Daruj sobie ,tu potrzeba momentu a nie coli .Jeżeli śruby na płaski wkrętak musisz mieć dobry wkrętak w który możesz uderzyć z góry ,nie ma takich śrub których nie da sie odkręcić ,no może czasami się urwą ...madc0w pisze:moze cola pomoże?
Regulacja LDA
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- munior
- Forumowy spamer :) 
- Kontakt:
					Ostatnio zmieniony sob paź 17, 2009 15:44 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy  komputer 16 i 8  bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję  immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
						mhm problem w tym że po kilku próbach nacięcia na śrubach wyglądają niezbyt fajniemunior pisze:Daruj sobie ,tu potrzeba momentu a nie coli .Jeżeli śruby na płaski wkrętak musisz mieć dobry wkrętak w który możesz uderzyć z góry ,nie ma takich śrub których nie da sie odkręcić ,no może czasami się urwą ...
no nic będę próbował, ew popytam znajomych o dobry wkrętak
btw munior dzięki za pin
 doszedł już we wtorek, tyle że dopiero dzisiaj zabrałem się za montaż
 doszedł już we wtorek, tyle że dopiero dzisiaj zabrałem się za montaż- munior
- Kontakt:
Jak już trochę zmasakrowałeś nacięcie na łebku śruby weż tak jak pisałem wcześniej duzy wkrętak z metalową częścią na końcu rękojeści i przyłóż końcówkę do brzegu nacięcia w łbie śruby ,uderz energicznie młotkiem w stronę którą odkręca się śruba .Jak nie masz takiego wkrętaka to moze być jakiś mały przecinak ,tylko niezbyt ostry .Szkoda ze nie mieszkasz bliżej ,parę minut i po problemie by było

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy  komputer 16 i 8  bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję  immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
						udało się  , tata przyszedł z pomocą, wiertarka + taki "dynks" do odkręcania śrub i poszły bez oporu a ja się 1,5h męczyłem dzisiaj ^^
, tata przyszedł z pomocą, wiertarka + taki "dynks" do odkręcania śrub i poszły bez oporu a ja się 1,5h męczyłem dzisiaj ^^
jak na razie ustawiony na maks dawkę ciężko stwierdzić czy dymi bo ciemno
na 2-3 rakieta + zupełnie inna praca silnika wyżej nie miałem gdzie sprawdzić : f ruch jak do pracy na 8mą
 wyżej nie miałem gdzie sprawdzić : f ruch jak do pracy na 8mą

, tata przyszedł z pomocą, wiertarka + taki "dynks" do odkręcania śrub i poszły bez oporu a ja się 1,5h męczyłem dzisiaj ^^
, tata przyszedł z pomocą, wiertarka + taki "dynks" do odkręcania śrub i poszły bez oporu a ja się 1,5h męczyłem dzisiaj ^^jak na razie ustawiony na maks dawkę ciężko stwierdzić czy dymi bo ciemno
na 2-3 rakieta + zupełnie inna praca silnika
 wyżej nie miałem gdzie sprawdzić : f ruch jak do pracy na 8mą
 wyżej nie miałem gdzie sprawdzić : f ruch jak do pracy na 8mą- bburdach
- Mały gagatek 
- Kontakt:
witam. mam u siebie teraz taką pompę jak na zdj nr 2 czyli bez połączenia pompy z kolektorem. natomiast mam inna pompę luzem jak na zdjęciu nr 1. czy da radę wymienić sam dekielek górny i dołożyć ten przewodzik? bo przygotowuję się do wymiany pinu. lub czy można wymienić pin bez zmiany dekla i czy coś to wtedy da

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ostatnio zmieniony czw lis 19, 2009 23:47 przez bburdach, łącznie zmieniany 2 razy.

Grzybek z pompy LDA do zwykłej pompy z silnika 1v
Hej ziomki mam pytanko tzn tak: kupiłem pompę z LDA ale nie chce jej całej przekładać ponieważ moja śmiga powiedzcie mi czy da rady przełożyć sam pin z tym grzybkiem i podstawą z LDA do mojej ?????

ReMO
						nie opłaca sie przekladac samej góry
lepiej pompe przełoż.
musiałbys przełozyc dzwignie która suwa pierscien na tłokorozdzielaczu i uciac trzpien ograniczajacy dawke.
silnik masz 1v rozumiem...

lepiej pompe przełoż.
musiałbys przełozyc dzwignie która suwa pierscien na tłokorozdzielaczu i uciac trzpien ograniczajacy dawke.
silnik masz 1v rozumiem...
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
						Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
- munior
- Kontakt:
Niestety pierwsza pompa to tzw.ekopompa bez mechanizmu LDA i bez pina .Zmiana dekielka nic ci nie da bo pod dekielkiem nie ma całego mechanizmu LDA .Druga pompa wygląda na normalną i przy tej możesz wymienić pinabburdach pisze:czy da radę wymienić sam dekielek górny i dołożyć ten przewodzik?
						Tak silnik 1V moge przełozyć tylko jest jeden szkopół że tak o sam sobie nie dam rady (chyba) pozatym nie wiem jak ta z LDA śmiga i jeszcze jeden mankament nie mam linki od przyśpieszacza bo mam u siebie cięgno na sprężynce tam sie reguluje tylko i ch..j nie wiem co zrobić. A może sie da przełożyć samo to cięgno ???

ReMO
						- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia 
remik1234, warto przełożyć całą pompę, bo ta z 1V ma tłoczek tylko 8mm, a z LDA 9mm.
Z tym cięgnem to chodzi Ci o to, że nie ma podnoszenia obrotów po wyciągnięciu "ssania"?

Z tym cięgnem to chodzi Ci o to, że nie ma podnoszenia obrotów po wyciągnięciu "ssania"?
Niekoniecznie, u mnie końcówka była, tylko na niej była gumowa zaślepka.PROXII pisze:do pompy z lda musisz jeszcze kupic koncuwke kolektora