Natrysk wody na chłodnicę interculera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Natrysk wody na chłodnicę interculera
Ostatnio jadę sobie na stację benzynowa i widze stoi MK IV TDI , prawdopodobnie PD. Patrze i kapie mu ostro woda pod silnikiem. Mówię do faceta, ale on mi powiedział, że tak ma być. Pokazuje mi , ze ma natrysk wody na chłonice interculera, chłodnicy zabardzo nie widziałem bo ukryta, ale miał podłączony przycisk pod pedałem gazy. Powiedział mi, ze kupił cos takiego w Stanach, że jak wcisnie gaz do deski to woda z dodatkowego zbiorniczka rozpylana jest na interculer- ale wtedy kiedy temp. powietrza w układzie ssącym przekracza pewną wartośc- jest czujnik wkręcony w przewód za turbinę. Jak temp. mała to nie ma natrysku po wcisnięciu gazu do deski. Facet za bardzo mi wszystkiego nie pokazał bo się zmył. Ale co o tym sądzicie???? Czy to jakas ściema???? I ciekawe czy cos to daje???
w sumie to 20 minut roboty, może coś takiego zrobie 
tylko trzeba by było mieć zworek ????? który przełącza przeływ na IC albo na tylną wycieraczkę...
w płynie zawsze trochę spirytusu jest, przy okazji się muchy z ICKA zmyją
którędy idzie wężyk id pompki do tylnej wycieraczki ?
[ Dodano: Wto Kwi 10, 2007 13:33 ]

tylko trzeba by było mieć zworek ????? który przełącza przeływ na IC albo na tylną wycieraczkę...
w płynie zawsze trochę spirytusu jest, przy okazji się muchy z ICKA zmyją

którędy idzie wężyk id pompki do tylnej wycieraczki ?

[ Dodano: Wto Kwi 10, 2007 13:33 ]
chodziło że just jest sterowanie - podczas ostergo buta psikasz jakbyś chciał spryskać tylna szybę - cała filozofiaalbo np dać włącznik czasowy
nalepiej żeby odłączyć wycieraczkętwardy pisze:cowboy,Fajnie to wymysliłes z z wycieraczka

w ogóle denerwuje mnie to psikanie za każdym razem i chciałbym sobie to jakoś zrobić na oddzielnym przycisku...nie pod manetką!! wtedy jakiś taki zaworek i można się pobawić...
zyska się pół klaczy ale w opisie bedzie można napisac natrysk na FMIC