montaz stozka 2E
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
montaz stozka 2E
witam...czy moze ktos mi doradzic jak zamontowac filtr stozkowy w passacie 2.0 2E.Chodzi mi o to ze jak sobie poradzic z przeplywomierzem gdyz on jest w obudowie . Czy moze ktos ma jakies schematy lub zdjecia tego montazu P.Sco sadzicie o montazu czy jest sens????????????????????????pozdrawiam
Zależy co chcesz osiągnąć. Jeśli przyrost mocy, lepsze osiąci to zapomnij o stożku - nic to nie da. Jeśli zależy Ci na innym - może lepszym brzmieniu to załóż.Sam stożek nic nie da, a źle zamontowany może pogorszyć sprawę.darek i jadzka pisze: P.Sco sadzicie o montazu czy jest sens????????????????????????pozdrawiam
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
nie wiadomo czy nic nie da, może dać jakieś minimalne poprawy w pewnym zakresie, ale oczywiście nie musi, może nic nie dać, a może popsuć, jedyne co jest pewne że da, to fajny dźwięk i raczej tylko na to się nastaw, bo nawet jak mocy na papierze przybędzie to i tak będzie to na tyle znikoma wartość że nie odczujesz 
poniżej foto mojego silnika 2E ze stożkiem

poniżej foto mojego silnika 2E ze stożkiem

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
szkoda zachodu, jak ma "RYCZEĆ" to montuj, trzeba wywalić obudowę filtru, zrobić przegrodę od silnika (niekoniecznie), nawiew (czerpanie) zimnego powietrza np. spod zderzaka i zastosować przejściówkę z okrągłego (stożek) na prostokąt (przepływomierz od 2E) plus zrobić mocowanie przepływomierza (tak jakby była oryginalna obudowa mniej więcej). Poza dźwiękiem nic więcej nie uzyskasz. Miałem stożek K&N i wstawiłem oryginalną obudowę i filtr bo mi "RYCZAŁO", jak robisz autkiem 30kkm rocznie to przeszkadza.
-
- Mały gagatek
OK narazie dzieki za wszystkie wypowiedzi i czekam na inne . A odnosnie tego przejscia co przykreca sie do przeplywomierza to trzeba kupic (jak tak to ile kosztuje)a moze dorobic we wlasnym zakresie .Slyszalem tez ze srodki do napuszczania filtra moga szybciej zalatwic przeplywomierz CZY TO PRAWDA aha a ten ryk z pod maski to bedzie glosny gdyz mam przelotowy wydech i nie chcialbym w stoperach do uszu jezdzic...............
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
bez przesady to nie jest jakiś donośny ryk, pozatym pojawia się tylko przy mocniejszym wciśnięciu gazu, w porównaniu do odgłosu ze sportowego tłumika stożek jest cichutki, odgłos jest przyjemny, miły dla ucha, nie uważam go za uciążliwy chociaż bardzo dużo jeżdżę....
przejściówkę można dorobić, ale można też kupić kit gotowy do montażu, np. K&N kit 57i, koszt to ok 250zl, a w zestawie masz filtr, rure doprowadzającą powietrze, wszystkie śrubki, przejściówkę, nóżkę do podparcia przepływomierza, poprostu wszystko potrzebne do założenia, plus oczywiście instrukcja.....
przejściówkę można dorobić, ale można też kupić kit gotowy do montażu, np. K&N kit 57i, koszt to ok 250zl, a w zestawie masz filtr, rure doprowadzającą powietrze, wszystkie śrubki, przejściówkę, nóżkę do podparcia przepływomierza, poprostu wszystko potrzebne do założenia, plus oczywiście instrukcja.....
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,