Wybór interfejsu diagnostycznego.

Wszelakie info dotyczące diagnostyki,takie jak np.oceny logów itp.

Moderatorzy: italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

tomek08
Forum Master
Forum Master
Posty: 1548
Rejestracja: czw mar 19, 2009 16:43
Lokalizacja: okolice Częstochowy

Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: tomek08 » sob wrz 09, 2017 22:21

Witam, panowie, czy można rozpoznać i ewentualnie jak, czy kabelek np. został uwalony lub nie, przez ściągnięcie nowszej aktualizacji ?
Pozdrawiam.


Tomek

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 8225
Rejestracja: śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów

Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: wesol » sob wrz 09, 2017 22:46

Jesli kabel to klon vcds a sciagnales i zaonstalowales nowsza wersje oprogramowania to na bank uwalony kabel.


Touran bls+ oraz Touran cayc+

tomek08
Forum Master
Forum Master
Posty: 1548
Rejestracja: czw mar 19, 2009 16:43
Lokalizacja: okolice Częstochowy

Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: tomek08 » sob wrz 09, 2017 22:54

Nic takiego nie robiłem, próbowałem tylko zainstalować tą samą wersję tylko po polsku.
Łączy mi się normalnie, tylko w nowszych silnikach np. 2,0tdi z roku 2006-2007 nie mogę zmienić obrotów biegu jałowego. Nie wiem, czy ja coś robię nie tak, czy uwaliłem kabel?
Czy taki kabel da się jakoś naprawić, czy tylko kosz i nowy ?
Możesz napisać jakie są objawy, jak kabel jest uwalony ?


Tomek

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 8225
Rejestracja: śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów

Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: wesol » ndz wrz 10, 2017 08:00

A to nie uwaliles. Uwalony to juz nie dziala calkowicie i nie polaczysz sie nawet z lampka w suficie w najmniejszym aucie.


Touran bls+ oraz Touran cayc+

tomek08
Forum Master
Forum Master
Posty: 1548
Rejestracja: czw mar 19, 2009 16:43
Lokalizacja: okolice Częstochowy

Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: tomek08 » pn wrz 11, 2017 19:15

Witaj, uhhh. To mnie pocieszyłeś, bo już myślałem, że trza szykować siano na nowy kabel.
Serdeczne dzięki za odpowiedź i pomoc.
Pozdrawiam.


Tomek

jasza88
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 154
Rejestracja: ndz gru 06, 2015 01:58

Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: jasza88 » pn wrz 25, 2017 23:22

Witam. Mam kabel VAG KKL-COM for 409.1 i program VCDS lite. Bez problemu łączy mi się z Golfem 98r. i Passatem 04r. Mogę diagnozować i kasować błędy. Chciałbym jednak w Passacie zakodować np. domykanie szyb z pilota itp. Nie mam jednak funkcji kodowania w module komfortu. Czy mam złą wersje programu czy może kabla? Czy da się to w ogóle zrobić tym sprzętem. Program to vcds lite 1.2 pełna wersja. Proszę o porady.



Awatar użytkownika
KluKoks
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 99
Rejestracja: pn lip 20, 2009 12:22
Lokalizacja: KLU
Kontakt:

Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: KluKoks » pn wrz 25, 2017 23:26

Możesz mieć biedna wersje passata.



Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 8225
Rejestracja: śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów

Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: wesol » wt wrz 26, 2017 06:37

zazwyczaj takie rzeczy doprogramowuje sie innym kablem i innym sprzetem po DOSem.


Touran bls+ oraz Touran cayc+

riccardoa
Forum Master
Forum Master
Posty: 1370
Rejestracja: czw mar 22, 2012 09:50
Lokalizacja: WOT
Auto: Bora
Silnik: ARL

Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: riccardoa » wt wrz 26, 2017 07:44

jasza88 pisze:Chciałbym jednak w Passacie zakodować np. domykanie szyb z pilota itp. Nie mam jednak funkcji kodowania w module komfortu. Czy mam złą wersje programu czy może kabla? Czy da się to w ogóle zrobić tym sprzętem. Program to vcds lite 1.2 pełna wersja. Proszę o porady.
Kabel który masz i program Motordiag Komfort Manager w tym roczniku Passata powinien ogarnąć.



jasza88
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 154
Rejestracja: ndz gru 06, 2015 01:58

Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: jasza88 » wt wrz 26, 2017 08:13

Dzięki. Już wiem w czym rzecz. Spróbuje z tym programem, a jak będzie lipa to ciągnę "porządnego" :chytry: VCDS-a z chin za 20 dolców.



riccardoa
Forum Master
Forum Master
Posty: 1370
Rejestracja: czw mar 22, 2012 09:50
Lokalizacja: WOT
Auto: Bora
Silnik: ARL

Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: riccardoa » wt wrz 26, 2017 08:47

jasza88 pisze:a jak będzie lipa to ciągnę "porządnego" :chytry: VCDS-a z chin za 20 dolców.
Ale w tych samochodach i tak nim więcej nie zrobisz niż tym co masz,a na pewno nie domykanie szyb.Chyba że w nowszych.



ciarek15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 262
Rejestracja: śr gru 09, 2015 10:03

Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: ciarek15 » ndz paź 01, 2017 09:14

Witam. Udało mi się przez forum zakupić klon VCDS z oprogramowaniem. Byłem z niego bardzo zadowolony, ale przez głupi błąd i łączność z Internetem kabel został uwalony. Ma ktoś na sprzedaż kabel o takich możliwościach? Głównie zależy mi na kodowaniu immobilizera.



jendrek1975
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 18
Rejestracja: pn cze 26, 2017 17:45

Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: jendrek1975 » wt paź 03, 2017 15:30

A może kup sobie sam tu :

https://pl.aliexpress.com/wholesale?cat ... cds+17.1.3" onclick="window.open(this.href);return false;



Awatar użytkownika
KluKoks
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 99
Rejestracja: pn lip 20, 2009 12:22
Lokalizacja: KLU
Kontakt:

Wybór interfejsu diagnostycznego.

Post autor: KluKoks » wt paź 03, 2017 19:22

mam hex v2 przyszedł z wersją 17.1.3, z ciekawości zaktualizowałem do wersji 17.8 z oficjalnej strony producenta i działa poprawnie. po podłączeniu starego kabla (12.12) nic mu się nie stało. po porostu nie znajduje kabelka. po zainstalowaniu właściwej wersji oprogramowania dla danego kabla wszystko działa poprawnie.

ciarek15, co dokładnie Ci się stało z kablem? kolega myślał, że popsuł kabelek ale był klonem tak niskiej jakości, że raz się łączy że sterownikami raz nie.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Diagnostyka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości