Po tych wszystkich wymianach zaczęło się dziać coś niepokojącego, jednak chyba sam licznik nie ma z tym nic wspólnego. Woda mi się prawie gotuje
Wymiana licznika - nie działa ....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
enter85
Wsadzę kiedyś inny obrotek i się sprawdzi.
Po tych wszystkich wymianach zaczęło się dziać coś niepokojącego, jednak chyba sam licznik nie ma z tym nic wspólnego. Woda mi się prawie gotuje
W czasie jazdy może nie tak bardzo, mam ok 90 stopni, ale gdy się zatrzymam momentalnie temperatura dochodzi do 110
Trzeba będzie to zbadać grrr....
-
enter85
-
enter85
Ciąg dalszy przygody ...
Temperature zostawiam w spokoju, jednak wszystko jest ok. Kumpel mi wytłumaczył, że MK3 ma podwójny termostat i w korkach temp. może dojść do 105 stopni po czym załącza się wentylator - i tak faktycznie jest u mnie.
Co do licznika - dziś wstawiłem cyfrowy zegarek ( wyświetlacz ), jednak oczywiście ALE... nie działa, wyświetla się tylko pierwsza cyfra minut i tyle, regulować się go także nie daje. Ale odkryłem coś innego
Gdy trzymam wciśniety przycisk do zmiany godziny działa -OBROTOMIERZ
Sprawdziłem z cyfrowym obrotkiem i ten analogowy przekłamuje
Ale i tak śmieszna sprawa. Jednak płytka licznika musi mieć inaczej obwody zrobione, niż oryginalna z obrotkiem.
Pozdrawiam
Temperature zostawiam w spokoju, jednak wszystko jest ok. Kumpel mi wytłumaczył, że MK3 ma podwójny termostat i w korkach temp. może dojść do 105 stopni po czym załącza się wentylator - i tak faktycznie jest u mnie.
Co do licznika - dziś wstawiłem cyfrowy zegarek ( wyświetlacz ), jednak oczywiście ALE... nie działa, wyświetla się tylko pierwsza cyfra minut i tyle, regulować się go także nie daje. Ale odkryłem coś innego
Gdy trzymam wciśniety przycisk do zmiany godziny działa -OBROTOMIERZ
Sprawdziłem z cyfrowym obrotkiem i ten analogowy przekłamuje
Ale i tak śmieszna sprawa. Jednak płytka licznika musi mieć inaczej obwody zrobione, niż oryginalna z obrotkiem.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt maja 20, 2008 22:47 przez enter85, łącznie zmieniany 1 raz.