliwa z orlenu to wygląda to tak, że przywiozą na niektóre stacje 20 000 litrów powiedzmy jak sa małe mrozy i myślą, że to paliwo zejdzie zanim pojawią się wieksze mrozy. Niestety czasem im się to nie udaje i w efekcie verva jet do -25 a ekodiesel do -35. Ludzie myślą że verva jest lepsza na zime, tankują ją a ona zamarza wiem bo pracuje na orlenie. Po przywiezieniu i zlaniu paliwa z cysterny nic juz nie jest kombinowane (przynajmniej tam gdzie pracuje) a co się dzieje z paliwem zanim przyjedzie na stacje to już nieliczni wiedza...
Także na każdej stacji czy to orlen BP czy Statoil może sie zdarzyć nie zimowe paliwo w zimie No chyba że tak jak kolego wyzej pisał są stacje gdzie dziennie przelewa sie bardzo duzo paliwa więc często są dostawy a co za tym idzie paliwo jest dostosowane do temperatury( jeżeli oczywiście kierowcy nic nie wykombinuja) takę jak widać temat rzeka
Ani Mazda, ani Merca gwiazda nie da Ci tyle, co VW JAZDA :)