JAK WYJAC ZNACZKI VW Z MK3? PRZOD ORAZ KLAPA ?!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Lukbro
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

JAK WYJAC ZNACZKI VW Z MK3? PRZOD ORAZ KLAPA ?!

Post autor: Lukbro » sob cze 11, 2005 17:27

hej, jak mam bez kolizyjnie wyciagnac znaczki z przedniego grilla i z tylnej klapy? chce wsadzi nowe, ladne srebrne poniewaz moje wygladaj juz tragicznie ;(

nie chce szarpac sie po prostu na sile, domyslam sie ze jest na to jakis sposob? dzieki ;-)

btw jak by ktos wiedzial gdzie ew najlepiej kupic nowe znaczki to poprosze o informacje.

Awatar użytkownika
crupez
Golf Lover
Golf Lover
Kontakt:

Post autor: crupez » sob cze 11, 2005 17:43

Jak masz nowe, to drzyj te stare na sile, przeciez chyba Ci sie juz nie przydadza !!

[url=http://www.twojafura.pl/auta/2403/crupez-citroen-saxo]Moje auto znajdziesz na [b]TwojaFura.pl[/b][/url]

Awatar użytkownika
Lukbro
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Lukbro » sob cze 11, 2005 17:54

na nich mi nie zalezy ale zeby nic nie uszkodzic dookola podczas tego szrpania ;P

Awatar użytkownika
crupez
Golf Lover
Golf Lover
Kontakt:

Post autor: crupez » sob cze 11, 2005 19:13

hmmm, z tylu, to nie uszkodzisz, bo plastik podda sie blasze, ale z przodu, o tym nie pomyslalem :/

[url=http://www.twojafura.pl/auta/2403/crupez-citroen-saxo]Moje auto znajdziesz na [b]TwojaFura.pl[/b][/url]

Awatar użytkownika
VWjowiec
..::Golf Black Club::..
Kontakt:

Post autor: VWjowiec » sob cze 11, 2005 19:18

z przodu wystarczy lekko odgiąć gril do przodu i długim płaskim wkrętakiem powciskać zatrzaski sztuk 4 i teraz trzeba mieć zgrabne ręce zeby wsadzić tam i wyjąć znaczek naciskając 3 plastikowe zatrzaski
a z tyłu jest plastikowy znaczek i jest uszczelka wiec wystarczy wkrętakiem płaskim podwazyć z boku i powinno wyskoczyć ale tylko sam znaczek :kac:

Awatar użytkownika
kal-el
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kal-el » sob cze 11, 2005 19:23

Z przodu pod tym srebrnym jest jeszce plastikowy.Lepiej zdejmij cały grill(wyjmij grill z zaczepów ,u góry i na dole_rozejrzyj się a na pewno znajdziesz zaczepy).Potem z tyłu grilla są zaczepy tego kółka w krztałcie vw.Ale jak zdejmiesz roztanie okrągły otwór.

Awatar użytkownika
VWjowiec
Kontakt:

Post autor: VWjowiec » sob cze 11, 2005 19:36

ja robiłem swoim sposobem zajeło mi to jakieś 2 minuty chyba i nic nie połamałem i jest ok wiec nie wiem po co demontować cały gril mozna tylko zaczepy niechcąco pourywać :crazy:

Pitt
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pitt » pn cze 13, 2005 07:45

Witam
Z przodu emblemat trzyma sie na 3 zatrzaskach i aby go wyjac lepiej zdemontowac caly gril (tez na zatrzaskach), a z tylu jest przyklejony tasma dwustronna do klapy. Emblemat VW i czarna podkladka to jest jedna nierozbieralna calosc.
Znaczek przedni w serwisie ok 90 zl a tylni ok 80.
Pozdrawiam, Pitt

Dobre auto to doinwestowane auto

Mariusz D.
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Mariusz D. » pn cze 13, 2005 14:44

Dokładnie bardzo łatwo to wymienić ale lepiej zdjąć cały gril i wtedy ładnie wychodzi. A po co kupować w serwisie za prawie 100 zł jak mozna kupić na giełdzie za 20 zł a wygląda jak oryginał albo kupic tez można w tej cenie oryginalny wyglądający jak nówka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po co płacić dilerowi tyle kasy za kawałek plastiku?????? :satan:

Pitt
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pitt » wt cze 14, 2005 16:58

Witam
Tia, kupowanie na giełdzie to najczęściej szkodzenie samemu sobie. Zgadnij dlaczego...
Ceny podałem jako ciekawostkę raczej bo się orientowałem. A prędzej kupie w serwisie niż na giełdzie.
Pozdrawiam, Pitt

Mariusz D.
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Mariusz D. » wt cze 14, 2005 17:09

Wiesz co? W serwisie to moge kupić coś technicznego a nie jakąś pierdołę za taką kasę!!!!!!! Myślisz że na giełdach są same jumy??????? Chyba nie byłeś migdy na zachodzie na szrocie , tam takich aut jak my mamy w Polsce jest w piguły bo niemcy czy holendrzy takie auta jak ja mam czy ty masz wywalają na złom i stąd też są na giełdach części. :food:

Pitt
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pitt » wt cze 14, 2005 22:33

Witam
Myślę tylko tyle ze bedziesz pod wrażeniem jeśli po wyjściu z super marketu nie zastaniesz przy swoim aucie np. kołpaków (w najlepszym wypadku). Ale co tam, pojedziesz na giełde, i dasz 100zł, za komplet oryginalnych, wyglądających jak nówki kołpaczków. A przy odrobinie szcześcia kupisz oryginalnie swoje:)

Pozdrawiam, Pitt

p.s.
A na zachodzie na szrocie - masz rację, faktycznie nie bylem. Dużo stracilem ?

Mariusz D.
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Mariusz D. » śr cze 15, 2005 06:45

Co do szrotu to faktycznie dużo straciłeś bo jest dużo ciekawości w dobrej cenie i napewno nie jumane :) Powiem ci jeszcze jedno moje golfy wyglądają jak nówki i tak się też nimi jeżdzi ale powiem ci szczerze że dla mnie więcej niż 10 lat to juz stare auto i szkoda ładować kasę w stare auto z oryginalnymi częściami. A co do jumania to faktycznie jumają mam kołpaki nie oryginał ale te podruby vw + naklejone znaczki i wychodzę ze sklepu a znaczków na kołpakach nie ma, ktoś sobie zabrał. Ale to coś z Polską jest nie tak że tu ludzie odrywają znaczki które kosztuja 7 zł, zyjemy poprostu w nieżle pier********** kraju.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”