Nie działa szyberdach, zegarek przebieg, zapalcznika ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie działa szyberdach, zegarek przebieg, zapalcznika ?
Witam Was Serdecznie
Jestem nowym forumowiczem i podziwiam te forum za tak olbrzymią wiedzę jaką Macie. Proszę też o zrozumienie mnie bo jestem laikiem w tych sprawach. Posiadaczem Golfa III jestem od paru tygodni. Mam następujący problem:
Gdy samochód stoi nie pokazuje przebiegu i godziny. Dopiero jak go odpalę to przebieg się pojawia nie resetuje zaś zegarek się resetuje i pokazuje 0:00 nie działa również zapalniczka i szyberdach. Czytając tutaj wskazania są na bezpiecznik? Proszę Was o radę ? Co o tym sądzicie?
Jestem nowym forumowiczem i podziwiam te forum za tak olbrzymią wiedzę jaką Macie. Proszę też o zrozumienie mnie bo jestem laikiem w tych sprawach. Posiadaczem Golfa III jestem od paru tygodni. Mam następujący problem:
Gdy samochód stoi nie pokazuje przebiegu i godziny. Dopiero jak go odpalę to przebieg się pojawia nie resetuje zaś zegarek się resetuje i pokazuje 0:00 nie działa również zapalniczka i szyberdach. Czytając tutaj wskazania są na bezpiecznik? Proszę Was o radę ? Co o tym sądzicie?
Czy elementy, które wymieniłeś to jedyne niedziałające? Bo sprawdziłem, jakie bezpieczniki są za nie odpowiedzialne i tak:raelber pisze:Czytając tutaj wskazania są na bezpiecznik?
Bezpiecznik nr 4 : wycieraczka tylnej szyby, OTWIERANY DACH
Bezpiecznik nr 21: oświetlenie wewnętrzne i oświetlenie bagażnika, ZEGAR, ZAPALNICZKA, zamek centralny, WYŚWIETLACZ UNIWERSALNY.
Sprawdź, czy pozostałe elementy działaja bez zarzuty, mozesz wymienić bezpieczniki i zobaczyć czy będzie poprawa.
Bo o to w tym wszystkim chodzi, zeby szukać, znaleźć i nie dać sie naciągnąć u "mechanika-fachowca", który za drobnostkę weźmie krocie. Na Forum jest WSZYSTKOraelber pisze:właśnie tak teraz zauważyłem na rozpisce z bezpiecznikami wielkie dzięki jestem pod wrażeniem tak szybkich i konkretnych odpowiedzi

No i chyba tak zrobię zdejmę osłonkę i sprawdzę. Kupiłem auto, a kilka dni później wyleciałem na miesiąc za granice i teraz dopiero mogę się nim nacieszyć i zacząć go doprowadzać do normalnego stanu. Mam też pytanie jeszcze jedno. Czasem zdarza mi się, że mój golf gdy stoi na luzie zaczynają skakać mu obroty wchodzą na wyższe po czym spadają w dół. Słyszę wtedy klekotanie takie dziwne w okolicy środka samochodu. Niedawno założyłem instalacje gazową, ale i na benzynie te objawy się powtarzają. Mój Golfik to wersja Pink Floyd 1.6 1994 rok:)
[ Dodano: 20 Sty 2009 16:29 ]
Sprawdziłem dziś szyberdach zdjąłem osłonkę od silniczka itp. Okazało się, że jest on odłączony, ale po podłączeniu gdy naciskam na przyciski wywala mi od razu bezpiecznik 21. Zauważyłem, że miejsce gdzie podłącza się kostkę do przycisków jest strasznie zaśniedziałe i cała płytka. Co o tym sądzicie? Szyber dach puki co odłonczyłem
[ Dodano: 20 Sty 2009 16:29 ]
Sprawdziłem dziś szyberdach zdjąłem osłonkę od silniczka itp. Okazało się, że jest on odłączony, ale po podłączeniu gdy naciskam na przyciski wywala mi od razu bezpiecznik 21. Zauważyłem, że miejsce gdzie podłącza się kostkę do przycisków jest strasznie zaśniedziałe i cała płytka. Co o tym sądzicie? Szyber dach puki co odłonczyłem