Otwieranie klapy za pomoca silownika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pw524
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: pw524 » czw maja 19, 2005 15:24

A ja pod gumową osłonką siłownika załorzyłem sprężynkę wtedy lepiej odbija.

Awatar użytkownika
WRHZ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: WRHZ » czw maja 19, 2005 16:05

jesli chodzi o zasilanie to pociagnalem przewod 2 zylowy prosto od przodu furmanki i podpielem sie juz nie pamietam pod ktorys bezpiecznik co to wyginania preta nei wyjmowalem zamka jesli zrobisz to z glowa to nic sie nie stanie wystawrczy mocno zacisna kombinerkami i wygiac :)

Awatar użytkownika
Overmo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Overmo » czw maja 19, 2005 23:49

A ja chcę to zrobić jeszcze inaczej. Mam alarm i centralny do 4 drzwi i mam zamiar kupic jeszcze jeden siłownik i zamontować go w klapie. Zamek i tym samym możliwość otwierania klapy kluczykiem chcę zostawić. Mam więc pytanie czy kupić zwykły siłownik i podpiąć go do jednego z siłowników w tylnych drzwiach czy kupić siłownik MASTER z czterema kabelkami i podpiąć go do jednego z przednich drzwi (w związku z pozostawieniem możliwości otwierania klapy kluczykiem). Zdaje mi sie jednak, że powinienem kupić master... Co Wy na to? Pozdrawiam

Brak pomysłu na podpis:)

Awatar użytkownika
WRHZ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: WRHZ » czw maja 19, 2005 23:54

Nie do konca Cie zrozumialem ale wydaje misie ze chcesz miec taka sprawe ze otwierasz furtki i tylna klapa lacznie tzn jak masz drzwi otwarte to idziesz sobie smialo wciskasz guziczek i klapa otwarta jak sa natomiat drzwi zamkniete to klapa rowniez i jesli chcesz ja sama otworzyc to uzywasz kluczyka.. tylko wedlug mnie to jest nie wykonalne za pomoca silownika :D chyba ze zle mysle o Twoich zamiarach

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » pt maja 20, 2005 00:03

WRHZ pisze:Nie do konca Cie zrozumialem ale wydaje misie ze chcesz miec taka sprawe ze otwierasz furtki i tylna klapa lacznie tzn jak masz drzwi otwarte to idziesz sobie smialo wciskasz guziczek i klapa otwarta jak sa natomiat drzwi zamkniete to klapa rowniez i jesli chcesz ja sama otworzyc to uzywasz kluczyka.. tylko wedlug mnie to jest nie wykonalne za pomoca silownika :D chyba ze zle mysle o Twoich zamiarach

tak to ja mam bez zadnego przerabiania

ale oswieccie mnie
jak mam centralny to nie musze kupowac silownika tak ??

Awatar użytkownika
Overmo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Overmo » pt maja 20, 2005 00:06

VRHZ bardzo dobrze mnie rozumiesz. Ja notomiast nie rozumiem dlaczego twierdzisz, ze to jest nie wykonywalne za pomocą kluczyka. Ja po prostu chce potraktować tylną klapę tak samo jak przednie drzwi w których są zamontowane siłowniki sterujące MASTER... Przykładowo, dajmy na to, że nie mam alarmu tylko centralny zamek, przekręce kluczyk w których kolwiek drzwiach z zamkiem i auto mam otwarte i to nie zależnie od tego który zamek użyje, wystarczy, że jest w nim master. Czy dobrze myślę??? A jeśli już jakimś zupełnie nie zrozumiałym dla mnie sposobem nie da sie tego dokonać to chce przynajmniej zamontować w klapie zwykły siłownik ale czy wtedy może zostać zamek na kluczyk? Już nie chodzi mi o to czy po otwarciu kluczykiem otworzy sie całe auto czy sama klapa ale wogóle czy da sie zrobić tak żeby poza siłownikiem była też możliwośc otwarcia klapy kluczykiem.

