Hmm.. po pierwsze sie ladnie przywitam bo to moj pierwszy post na tym forum.

Kolejna kwestia to problem o którego rozwiazanie sie do Was zwracam.
Sprawa wyglada nastepujaco: GOLF MK4 1,9TDI 90KM ALH
po odpaleniu zimnego slnika, na biegu jalowym, oprocz urokliwego klekotania, spod maski slychac jakis dzwiek przypominajacy cos jakby jakis pasek obcierał o cos, takie "hue...hue...hue..."
 . Czestotliwosc tego dzwieku to ok 2-3 razy na sekunde. Dzisiaj blizej zlokalizowalem ten dzwiek i wydobywa sie on z okolic lewej strony silnika stojac przodem do samochodu. Po rozgrzaniu auta przez kilka minut dzwiek ten znika i jest ledwo slyszalny. To samo jest podczas jazdy (przynajmnie ja tego nie slysze). Jezeli natomiast troche go docisne to dzwiek ten (podczas postoju na biegu jalowym) znowu powraca, choc duzo ciszej niz na zimnym silniku.
. Czestotliwosc tego dzwieku to ok 2-3 razy na sekunde. Dzisiaj blizej zlokalizowalem ten dzwiek i wydobywa sie on z okolic lewej strony silnika stojac przodem do samochodu. Po rozgrzaniu auta przez kilka minut dzwiek ten znika i jest ledwo slyszalny. To samo jest podczas jazdy (przynajmnie ja tego nie slysze). Jezeli natomiast troche go docisne to dzwiek ten (podczas postoju na biegu jalowym) znowu powraca, choc duzo ciszej niz na zimnym silniku.Co to moze byc??
Licze na Waszą pomoc i wyrozumialosc bo to moj pierwszy samochod, a do tego diesel i niebardzo wiem od czego wogole zacząć

Pozdrawiam

sprawdz naciąg
  sprawdz naciąg

, tak że warto jednak przy kupnie zastanowić się nad dokładnym sprawdzeniem autka w autoryzowanym warsztacie.
 , tak że warto jednak przy kupnie zastanowić się nad dokładnym sprawdzeniem autka w autoryzowanym warsztacie.