Dziwne buczenie miedzy 2800 - 3000 obrotow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne buczenie miedzy 2800 - 3000 obrotow
mam pytanie zauwazylem ze moja golfinka ma dziwne buczenie slabo jest to doczuwalane gdy przyspieszam na dowolnym biegu miedzy 2800 a 3000 obrotow, natomist gdy obroty spdaja ok 2900 buczenie jest niesamowite nie idze wytrzymac w srodku, nie wiem czym jest to spowodowane, wystepuje to na wszystkich biegach w przedziale obrotow 2800-3000 a nawet na biegu jalowym gdy mu przegazuje, wydaje mi sie jakby to byl jakis tlumik ktory wpada w dziwne wibracje przy tych obrotach ogladalem ostanio auto na kanale ale nie widac zadnej dziury w tlumiku, a moze to kat?auto pozatym zachowuje sie normalne szybko sie zbiera pali na dotyk wszystko jest bez zarzutu oprocz tego buczenia,
moze sie ktos spotkal z tym problemem
moze sie ktos spotkal z tym problemem
Ostatnio zmieniony pt cze 22, 2007 23:29 przez niuteq, łącznie zmieniany 2 razy.
- DJ Tomekk
- Born for Diesel
- Kontakt:
ja w swoim bylym mk3 1,9 D jezdzilem chwile na zupelnie zerwanym tlumiku i nie bylo slychac, moze u ciebie jakos dostaje do budy ten tlumik .Niech ktos wejdzie do auta i dodaje gazu a ty sprobuj ocenic, skad ten dzwiek...a drgania przechodza silnie na karoserie??
Ostatnio zmieniony pt cze 22, 2007 19:02 przez DJ Tomekk, łącznie zmieniany 2 razy.
[url=http://imageshack.us][img]http://img92.imageshack.us/img92/4581/3jx4.gif[/img][/url]
JESTEŚ Z PODKARPACIA??? ZAPRASZAMY NA WWW.VAG-PODKARPACIE.PL
JESTEŚ Z PODKARPACIA??? ZAPRASZAMY NA WWW.VAG-PODKARPACIE.PL
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Sprawdz dokladnie szczelnosc wydechu, u mnie srodkowy byl dziurawy i tez mialem ten dzwiek, a dziury nie widzialem az w koncu w stolicy sie oderwal.. nad srodkowym tlumikiem jest alu oslona na metalowych spinkach, ktore sie wypalaja i powoduja wibracje, tez moze latac.. katalizator zapchany.. to tyle co mi narazie na mysl przychodzi, w sumie z tym wszystkim sie uporalem i nic juz mnie nie drazni 
Gitner

Gitner
Ostatnio zmieniony pt cze 22, 2007 23:34 przez Gitner, łącznie zmieniany 1 raz.
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!