Witam
wczoraj jak jechałem do dziewczyny to zaczęły mi się wieszać, nie reagowały, a awaryjne ( po naciśnięciu) kontrolka świeciła ciągły. Zatrzymałem się na parkingu i zacząłem sprawdzać przód zaczął pracować ale tył nie lub pulsowały czerwone światła z kierunkami i też raz prawy kierunek kłaczyłem i lewy z tyłu pulsował z tyłu( słabym światłem). A awaryjne bez kluczyka w stacyjce robił na przemian migało z kontrolkami tylko one na liczniku np. olej, rezerwa poduszka, abs itp. ( mam licznik z mk4) . No to poruszałem kablami przy skrzynce bezpiecznikowej to trochę ustało ale ruszeniu zaś się pojawiło czasem się załączył czasem świrował. To zatrzymałem się na parkingu to już Tyl całkiem przestał działać to się wkurzyłem o ściągnąłem skrzynkę bezpiecznikową z mocowań i trochę upuściłem to wszystko wróciło do normy ale troszkę tył słabiej świeci (kierunki).
I takie mam pytanie jak to sprawdzić cos się stało, na co zwrócić uwagę, bo z elektryki jestem słaby. Myślę że w miarę zrozumiale napisałem.
pozdrawiam
problem z kierunkowskazami dzwine zachowanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
miałeś racje w lewym brązowy troche był zaśniedziały juz jest ok ale mam troche inny problem jak włacze kierunek w lewo jest oki działa jak trzeba ale w prawym ma takie cos ze wolniej miga a czasami zanika, co to może być??? w manetce że coś nie łaczyc ???
a teraz zauwazyłem ze kierunek sie wyłancza jak nacisne hamulec i przestaje reagowac jak wyciagne wtyczke co jest obok padała a jak mruga kierunek to tez pulsuje swiatlo postojowe
pozdrawiam
[ Dodano: 05 Paź 2008 11:45 ]
Witam
Awaria już usunięta a przekopałem całą skrzynke bezpiecznikową i nic nie pomoglo przynajmniej poprawiłem połączenia np kierunków z alarmu bo byly tylko skrecone i tasma za izolowane która juz schodziła z kabli.
A wystarczyło tylko sprawdzić tą lampe co tak wariowała w wtyczce troche wody pojawiło czy czegos tam i robiło zwarcie.
pozdrawiam
miałeś racje w lewym brązowy troche był zaśniedziały juz jest ok ale mam troche inny problem jak włacze kierunek w lewo jest oki działa jak trzeba ale w prawym ma takie cos ze wolniej miga a czasami zanika, co to może być??? w manetce że coś nie łaczyc ???
a teraz zauwazyłem ze kierunek sie wyłancza jak nacisne hamulec i przestaje reagowac jak wyciagne wtyczke co jest obok padała a jak mruga kierunek to tez pulsuje swiatlo postojowe
pozdrawiam
[ Dodano: 05 Paź 2008 11:45 ]
Witam
Awaria już usunięta a przekopałem całą skrzynke bezpiecznikową i nic nie pomoglo przynajmniej poprawiłem połączenia np kierunków z alarmu bo byly tylko skrecone i tasma za izolowane która juz schodziła z kabli.
A wystarczyło tylko sprawdzić tą lampe co tak wariowała w wtyczce troche wody pojawiło czy czegos tam i robiło zwarcie.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2008 22:44 przez KrzysiekosH, łącznie zmieniany 1 raz.