Montaż głośników ...

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

matyss3
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: ndz mar 16, 2008 19:17
Lokalizacja: polska

Montaż głośników ...

Post autor: matyss3 » sob mar 22, 2008 23:09

Witam. Szukałem na calutki forum i google ale nie znalalzłem jasnej odpowiedzi,a raczej instrukcji dlatego bardzo prosil bym o pomoc. Posiadam Vw Bora i radyjko JVC KD-G322 oraz głośniki z przodu Magnat Ultra 216 nabyłem okazyjnie głośniki Pioneer TS-G1702i problem
polega na tym, iż chcę je zamontować w tylnych drzwiach (czytałem juz na
forum, że nie ma to sensu jednak głośniki są wiec trzeba je założyć). W drzwiach nie
mam żadnych kabli przeciągnietych do radyjka. Pytanie brzmi czy z przodu lepiej wrzucić pionner'a głośniki, a na tył wrzuci magnaty (czy zostawić jak jest i na tyl pioneer)?a co najważniejsze jak przeciągnąc kable do radyjka... jak zdemontować listwy pod którymi ida kable bo wydaje mi się ze tamtedy się je puszcza.... z góry dziekuje za pomoc...
Pozdrawiam



Awatar użytkownika
MediaX
Forum Master
Forum Master
Posty: 1199
Rejestracja: wt sty 09, 2007 19:06
Lokalizacja: Mońki

Post autor: MediaX » sob mar 22, 2008 23:29

matyss3,
głośniki z przodu Magnat Ultra 216
głośniki Pioneer TS-G1702i problem
:crazy:
głośniki są wiec trzeba je założyć
czytałem już na
forum, że nie ma to sensu
brawo dobrze czytałeś :grin:


Magnat Ultra 216 Pioneer TS-G1702
moja rada.........sprzedaj..........kup coś porządnego :bigok:


[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787][size=167]KSIEGA PRZYKAZAN CAR AUDIO[/size][/url]


[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d30de6adc141c0d4.html][img]http://images24.fotosik.pl/263/d30de6adc141c0d4med.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
herbiasty
Forum Master
Forum Master
Posty: 1287
Rejestracja: ndz mar 23, 2008 00:19
Lokalizacja: Przemyśl
Kontakt:

Post autor: herbiasty » ndz mar 23, 2008 01:11

Napisz jeszcze tylko czy masz wygluszone drzwi.. bo jesli nie.. to nawet najlepsze glosniki nie zagraja rewwelacyjnie. Koszt wygluszenia na wlasna reke to okolo 150-200zł za parę drzwi.

PZDR!!!


RC-Motorsport
https://www.facebook.com/RCmotorsport.Rafal.Cyprys" onclick="window.open(this.href);return false;

Sroka na fejsie:

https://www.facebook.com/Scirocco-53B-b ... 581737776/" onclick="window.open(this.href);return false;

matyss3
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: ndz mar 16, 2008 19:17
Lokalizacja: polska

Post autor: matyss3 » ndz mar 23, 2008 09:06

No drzwi nie są wygłuszone ale nie zalezy mi na super dźwieku tylko zeby w miare rozsadnie to grało... Powiem szczerze ze ten zestaw który mam czyli jvc + magnat gra super moim zdaniem... tylko z tego co patrzylem to glosniki pioneer'a maja wieksza moc wiec moze je na przód????? prosil bym o pomoc jak zdemontowac listwy, albo propozycje puszczenia kabli od glosnikow bo niestety z tylu ich nie posiadam...
Ostatnio zmieniony ndz mar 23, 2008 09:10 przez matyss3, łącznie zmieniany 1 raz.



Cookiemonster
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 724
Rejestracja: śr wrz 26, 2007 12:19
Lokalizacja: Dabrowa górnicza

Post autor: Cookiemonster » ndz mar 23, 2008 12:00

Aby zestaw rozsądnie grał, wygłuszenie drzwii musi zostać zrobione i jest to możliwe nawet przy kwocie 100zł dla twojego sprzętu . Poszukaj fotorelacji na necie , praktycznie wszystkie najpopularniejsze modele samochodów są fotografowane i zamieszczane na forach CA w zależności od stopnia zaawansowania systemu. Puszczenie kabli progiem jeśli sa one wewnątrz auta to już sprawa kilkudziesięcio-minutowa aby one znalazły się w bagażniku :)


Kłamca z dwumetrowymnosem !

dziulek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 54
Rejestracja: ndz maja 06, 2007 20:57
Lokalizacja: Janówek I k\Warszawy

Post autor: dziulek » ndz mar 23, 2008 16:01

matyss3 pisze:tylko z tego co patrzylem to glosniki pioneer'a maja wieksza moc wiec moze je na przód?????
Z tego co ja przeczytałem to tylko moc max.
Jeżeli chodzi o moc ciągłą (rms) to magnaty mają 70W a pionieery 35w rms.
Poza tym magnat to zestaw 2 drożny i tweetery możesz sobie zainstalować wyżej i odpowiednio nakerować a te pionki beda ci tylko w nogawke grały. Ja bym zostawił magnaty z przodu, zwłaszcza że jak piszesz tej chwili, grają Ci zadowalająco. Chociaż bez wygłuszenia i wzmacniacza to podejrzewam, że rewelacji nie ma.
Ostatnio zmieniony ndz mar 23, 2008 16:02 przez dziulek, łącznie zmieniany 1 raz.


[b]1000000[/b] postów za mami :D
I ciągle mało ;)

matyss3
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: ndz mar 16, 2008 19:17
Lokalizacja: polska

Post autor: matyss3 » ndz mar 23, 2008 20:02

a moglby mi ktoś powiedziec jak rozebrac te listwy zeby zrobic to w kilkadziesiat minut jak zostalo to wyżej napisane... bo z tego co mi sie wydaje to sa na zatrzaskach wiec nie chcial bym tego popus z gory dzieki...

[ Dodano: 30 Mar 2008 16:10 ]
Wziolem sie do pracy i zamontowalem w koncu glosniki na tył... efekt dla mnie zadowalajacy... jesli ktos nie wie jak to zrobic to jest to prosta sprawa trzeba odkrecic oczek w tylnych drzwiach z tego co pamietam dwie sruby na dole TORX wyjac delikatnie rączke, sama wyskoczy jest na zatrzaskach odkrecic sruby ktore sa w niej,a pozniej delkiatnie ruszajac calym boczkiem postarac sie wyjac go z zatrzaskow... w tym momencie przykrecamy glosniki i puszczamy kabel ... wszystkie listy zamontowane sa na zatrzaski wiec zasada polega na tym ze delikatnie trzeba nimi ruszac i same wyskocza nie nadużywac sily zeby nie polamac... reszta to juz prosta sprawa wiec zycze powodzonka...


A teraz moje pytanko czy kabelki od tylnych glosnikow wpiac w koste razem z przednimi glosnikami czy oddzielnie??????



ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości