problem z wg
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
problem z wg
koledzy mam problem chce poprawic osiagi mojego 1.6gtd na poczatek myslalem o wg ale po lekturze na forum zaden z wg nie jest podobny do mojego wiec procze o pomoc jak to przerobic sory za kiebskie foto
[ Dodano: 07 Lis 2009 16:38 ]
dzisiaj znalazlem lepsze zdiecie koledzy jaka to turbina (nie moge dostac sie do oznaczenia) i czy da sie przerobic wg czy moze mbc
[ Dodano: 07 Lis 2009 16:40 ]
dzisiaj znalazlem lepsze zdiecie koledzy jaka to turbina (nie moge dostac sie do oznaczenia) i czy da sie przerobic wg czy moze mbc
[ Dodano: 07 Lis 2009 16:38 ]
[ Dodano: 07 Lis 2009 16:40 ]
PROXII,
masz jedno z dwóch uchodzących za najlepsze turbo w MK2.
ale wadą turbin T3 jest brak możliwości regulacji tak jak w przypadku innych turbin.
musisz się zaopatrzyć w MBC lub sobie takie zrobić
[ Dodano: 07 Lis 2009 23:09 ]
ten temat będzie Ci pomocny:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=100480
ale i tak radzę MBC albo zakupić np na allegro albo samemu zrobić
masz jedno z dwóch uchodzących za najlepsze turbo w MK2.
ale wadą turbin T3 jest brak możliwości regulacji tak jak w przypadku innych turbin.
musisz się zaopatrzyć w MBC lub sobie takie zrobić
[ Dodano: 07 Lis 2009 23:09 ]
ten temat będzie Ci pomocny:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=100480
ale i tak radzę MBC albo zakupić np na allegro albo samemu zrobić
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
\PROXII pisze:jak na postoju dam gazu i wciskam wlot od turbiny nie czuje cisnienia czy to wina zapieczonego wg czy tak ma byc
T3 to leniwa turbina i zwłaszcza jeśli nie masz zmodzonej pompy to raczej nie ma szans na to żebyś poczuł ciśnienie.
jak podlejesz konkretnie paliwem i dasz MBC to może na postoju Ci dmuchnie z 0,5bara ale nie jest ważne ciśnienie bez obciążenia tylko pod obciążeniem
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
PROXII,
zmień mechanika bo on taki sam fachowiec, jak byli panowie na Ujazdówce.
gazowali mój silnik aż mało z ramy nie wyskoczył i stwierdzili że mam padnięte turbo bno węże na postoju nie puchną.
jak ich przewiozłem to zdanie zmienili.
Możesz kolegi paja zapytać
po przejażdżce już mi proponowali wymiany turbiny w okazjonalnej cenie
ten typ po prostu dość późno się budzi i w sposób dość powolny ale pod obciążeniem umiejętnie wykorzystana potrafi nadanwać naprawdę mocne przyspieszenie pojazdowi
zmień mechanika bo on taki sam fachowiec, jak byli panowie na Ujazdówce.
gazowali mój silnik aż mało z ramy nie wyskoczył i stwierdzili że mam padnięte turbo bno węże na postoju nie puchną.
jak ich przewiozłem to zdanie zmienili.
Możesz kolegi paja zapytać
po przejażdżce już mi proponowali wymiany turbiny w okazjonalnej cenie
ten typ po prostu dość późno się budzi i w sposób dość powolny ale pod obciążeniem umiejętnie wykorzystana potrafi nadanwać naprawdę mocne przyspieszenie pojazdowi
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
zasleży jak jak bardzo jak tylko zwilżone ściankito tak ma być ale jeśli wszystko ocieka w oleju to rób czym prędzej lub zmieniaj na inną bo jak Ci sztachnie oleju, to z silnika niewiele Ci zostanie.PROXII pisze:mam jeszcze jedno pytanko zeby nie zasmiecac forum dzisiaj scaglem rure miedzy turbo a kolektorem i jest zasrana olejem