Awatar użytkownika
Overmo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Daaro prosze o jakieś namiary, gg albo mail

Post autor: Overmo » pt maja 20, 2005 00:08

daaroo pisze:
WRHZ pisze:Nie do konca Cie zrozumialem ale wydaje misie ze chcesz miec taka sprawe ze otwierasz furtki i tylna klapa lacznie tzn jak masz drzwi otwarte to idziesz sobie smialo wciskasz guziczek i klapa otwarta jak sa natomiat drzwi zamkniete to klapa rowniez i jesli chcesz ja sama otworzyc to uzywasz kluczyka.. tylko wedlug mnie to jest nie wykonalne za pomoca silownika :D chyba ze zle mysle o Twoich zamiarach

tak to ja mam bez zadnego przerabiania

ale oswieccie mnie
jak mam centralny to nie musze kupowac silownika tak ??

BadKENNY

Post autor: BadKENNY » pt maja 20, 2005 06:48

A ja mam taki zestawik zamontowany:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51842237

Z takimi pilotami, tyle ze jeden robi za zapas. I Jak teraz zrobic żeby otwierać każde drzwi(kierowca, pasarzer) otwierać indywidualnie ?

Awatar użytkownika
WRHZ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: WRHZ » pt maja 20, 2005 07:12

Overmo pisze:VRHZ bardzo dobrze mnie rozumiesz. Ja notomiast nie rozumiem dlaczego twierdzisz, ze to jest nie wykonywalne za pomocą kluczyka. Ja po prostu chce potraktować tylną klapę tak samo jak przednie drzwi w których są zamontowane siłowniki sterujące MASTER... Przykładowo, dajmy na to, że nie mam alarmu tylko centralny zamek, przekręce kluczyk w których kolwiek drzwiach z zamkiem i auto mam otwarte i to nie zależnie od tego który zamek użyje, wystarczy, że jest w nim master. Czy dobrze myślę??? A jeśli już jakimś zupełnie nie zrozumiałym dla mnie sposobem nie da sie tego dokonać to chce przynajmniej zamontować w klapie zwykły siłownik ale czy wtedy może zostać zamek na kluczyk? Już nie chodzi mi o to czy po otwarciu kluczykiem otworzy sie całe auto czy sama klapa ale wogóle czy da sie zrobić tak żeby poza siłownikiem była też możliwośc otwarcia klapy kluczykiem.
No wiec tak oczywiscie siloniki typu master zalozone w ukladzie centralnego 'otiweraja ' wszystkie pozostale silowniki - ale sie wyrazilem ;) aletak w drzwiach masz rygle w ktorych wychodzi ruch posuwisty blokujacy badz nie otwieranie drzwi natomiast w tylnej klapie ta blokade zwalniasz badz nie przez przekrecenie kluczya cojest nie wykonalne za pomoca silownika.. wiec jak chesz wrzucic silownik i miec dalej zamek na kluczyc to nie wiem co to ma Ci dac chyba ze chceszm iec taki bajer ze jesli otworzysz sobie klape kluczykiem tzn przekrecisz zamek na otwarty to od srodka nadusisz guziczek i klapa sie otworzy ale to jest bezsensu.. mam nadzieje ze zrozumiales o co mi chodzi

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » pt maja 20, 2005 07:22

rozumiem, że te piloty mają jeden kanał sterowania (jeden przycisk otwiera, drugi zamyka lub włącza ciche zamykanie)

w takim przypadku jeżeli to ma być jako centralny to będzie odblokowywało drzwi kierowcy i pasażera natomiast jeżeli nie masz klamek to musisz to połączyć do drzwi kierowcy a drzwi pasażera otwierać jakimś przyciskiem w kabinie kierowcy lub zakupić drugie urządzenie (do drzwi pasażera drugi pilot) :) , lub zakupić alarm ze sterowaniem 2-3 kanałowym i wtedy każdy kanał będzie otwierał inne drzwi (mam alarm który odblokowuje centralny i może 2 kanałem otworzyć bagażnik (nie mam zamka))

BadKENNY

Post autor: BadKENNY » pt maja 20, 2005 07:26

Wielkie dzięki !!

