Stuka cos na wstecznym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Wymienilam w samochodzie lozyska wszystkie.Przegub prawy.Poniewaz lewy okazal sie bez w idealnym stanie.Wymieniłam tez swiece Bosch.Puduszki 2 pod silnik.Wtryski. (Wszystkie filtry płyny itd.)
Powiedzcie mi jedno ,poniewaz przed wymiana wtryskow kopcilo mi na bialo.A teraz po wymianie a przy zapaleniu samochodu idzie smoła.Pozniej juz bialy dym.Czy to norma.
Dodam tez ze podobno mam jeszcze do wymiany tłumik srodkowy i koncowke.(Poniewaz jest cała okopcona)
Jaki kolor dymu jest norma przy dieslu.??
Pozdr.
Elzbieta
Wymienilam w samochodzie lozyska wszystkie.Przegub prawy.Poniewaz lewy okazal sie bez w idealnym stanie.Wymieniłam tez swiece Bosch.Puduszki 2 pod silnik.Wtryski. (Wszystkie filtry płyny itd.)
Powiedzcie mi jedno ,poniewaz przed wymiana wtryskow kopcilo mi na bialo.A teraz po wymianie a przy zapaleniu samochodu idzie smoła.Pozniej juz bialy dym.Czy to norma.
Dodam tez ze podobno mam jeszcze do wymiany tłumik srodkowy i koncowke.(Poniewaz jest cała okopcona)
Jaki kolor dymu jest norma przy dieslu.??
Pozdr.
Elzbieta
czarny dymik może być
Mi też stukało przy skręcaniu i ruszaniu... przy jezdzie na wstecznym pod górke albo z obciążeniem też... Wymieniłem przeguby.. myślałem że bedzi OK... a tu zonk... dalej to samo.. Tak więc wiem już że będzie to mechanizm różnicowy w skrzyni i skrzynia niedługo będzie do wymiany ;/

Mi też stukało przy skręcaniu i ruszaniu... przy jezdzie na wstecznym pod górke albo z obciążeniem też... Wymieniłem przeguby.. myślałem że bedzi OK... a tu zonk... dalej to samo.. Tak więc wiem już że będzie to mechanizm różnicowy w skrzyni i skrzynia niedługo będzie do wymiany ;/
Czesc!!
No tak ale ja juz nie mam takiego stakania jak przed wymiana.
Tylko zastanawia mnie ten czarny dym przy zapaleniu auta.Tylko wtedy idzie pozniej juz bialy (i dosc sporo dymi)
Zastanawiam sie czy to wina tego tlumika srodkowego(ze taki osmolony i podobno jak mochanik powiedzial ze sie sypie)
Mi skrzynia chodzi ok.(Tylko jak daje 2-jke to słychac ja)Przy zmianie na tej jednen bieg.
No tak ale ja juz nie mam takiego stakania jak przed wymiana.
Tylko zastanawia mnie ten czarny dym przy zapaleniu auta.Tylko wtedy idzie pozniej juz bialy (i dosc sporo dymi)
Zastanawiam sie czy to wina tego tlumika srodkowego(ze taki osmolony i podobno jak mochanik powiedzial ze sie sypie)
Mi skrzynia chodzi ok.(Tylko jak daje 2-jke to słychac ja)Przy zmianie na tej jednen bieg.
Czesc.Samochow jest u znajomego na warsztacie.W sobote dodam fotki.(Koszt całkowitej przemiany samochodu czesci i robocizna)to 3 tys.
+++Aluski 2 tys
Ale powymieniano
Przeguby
Wahacze
Sanki(z belka)
Wszystkie puduszki
Amortyzatory (4)
Wtryski (4)
Swiece
Akumulator
Wszystkie filtry
Wszystkie swiatła(lampy jakie tylko sa w samochdziena)
Kupilam tez aluski 15 nowe +Nowe opony (to juz koszt nastepny 2 tys)
Teraz samochodzik jezdzi
Wiem ze zaraz uslysze ze nigdy byscie tyle nie zainwestowali w Golfa II
Ale ja nigdy bym go nie zamieniła na nic innego:)Nawet za Nowy z dopłata:)
Pozdr.
Elzbieta
Jak bede miała fotki to dodam (sobote)

Ale powymieniano
Przeguby
Wahacze
Sanki(z belka)
Wszystkie puduszki
Amortyzatory (4)
Wtryski (4)
Swiece
Akumulator
Wszystkie filtry
Wszystkie swiatła(lampy jakie tylko sa w samochdziena)
Kupilam tez aluski 15 nowe +Nowe opony (to juz koszt nastepny 2 tys)
Teraz samochodzik jezdzi

Wiem ze zaraz uslysze ze nigdy byscie tyle nie zainwestowali w Golfa II
Ale ja nigdy bym go nie zamieniła na nic innego:)Nawet za Nowy z dopłata:)

Pozdr.
Elzbieta
Jak bede miała fotki to dodam (sobote)
no to można powiedzieć że jesteś szczęśliwym posiadaczem bo mnie dał poalić ten samochód ale już na prostą wychodzę i już czekam na nowe turbo jak silnik teraz ducha nie wyzionie to będzie prawdziwy sukcesdjmatys pisze:Ja tego absolutnie nie powiemelica1 pisze:ze zaraz uslysze ze nigdy byscie tyle nie zainwestowali w Golfa IIOd czasu jak kupiłem to już wsadziłem ponad 3tys więc spoko loko
![]()
Niech służy jak najdłużej !