Zamiana ECU na ECU z wirusem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Zamiana ECU na ECU z wirusem
Witam
Mam takie pytanko, odnośnie takiej wymiany ECU,
Moje auto Golf IV TDI 90ps ALH nic nie grzebane, chciałbym wymienić się z kumplem na kompy, on też ma Golfa IV też ALH tylko z wirusem na 130ps wykonanym w jedenej z Warszawskich dobrych firm.
Czy można by było coś takiego wogóle podmienić ? Jak to wpłynie na moje auto bo wiadomo że miał program robiony pod konkretny model, u niego w serii wypluło 103ps, jak by u mnie było mniej to co? Jak z immo ? Czy coś jeszcze trzeba robić przy takiej wymianie? Jakie koszta mniej więcej .
Z góry dzieki za odp.
Mam takie pytanko, odnośnie takiej wymiany ECU,
Moje auto Golf IV TDI 90ps ALH nic nie grzebane, chciałbym wymienić się z kumplem na kompy, on też ma Golfa IV też ALH tylko z wirusem na 130ps wykonanym w jedenej z Warszawskich dobrych firm.
Czy można by było coś takiego wogóle podmienić ? Jak to wpłynie na moje auto bo wiadomo że miał program robiony pod konkretny model, u niego w serii wypluło 103ps, jak by u mnie było mniej to co? Jak z immo ? Czy coś jeszcze trzeba robić przy takiej wymianie? Jakie koszta mniej więcej .
Z góry dzieki za odp.
Audi_Sportback
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
tomcio dokladnie tak jest, kilka hamowan, az wszystkie logi, oraz wykres beda wygladaly tak jak powinny
CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
też właśnie mi się tak wydaje, dzięki za infotomcio pisze:Myślę że nie jest to dobry pomysł bo.....zawsze przed wirusem tuner hamuje auto i dopiero wtedy dobiera nowy program, hamuje znów, wprowadza poprawki jak coś nie pójdzie, hamuje znów i klient wyjeżdża zadowolony. Jeśli się mylę to niech mnie poprawi specjalista.
Audi_Sportback
-
- Forum Master
Po zmianie samych wtrysków masz taki przyrost mocy?
seria miała 90, czy 110KM? No i czy soft masz wgrany inny czy jeździsz na swoim seryjnym?
seria miała 90, czy 110KM? No i czy soft masz wgrany inny czy jeździsz na swoim seryjnym?
Ostatnio zmieniony wt wrz 15, 2009 21:00 przez tomek08, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek
ja wsadziłem ostatnio mój do seryjnej 130. szła jak wsciekła, ale na wolnych nie bardzo chciała chodzić
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...