chyba że ktoś ma inny pomysł? napinacz na 100% dobrze napięty - aż specjalnie przyjeżdżał drugi mechanik z innego warsztatu do warsztatu w którym robiłem żeby potwierdzić ze jest dobrze.
Kółka w rozrządzie ABF
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kółka w rozrządzie ABF
Pasek zjeżdża na bok
napinacz odpada - dopiero co wymieniony na nowy SKF razem z paskiem, porównywałem dziś z nóweczką w sklepie - luz taki sam więc jest dobry. Zostaje już tylko jedna możliwość - kółka na wałku, wale i pompie (choć też nie widać zeby się bujały na boki przy pracującym silniku i zdjętej obudowie. moze ktoś ma?? w intercarsie nie mogę ich znaleźć a w ASO dowiem się dopiero we wtorek...
chyba że ktoś ma inny pomysł? napinacz na 100% dobrze napięty - aż specjalnie przyjeżdżał drugi mechanik z innego warsztatu do warsztatu w którym robiłem żeby potwierdzić ze jest dobrze.
Nocne Mary Squad 
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
pasek jest już drugi założony i tak samo idzie w bok jak dwa poprzednie, az obudowe zdziera troszkę..
[ Dodano: Sob Mar 31, 2007 16:14 ]
100% napięty i założony prawidłowo więc dlaczego idzie w bok?
Nocne Mary Squad 
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
prowadzący jest tylko napinaczco gorsza powinno być z rowkiem prowadzącym
[ Dodano: Sob Mar 31, 2007 17:08 ]
ciekawy jestem ile by w ASO krzykneli za sama diagnoze..
Nocne Mary Squad 
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
wymieniales sama rolke czy ramie tez?? moze jest skrzywione/skrecone??djtom pisze:pasek jest już drugi założony i tak samo idzie w bok jak dwa poprzednie, az obudowe zdziera troszkę..
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
samą rolkę przeciez tego metalowego gwintowanego bolca wystającego z bloku na który się zakłada napinacz nie da sie wykręcic?
no własnie tak to niby wygląda ze napinacz sciąga go w bok - pasek jest oparty o jeden z jego rantów, z drugiej strony paska 3 mm luzu. do tego bolca przykładał gosc ekierkę i był prawie idealnie prosty
Nocne Mary Squad 
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
napiety jest w prawo?? jak tak to jedyne co zostaje z tego wszystkiego to wyjechane kolka....djtom pisze:samą rolkę przeciez tego metalowego gwintowanego bolca wystającego z bloku na który się zakłada napinacz nie da sie wykręcic?no własnie tak to niby wygląda ze napinacz sciąga go w bok - pasek jest oparty o jeden z jego rantów, z drugiej strony paska 3 mm luzu. do tego bolca przykładał gosc ekierkę i był prawie idealnie prosty
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
pytasz o napinacz czy stronę w którą zsuwa sie pasek? pasek trze o plastikowa obudowę czyli w lewo stojąc przed silnikiem. dodatkowo w moim abfie (97) jest inny napinacz niz w starszychnapiety jest w prawo?
Nocne Mary Squad 
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
no wlasnie sprawdz czy nbapinacz nie jest napiety w przeciwna strone, w tedy tez pasek zjezda i trze o obudowe... powinna byc strzalka na napinaczy w ktora krecic blaszka....djtom pisze:pytasz o napinacz czy stronę w którą zsuwa sie pasek? pasek trze o plastikowa obudowę czyli w lewo stojąc przed silnikiem. dodatkowo w moim abfie (97) jest inny napinacz niz w starszychnapiety jest w prawo?
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
nie nie, to jest na 100% dobrze zapięte, ustawione idealnie na znakach i nawet dokręcone z momentem takim jak w książce napisaneno wlasnie sprawdz czy nbapinacz nie jest napiety w przeciwna strone, w tedy tez pasek zjezda i trze o obudowe... powinna byc strzalka na napinaczy w ktora krecic blaszka....
[ Dodano: Sob Mar 31, 2007 21:52 ]
czyli kółka? pi razy oko ile nowe ORI z wymianą?
Nocne Mary Squad 
- Fabian LDZ
- _

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

Miałem tak w starej jetce. Wymiana kółka od rozrządu pomogła. Było nierówno zdarte i pasek zjeżdzął na zewnątrz z niego. Zanim wymieniłem jeździłem tak ze 3 lata, wystawał na 1mm. Ale o ABF trzeba dbać. Może to kółko nie wytrzymało, w końcu ma trochę więcej zaworów do obsłużenia ABF.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.