Witam. Mam problem z komputerem chyba. W VAG-u pokazuje mi herezje ( sonda do 2.15V - wymieniona na nową ORI i dalej tak pokazuje , obroty silnika ~ 205 i jak dodam gazu to maleje, kąt wyprzedzenia zapłonu zawsze 255 stopni, itp. ). Kupiłem komputer taki sam jak mam ( Siemens 037 906 024 AG ) z auta na chodzie i na nim też pokazuje takie wartości ( auto chodzi raczej dobrze na 1 i na 2 komputerze ).
Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy ?
Komputer do silnika 2E - coś nie tak ( inna kość ? )
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Komputer do silnika 2E - coś nie tak ( inna kość ? )
Ostatnio zmieniony ndz gru 27, 2009 16:34 przez Gawior, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam VAG-a z allegro za 50 pare zł.
1 mechanik też ma VAG-a z allegro, nw ale coś pod 100zł i 2 mechanik to nw jaki VAG, ale też herezje pokazywał ( ale nie miał najmniejszych problemów z połączeniem się do ABS )
[ Dodano: 28 Gru 2009 09:23 ]
Czy jeszcze ktoś może się wypowiedzieć co to może być ?
[ Dodano: 14 Sty 2010 23:04 ]
Byłem u elektronika samochodowego ( chyba najlepszy w rejonie ) i powiedział że kupiłem komputer z taką samą usterką i że to jest przez brak masy i bardzo często z winy mechaników jak coś robią przy aucie. Powiedział że po takim czymś auto dużo pali, nie za równo chodzi itp. i wszystko co wymienił zgadza się z objawami mojego auta ( auta jeszcze nie widział na oczy ). Koszt naprawy 300-400zł ( wysyłają gdzieś komputer i dostają taki sam sprawny ). Jeżeli z naprawą było by pod górkę to maksymalnie 500zł ( wszystko zależy co się usmażyło w kompie ).
1 mechanik też ma VAG-a z allegro, nw ale coś pod 100zł i 2 mechanik to nw jaki VAG, ale też herezje pokazywał ( ale nie miał najmniejszych problemów z połączeniem się do ABS )
[ Dodano: 28 Gru 2009 09:23 ]
Czy jeszcze ktoś może się wypowiedzieć co to może być ?
[ Dodano: 14 Sty 2010 23:04 ]
Byłem u elektronika samochodowego ( chyba najlepszy w rejonie ) i powiedział że kupiłem komputer z taką samą usterką i że to jest przez brak masy i bardzo często z winy mechaników jak coś robią przy aucie. Powiedział że po takim czymś auto dużo pali, nie za równo chodzi itp. i wszystko co wymienił zgadza się z objawami mojego auta ( auta jeszcze nie widział na oczy ). Koszt naprawy 300-400zł ( wysyłają gdzieś komputer i dostają taki sam sprawny ). Jeżeli z naprawą było by pod górkę to maksymalnie 500zł ( wszystko zależy co się usmażyło w kompie ).