MaLiBU
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MaLiBU » pt maja 20, 2005 11:26

wiec tak, nie wiem czy dobrze zrozumielame ale:

1. JEzeli kolega chce miec zrobione tak zeby w klapie byl master i otwierajac klape otwiera central w calym samochodzie to sie nie da bankow.
2. Jezeli chce miec blokowanie mozliwosci zamykania/otwierania klapy poprzez centralny to musisz miec zamek od wersji z fabrycznym pneumatem, spokojnie da rade to przeszczepic pod silownik elektryczny
3. Jezeli chcesz miec otwieranie klapy od srodka przyciskiem poprzez silownik to nie ma problemu, zarowno przy instalacji z centralnym czy bez. U mnie w klapie mam 2 silowniki, oryginalny pneumat + otwieranie przyciskiem czyli elektryczny...

[b][color=blue]Volkswagen Klub Polska #107[/color][/b][b] | Frakcja Member | VW Silesia Club[/b]
[b][color=czerwony][url]http://www.majoVWka.pl/[/url][/color][/b]
[img]http://malibu.vwgolf.pl/malibu4.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Overmo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Overmo » pt maja 20, 2005 13:44

Witam ponownie. Nie wiem czy to ja Was nie rozumiem do końca albo koledzy mnie. Napisze to jeszcze raz. Chce po prostu żeby tylna klapa była tak samo potraktowana jak tylne drzwi, tzn. że przy otwarciu auta z pilota lub kluczyka (przednie drzwi) automatycznie był też otwarty zamek w klapie, tak żebym już nie musiał przekręcać kluczyka w klapie tylko od razu nacisnąć przycisk w klapie na zamku. I odwrotnie, po zamknięciu auta żeby zamek w klapie też sie zamknął automatycznie. A możliwość otwierania tylnej klapy za pomocą kluczyka chcę zostawić tylko jako awaryją możliwość jej otwarcia... Jednym zdaniem czy jest możliwość zamontowanie siłownika pozostawiając możliwość otwierania zamkiem. Pozdrawiam

MaLiBU
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MaLiBU » pt maja 20, 2005 14:45

Overmo pisze:Witam ponownie. Nie wiem czy to ja Was nie rozumiem do końca albo koledzy mnie. Napisze to jeszcze raz. Chce po prostu żeby tylna klapa była tak samo potraktowana jak tylne drzwi, tzn. że przy otwarciu auta z pilota lub kluczyka (przednie drzwi) automatycznie był też otwarty zamek w klapie, tak żebym już nie musiał przekręcać kluczyka w klapie tylko od razu nacisnąć przycisk w klapie na zamku. I odwrotnie, po zamknięciu auta żeby zamek w klapie też sie zamknął automatycznie. A możliwość otwierania tylnej klapy za pomocą kluczyka chcę zostawić tylko jako awaryją możliwość jej otwarcia... Jednym zdaniem czy jest możliwość zamontowanie siłownika pozostawiając możliwość otwierania zamkiem. Pozdrawiam
od razu tak bylo napisac....

jest to jak najbardziej mozliwe,tak jest w golfach z fasbrycznym centralnym zamkiem, musisz zdobyc tylko zamek i ciegno od takiego golfa z fabrycznym centralnym zamkiem... innej opcji nie ma. Jak to sobie zalatwisz,kupisz bedziesz widzial dokladnie o co chodzi. Mosze rozwniez zrobic od razu blokowanie klapki od wlewu paliwa.

[b][color=blue]Volkswagen Klub Polska #107[/color][/b][b] | Frakcja Member | VW Silesia Club[/b]
[b][color=czerwony][url]http://www.majoVWka.pl/[/url][/color][/b]
[img]http://malibu.vwgolf.pl/malibu4.jpg[/img]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”