Wymiana wydechu w VR6 + ewentualne ulepszenia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Cubitusss
Nowicjusz
Nowicjusz

Wymiana wydechu w VR6 + ewentualne ulepszenia

Post autor: Cubitusss » pt cze 22, 2007 16:57

Witam wszystkich,

Zakupiłem niedawno Passata B4 VR6 no i zaczęło się :)

Tym razem do wymiany szykuje sie wydech (dziwne, bo cały jest oryginalny, na wszystkim jest znaczek VW a autko ma 14 latek :). Środkowy tłumik prawie cały się rozsypał i trochę buczy :/

Mam pytanie gdzie znajdę w dobrych cenach tłumiki do VR6 - za ten środkowy krzyknęli mi 815 zł (ten środkowy, największy) :/

Przy okazji chciałem coś wykombinować z katalizatorem - ma przejechane 270 000 a był nieruszany... Lambda jest w katalizatorze, na samym początku katalizatora (za mocowaniem).

Prosiłbym o jakiekolwiek sugestie gdzie taniej kupie środkowy tłumik do Passata VR6 (B4 kombi) oraz co mogę pokombinować z katalizatorem - silnik trochę się duzi przy większych obrotach).

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt cze 22, 2007 17:25

W cenniku firmy polmostrów widnieje środkowy za 220 zeta, pewnie plus marża sklepowa. To nie są najgorsze tłumiki. Z kolei wisdzę asmet robi początkowe. Poszperaj sobie w necie po katalogach Asmet i Polmostrów

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”