Przekładnia kierownicza ze wspomaganiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przekładnia kierownicza ze wspomaganiem
Czy ktoś może mi wyjaśnić czy i jaka jest różnica pomiędzy przekładniami ze wspomaganiem (USA XTR) 1H1422061 a 1H1422055? Ja mam zamontowaną ...061 (VW Golf 3 1,4 AEX). Muszę wymienić a dostałem ...055. Podobno mozna ją montować. W Etce nie znalazłem takiej.
Witam. Są to identycznie te same przekładnie. Różnica jest tlko w oznaczeniach numerycznych (katalogowych), wynika ze zmiany nr katalogowego. Stare i nowe oznaczenie - "odswieżenie" katalogu. Informacja ta jest sprawdzona, a najlepszym dowodem jest fakt, że z montazem i pracą przekładni nie było i nie ma najmniejszego problemu. Wszystko co napisałem dotyczy przekładni ze wspomaganiem. Pozdrawiam.
Mój golf jest bez wspomagania a chce załozyc maglownice i wspomaganie czy cos wiecej mi bedzie potrzebne oprocz tego co mam zamiar zakupic ? :w skład wchodzą następujące części :przekładnia kierownicza,pompa wspomagania,uchwyt pompy, zbiorniczek i węże . Slyszalem ze potrzeba jeszce jakis pasek na dodatkowe koło pasowe przy alternatorze czy cos takiego ... ? A Bondas możesz mi powiedzieć ile mniej wiecej bedzie mnie kosztowal montarz tego wszystkiego w warsztacie ?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
uzuwanany kpl zeby kupic to 500 zeta a w nim
pompa, maglownica, lapy pompy z napinaczem, dwa nowe kola( na pompe wody i wal korbowy) i paski klinowe tez dwa, zbiorniczek i przewody
jeszcze rozni sie koncowka przegubu przekladni - inny wieloklin i oslona gumowa tego przegobu ale to w kpl
koszt przelozenia to 300-400 zeta
pozdrawiam
pompa, maglownica, lapy pompy z napinaczem, dwa nowe kola( na pompe wody i wal korbowy) i paski klinowe tez dwa, zbiorniczek i przewody
jeszcze rozni sie koncowka przegubu przekladni - inny wieloklin i oslona gumowa tego przegobu ale to w kpl
koszt przelozenia to 300-400 zeta
pozdrawiam