problem z wg

Forum o modyfikacjach wszystkich silników TDI. Chiptuning, turbiny, pompy, wydechy i wszystko na te tematy.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

problem z wg

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » sob lis 07, 2009 00:06

koledzy mam problem chce poprawic osiagi mojego 1.6gtd na poczatek myslalem o wg ale po lekturze na forum zaden z wg nie jest podobny do mojego wiec procze o pomoc jak to przerobic sory za kiebskie foto Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

[ Dodano: 07 Lis 2009 16:38 ]
dzisiaj znalazlem lepsze zdiecie koledzy jaka to turbina (nie moge dostac sie do oznaczenia) i czy da sie przerobic wg czy moze mbc Obrazek

[ Dodano: 07 Lis 2009 16:40 ]
dzisiaj znalazlem lepsze zdiecie koledzy jaka to turbina (nie moge dostac sie do oznaczenia) i czy da sie przerobic wg czy moze mbc Obrazek

arwam

Post autor: arwam » ndz lis 08, 2009 00:05

PROXII,

masz jedno z dwóch uchodzących za najlepsze turbo w MK2.
ale wadą turbin T3 jest brak możliwości regulacji tak jak w przypadku innych turbin.
musisz się zaopatrzyć w MBC lub sobie takie zrobić

[ Dodano: 07 Lis 2009 23:09 ]
ten temat będzie Ci pomocny:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=100480

ale i tak radzę MBC albo zakupić np na allegro albo samemu zrobić

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » ndz lis 08, 2009 00:41

dzieki koleg oto mi chodzilo :mrgreen: wskaz cisnienia juz zam. a mbc w poniedzialek aha jeszcze pytanko jak na postoju dam gazu i wciskam wlot od turbiny nie czuje cisnienia czy to wina zapieczonego wg czy tak ma byc

arwam

Post autor: arwam » ndz lis 08, 2009 01:13

PROXII pisze:jak na postoju dam gazu i wciskam wlot od turbiny nie czuje cisnienia czy to wina zapieczonego wg czy tak ma byc
\
T3 to leniwa turbina i zwłaszcza jeśli nie masz zmodzonej pompy to raczej nie ma szans na to żebyś poczuł ciśnienie.
jak podlejesz konkretnie paliwem i dasz MBC to może na postoju Ci dmuchnie z 0,5bara ale nie jest ważne ciśnienie bez obciążenia tylko pod obciążeniem

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » ndz lis 08, 2009 10:11

mnie mechanik zbil z tropu bo sprawdzal i powiedzial ze turbo uszkodzone bo nie dajie cisnienia dzieki kolego za pomoc :D

arwam

Post autor: arwam » ndz lis 08, 2009 11:01

PROXII,

zmień mechanika bo on taki sam fachowiec, jak byli panowie na Ujazdówce.
gazowali mój silnik aż mało z ramy nie wyskoczył i stwierdzili że mam padnięte turbo bno węże na postoju nie puchną.
jak ich przewiozłem to zdanie zmienili.
Możesz kolegi paja zapytać :wink:
po przejażdżce już mi proponowali wymiany turbiny w okazjonalnej cenie :helm:
ten typ po prostu dość późno się budzi i w sposób dość powolny ale pod obciążeniem umiejętnie wykorzystana potrafi nadanwać naprawdę mocne przyspieszenie pojazdowi

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » pn lis 09, 2009 08:40

koledzy mozecie jeszcze podrzucic temat o ic jak zamontowac orginalny tdic bo ja nie moge nic znalesc wyszukiwarce pozdro :helm:

arwam

Post autor: arwam » pn lis 09, 2009 09:01

PROXII, strona główna vwgolf.pl dział porady

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » pn lis 09, 2009 10:42

dzieki tam nie szukalem :kac:

[ Dodano: 10 Lis 2009 08:48 ]
mam jeszcze jedno pytanko zeby nie zasmiecac forum dzisiaj scaglem rure miedzy turbo a kolektorem i jest zasrana olejem to znaczy ze turbo przecieka . i teraz pytanie;czy mozna jezdzic czy cza robic bo chcialbym dp wiosny przechulac :grin:

arwam

Post autor: arwam » śr gru 02, 2009 20:53

PROXII pisze:mam jeszcze jedno pytanko zeby nie zasmiecac forum dzisiaj scaglem rure miedzy turbo a kolektorem i jest zasrana olejem
zasleży jak jak bardzo jak tylko zwilżone ściankito tak ma być ale jeśli wszystko ocieka w oleju to rób czym prędzej lub zmieniaj na inną bo jak Ci sztachnie oleju, to z silnika niewiele Ci zostanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „TDI”